Universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap

Högskolan Kristianstad / Högskolejobb / Kristianstad
2017-12-01
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap" (publicerad 2024-10-07) ⬅️


Visa alla högskolejobb i Kristianstad, Bromölla, Sölvesborg, Hässleholm, Östra Göinge eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Högskolan Kristianstad i Kristianstad, Hässleholm, Simrishamn, Ängelholm eller i hela Sverige

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.

Vid Sektionen för lärande och miljö samordnas och administreras nedanstående program och tillhörande fristående kurser. Mer information får du om du klickar på länken: http://www.hkr.se/sv/om-hkr/organisation/sektioner/sektionen-for-larande-och-miljo/



Mat- och måltidsvetenskap är ett snabbt växande kunskaps- och forskningsområde vid Högskolan Kristianstad.

Mat- och måltidsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne. Undervisning och forskning bedrivs inom områdena livsmedelsvetenskap, nutrition och hälsa, matkultur och kommunikation av mat- och måltider. Hösten 2004 startade ett treårigt kandidatprogram i mat- och måltidsvetenskap, Gastronomiprogrammet, och våren 2006 startade inriktningen hem- och konsumentkunskap inom lärarutbildningen. Sedan 2016 finns ett magisterprogram i ämnet som ges på engelska. Utgångspunkten i utbildning och forskning är att förena vetenskaplighet, hantverk och kreativitet för fördjupad ämneskunskap med fokus på "Mat för många" och "Gastronomi i vardagen".

Publiceringsdatum
2017-12-01

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår praktiskt handhavande i köks- och laborationsmiljöer, undervisning, handledning, examination samt planering och utveckling av, i första hand, kurser inom Gastronomiprogrammet. Undervisning inom andra utbildningsprogram liksom i fristående kurser kan förekomma. Undervisningen kan ske både i realtid på campus eller via webbaserade lärplattformar.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer
Behörig är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt minst kandidatexamen i ett ämne som är relevant för de mer praktiska delarna av mat- och måltidsvetenskap, har motsvarande kompetens eller har annan yrkesskicklighet som är av relevans med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Den sökande bör ha breda, gedigna och aktuella kunskaper inom rubricerat ämnesområde och ha god förmåga att möta nya arbetsuppgifter inom fältet. Meriterande är erfarenhet av produktutveckling, livsmedelsteknik, projektuppdrag, samt av forskningsuppdrag inom sensorik och produktutveckling. Kunskap inom matsäkerhet och HACCP är också meriterande. Sökande av befattningen förutsätts fungera väl i sammanhang där samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. God förmåga till kommunikation och undervisning på svenska och engelska är en förutsättning för arbetet.

Övrig information
Vikariat t o m 2019-02-28. Deltid 50 % med eventuell möjlighet till utökad sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Högskolan Kristianstad eftersträvar jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Så ansöker du
Du söker denna anställning genom att gå in på http://www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2018-01-01. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Varaktighet, arbetstid
50 %. Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Visstidsanställning

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2018-01-01
Ange följande referens när du ansöker: P2017-3711-263
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Kontakt
Bitte Müller-Hansen, avdelningschef 044-250 31 80
Karin Wendin, professor mat- och måltidsvetenskap 044-250 38 28
Viktoria Olsson, lektor mat- och måltidsvetenskap 044-250 38 17

Företag
Högskolan Kristianstad

Adress
Högskolan Kristianstad
Elmetorpsv. 15
29139 Kristianstad

Kontorsadress
Elmetorpsv. 15

Jobbnummer
3832344

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Högskolan Kristianstad

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Högskolan Kristianstad: