Area Manager Restaurang & Hotell till Furuviksparken

AB Furuviksparken / Storhushållsföreståndarjobb / Gävle
2025-12-16


Visa alla storhushållsföreståndarjobb i Gävle, Älvkarleby, Sandviken, Ockelbo, Ovanåker eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos AB Furuviksparken i Gävle

Vill du leda restaurang- och hotellupplevelser i en av Sveriges mest älskade parker - och samtidigt vara den självklara värden som skapar kvalitet, puls och gästnöjdhet varje dag? Då är detta rollen för dig.

Furuviksparken är en destination där mat, miljö och möten är lika viktiga som våra attraktioner, konserter och upplevelser. På våra restauranger - Verandan och Furuviks Havskrog, möter vi gäster från morgon till kväll; barnfamiljer, företag, konsertbesökare, hotellgäster och säsongens alla matälskare. Det vi serverar, hur vi möter gästen och hur vi driver våra enheter gör skillnad - varje dag.

Nu söker vi en Area Manager Restaurang & Hotell som är lika delar ledare och värd. En person som drivs av kvalitet, tempo, värdskap och stolthet i mat- och restaurangupplevelser. Kort sagt: vi söker vår egen krögare, som skapar helhetsupplevelser i världsklass i både restaurang och hotell.

Publiceringsdatum
2025-12-16

Om tjänsten
Som Area Manager Restaurang & Hotell är du ytterst ansvarig för planering, drift och utveckling av Furuviks Havskrog- Havshotell & Havscamping samt Verandan. Du kombinerar strategisk höjd med stark operativ närvaro och ser till att varje gäst möts av hög kvalitet, värme och professionalitet, oavsett om de äter en sommarlunch på Verandan, tar ett glas inför konserten på Havskrogen eller checkar in på Havshotellet och dess anläggning.

Du leder, utvecklar och coachar dina Shift Managers och är en aktiv kulturbärare: du står för ordning, glädje, värdskap och struktur. Du är både med där det händer och blickar framåt; den som fångar detaljer samtidigt som du utvecklar helheten.

Du kommer bland annat att:

• Ha resultat-, intäkts- och kostnadsansvar för samtliga restaurang- och hotellverksamheter vilket innefattar Verandan, Furuviks Havskrog, Furuviks Havhotell/Havscamping.
• Säkerställa en driftsäker, effektiv och högkvalitativ leverans under parkens öppettider.
• Leda och utveckla ett team av Shift Managers - rekrytera, coacha, följa upp.
• Ansvara för att mat, dryck, service och värdskap håller en hög, jämn och kvalitativ nivå.
• Arbeta nära driften: finnas på plats, lösa flaskhalsar, minska köer och förbättra flöden.
• Analysera försäljningssiffror, nyckeltal och gästnöjdhet - och omsätta dem till beslut.
• Säkerställa ordning, rutiner, egenkontroll, livsmedelssäkerhet och kvalitet över tid.
• Bidra till produktutveckling av menyer, serveringskoncept och hotellupplevelser.
• Driva kortsiktiga förbättringar och ge input på långsiktiga strategier (digitalisering, tematisering, serviceflöden).
• Under högsäsong vara fysiskt närvarande i driften.

Kort sagt: du är den som skapar rytm, energi och kvalitet i våra mat- och boendeupplevelser.

Om dig

Du har både hjärtat och hjärnan i restaurangvärlden. Du förstår vad som skapar bra drift - bemanning, flöden, råvaror, menyer, kök, logistik och service - men också hur man skapar stolthet och energi i ett team.

Du är en krögare i hjärtat, men en ledare i hela kroppen. Du bygger team, skapar kultur och får människor att växa. Du har tempo, fingertoppskänsla och en naturlig närvaro i verksamheten. Samtidigt använder du data, nyckeltal och analys för att förbättra och effektivisera.

Framför allt trivs du i en roll där du får kombinera gastronomi, värdskap, ledarskap och affär.

Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning inom ledarskap, management, företagsekonomi, hotell, restaurang eller motsvarande.
• 3-5 års erfarenhet av operativt ledarskap inom restaurang, hotell eller besöksnäring - gärna med ansvar för andra ledare.
• Dokumenterat budget-, resultat- och personalansvar.
• Erfarenhet av att driva driftutveckling och leda säsongsbaserad verksamhet i högt tempo.
• Erfarenhet av livsmedelssäkerhet, egenkontroll och kvalitetssystem (meriterande).
• Vana att rekrytera, bygga och utveckla team.
• Erfarenhet av att arbeta med gästnöjdhet, eNPS och att leda i en serviceintensiv miljö.
• Erfarenhet av att förbättra flöden, minska köer eller utveckla logistiken i restaurangmiljö.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Arbetstiderna anpassas efter verksamheten och säsongen - med närvaro under öppettiderna. Tillträde enligt överenskommelse.

Urval sker först efter sista ansökningsdag så återkoppling kommer att ske under januari. Sista dag att ansöka är 2026-01-06

Vi tar endast emot ansökningar via vår rekryteringsplattform.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Thomas Burénius, COO Upplevelse - thomas.burenius@furuvik.se

Om Furuviksparken

Furuvik är en unik kombinationspark en mil söder om Gävle, där gäster får uppleva alltifrån spännande djur och häftiga åk i attraktioner till magiska konsertkvällar, hotellövernattningar och camping vid havet.

Furuvik är sedan 2010 en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I koncernen ingår även några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Skara Sommarland och Kolmården. Parks and Resorts är ett familjeföretag som investerar allt överskott i verksamhetens fortsatta utveckling.

Ersättning
Lön enligt avtal

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2026-01-06
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
AB Furuviksparken (org.nr 556034-9192), http://www.furuvik.se/

Arbetsplats
Furuviksparken

Jobbnummer
9647454

Prenumerera på jobb från AB Furuviksparken

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos AB Furuviksparken: