Souschef, restaurangverksamheten vid Läckö Slott

Stift Läckö Slott / Kockjobb / Lidköping
2025-02-07


Visa alla kockjobb i Lidköping, Götene, Skara, Vara, Grästorp eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Stift Läckö Slott i Lidköping

Är du den nyckelpersonen vi söker till vårt restaurangteam?
Ta chansen att jobba på Sveriges vackraste arbetsplats med måltiden, kulturarvet och den vackra naturen ständigt närvarande. Vår restaurang är belägen i naturum Vänerskärgården - Victoriahuset som färdigställdes 2013. Huset är en symbolisk gåva till Kronprinsessan Victoria på hennes 30-årsdag och inrymmer restaurangkök, matsal, InfoPoint/reception, 15 st övernattningsrum, samt en utställning i naturum Vänerskärgården. Vår måltidsverksamhet hämtar inspiration från den nära omgivningen. Det klassiska köket, fina lokala råvaror samt den unika Slottsträdgården skapar en röd tråd där det anrika Läckö Slott står som inspiration och scen för våra måltidsupplevelser.
Från våren 2025 öppnar vi vår verksamhet i helt egen regi då Stiftelsen Läckö Slott binder samman de olika verksamheterna till en helhetsupplevelse för våra besökare. Vi ser fram emot att kunna utveckla vår destination och här är rollen som souschef en viktig del i resan framåt!
Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en passionerad souschef som vill vara med och skapa fantastiska måltidsupplevelser hos oss! Är du en driven person med ett genuint intresse för gastronomi och har ett kunnande kring matkvalitet? Då kan detta vara rätt roll för dig!
Som souschef ansvarar du för den dagliga driften i köket tillsammans med dina kollegor. Du säkerställer att arbetet flyter smidigt och har en inbjudande ledarskapsstil. Tillsammans med köksmästaren ansvarar du för att avdelningen når sina mål. Du arbetar tätt med dina kollegor och strävar alltid efter att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra gäster.
Dina huvudsakliga arbetsområden
Vara en del av kökets dagliga drift och schemaläggning tillsammans med köksmästaren
Viss kontakt med leverantörer och varubeställning
Utveckla och skapa nya, spännande menyer baserade på säsong och tradition
Du finns till stöd för kalkylering och kontroll av råvarukostnader för att optimera kökets lönsamhet
Säkerställa hög kvalitet på livsmedelshantering och följa gällande hygienrutiner
Systematiskt arbetsmiljöarbete för att upprätthålla en säker och trivsam arbetsmiljö
Följa upp gästfeedback och arbeta aktivt för att förbättra gästnöjdheten
Utveckla måltiderna utifrån hållbarhet, lokala och/eller ekologiska råvaror

Om dig
Vi söker dig som har en stor passion för matlagning och en naturlig fallenhet för ledarskap. Du trivs i en dynamisk miljö och har förmågan att inspirera både gäster och medarbetare i din gärning. Du är också prestigelös och redo att stötta i alla delar av köket och restaurangen vid behov.

Publiceringsdatum
2025-02-07

Kvalifikationer
Minst 2 års erfarenhet som kock eller i en liknande gastronomisk roll inom restaurangbranschen
Goda kunskaper i köksekonomi, råvarukalkylering och kostnadskontroll
Erfarenhet av, och förmåga, att arbeta med att skapa menyer utifrån hållbarhet, lokala och/eller ekologiska råvaror, som både imponerar och överraskar våra gäster
Goda ledarskaps- och samarbetsförmågor
Kvalitetsmedveten, innovativ och ständigt på jakt efter förbättringar
Mån om medarbetarnas arbetsmiljö och hälsa
Flexibel att arbeta kvällar och helger när så krävs. Kvälls- och helgarbete ingår i tjänsten, med schemaläggning anpassad efter verksamhetens behov samt säsong.

Vi erbjuder
Fantastiska arbetsomgivningar med närhet till Läckös natur- och kulturarv
Ett team med entusiastiska medarbetare i ett av landets finaste besöksmål
En dynamisk arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter
Bra personalförmåner såsom friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring samt viss möjlighet till flexibla arbetstider i samråd med arbetsgivaren.

Tillsvidareanställning, omfattning 100%

Så ansöker du
Välkommen med din ansökan, innehållande personligt brev och CV. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Senaste inlämningsdatum är 28 februari 2025.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2025-02-28
E-post: henrik.fredriksson@lackoslott.se

Arbetsgivarens referens
Arbetsgivarens referens för detta jobb är "Souschef".

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Stift Läckö Slott
Läckö Slott 1 (visa karta)
531 99  LIDKÖPING

Körkort
För detta jobb krävs körkort.

Arbetsplats
Läckö Slott, Stift

Kontakt
Hotell- och restaurangchef
Henrik Nuñez Fredriksson
henrik.fredriksson@lackoslott.se
0510-48 46 60

Jobbnummer
9150795

Prenumerera på jobb från Stift Läckö Slott

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Stift Läckö Slott: