1 doktorand i Livsmedelsvetenskap
Sveriges lantbruksuniversitet / Administratörsjobb (offentlig verksamhet) / Uppsala
2017-02-03
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "1 doktorand i Livsmedelsvetenskap" (publicerad 2018-06-25) ⬅️
Visa alla administratörsjobb (offentlig verksamhet) i Uppsala,
Östhammar,
Sigtuna,
Österåker,
Håbo eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala,
Östhammar,
Solna,
Stockholm,
Ekerö eller i
hela Sverige Smak och struktur hos långlagrad ost. Betydelse av mjölkråvarans kvalitet och faktorer i primärproduktionen
Forskningen utgår från pågående samarbetsprojekt vid de tre SLU-institutionerna Molekylära vetenskaper, Husdjurens utfodring och vård, och Norrländsk jordbruksvetenskap, samt företag inom mjölk- och mejeriproduktion. I projekten studerar vi nya kvalitetskriterier för mjölkråvaran för bättre styrning av smak och konsistens hos långlagrad ost. Gårdsspecifika faktorers betydelse för mjölkråvarans kvalitet samt i förlängningen dess betydelse för osten är centrala frågeställningar i projekten. Det övergripande målet med vår forskning är att främja en hållbar produktion av svensk premiumost genom integrerad kvalitetsstyrning i hela värdekedjan; från fält till produkt.
Som doktorand kommer du i första hand att studera hur ostens smak och konsistens utvecklas under mognadsprocessen. I ditt arbete ingår karaktärisering av ostens mikrostrukturer och konsistens, liksom studier av ostens mikroflora. För detta kommer du att använda dig av tekniker såsom konfokalmikroskopi, hyperspectral imaging (HI) och molekylära mikrobiologiska metoder. Du kommer att studera samband mellan ostens smak och konsistens, mjölkråvarans sammansättning, och produktionsfaktorer på gården, exempelvis betydelsen av grovfodrets kvalitet. Vi tror därför att projektet tilltalar dig med nyfikenhet och intresse för matens kvalitet och ursprung, med en tydlig koppling till primärproduktionen.
Kvalifikationer: För anställning på tjänsten krävs mastersexamen inom livsmedelsvetenskap, husdjursvetenskap, kemi eller annat relevant ämne. Dokumenterad och bred erfarenhet av laborativa metoder för karaktärisering av mejeriprodukter, såsom mikroskopi, reologi, texturmätning och mikrobiologiska tekniker är meriterande, likaså kunskap om primärproduktionen. Förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på engelska, liksom kunskaper i multivariata statistiska metoder är viktiga meriter. Vi värdesätter även erfarenhet av och intresse för forskning hos sökande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV, bestyrkta kopior av examensbevis och kontaktuppgifter till minst 2 personliga referenser.
Varaktighet, arbetstid
Heltidsanställning. Anställning som doktorand i 4 år. (SLU är en arbetsplats där mångfald och jämn könsfördelning eftersträvas.)
Publiceringsdatum2017-02-03ErsättningMånatlig löneutbetalning
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2017-02-20
Ange följande referens när du ansöker: SLU ua 404/2017
Ansökan sker via företagets webbplats.
KontaktProfessor Åse Lundh
ase.lundh@slu.se 018-67 20 37
FöretagSveriges lantbruksuniversitet
AdressSveriges lantbruksuniversitet
Box 7070
75007 Uppsala
KontorsadressAlmas alle 10 Uppsala
Jobbnummer 3298928
Observera att sista ansökningsdag har passerat.