Universitetslektor i måltidskunskap för pedagogisk meritering
Örebro universitet / Högskolejobb / Örebro
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla högskolejobb i Örebro,
Kumla,
Hallsberg,
Nora,
Lindesberg eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Örebro universitet i Örebro,
Karlskoga,
Hällefors,
Karlstad,
Stockholm eller i
hela Sverige Ämnesområde
Restaurang- och hotellhögskolan är en dynamisk institution belägen på ett eget campus, Campus Grythyttan. Den utbildning och forskning som bedrivs vid institutionen har en tvärvetenskaplig grund men där även praktiska och estetiskt gestaltande delar ingår. Ambitionen inom verksamheten är att följa, förmedla och beforska samhällsrelevanta områden inom besöksnäringen där hållbarhet inom ledarskap, bemötande och måltider är i fokus. Inom grundutbildningen erbjuds fyra professionsinriktade kandidatprogram och på avancerad nivå utvecklas en internationell master. Forskning och forskarutbildning bedrivs inom områdena Sensory Science, Culinary Arts/Gastronomy och Hospitality Management.
Bakgrund
Örebro universitet satsar på tidsbegränsade lektorat för pedagogisk meritering. Örebro universitet vill ge nyutexaminerade doktorer möjlighet till pedagogisk meritering genom tidsbegränsade anställningar som både ger gedigen undervisningserfarenhet och pedagogisk utbildning. I anställningen ingår ca 80 % undervisning och ca 20 % kompetensutvecklingstid.
Publiceringsdatum2018-06-11Dina arbetsuppgifterI den aktuella anställningen som universitetslektor ligger fokus på pedagogisk meritering och innehavaren kommer därför att huvudsakligen ägna sin tid åt utbildning på samtliga nivåer. I arbetsuppgifterna ingår även viss forskning, samverkan och administration. Vidare ingår pedagogisk utbildning inom ramen för anställningen.
Arbetsuppgifterna inom utbildning omfattar undervisning, handledning, examination, kursutveckling, planering och utvärdering. I undervisningen ingår praktisk och teoretisk undervisning inom professionellt matlagningshantverk och gastronomi med tvärvetenskapligt perspektiv där arbetsliv och måltidskultur är viktiga delar. I tjänstgöringen ingår även att i undervisning och forskning omsätta hotell- och restaurangbranschens behov av utveckling gällande arbetsliv. Om externa forskningsmedel erhålls kan en större del av tjänsten innehålla forskning.
Behörighet
Behörig att anställas som tidsbegränsad lektor är den som har avlagt doktorsexamen inom ämnesområdet.
Behörig för denna anställning som tidsbegränsad universitetslektor är den som högst ett år före ansökningstidens utgång avlagt doktorsexamen i måltidskunskap, eller i näraliggande ämne med relevans för Sensory Science, Culinary Arts/Gastronomy och/eller Hospitality Management. Även den som har avlagt examen tidigare bör komma ifråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller andra liknande omständigheter.
Bedömningsgrunder
Vid anställning av lärare prövas såväl vetenskaplig/konstnärlig som pedagogisk skicklighet och ska ägnas lika stor omsorg. I prövningen ska meriter från samverkan med det samhälle som universitetet är en del av också värderas, liksom nationell och internationell erfarenhet och mobilitet. Dessutom prövas den sökandes lämplighet.
Som allmän bedömningsgrund gäller att ha förmåga att informera, att samverka med det omgivande samhället och att verka för nyttiggörande av universitetets forskning samt förmåga och lämplighet att samverka med övrig personal och bidra till utveckling av verksamheten.
Vetenskaplig skicklighet
Den vetenskapliga skickligheten ska visas genom doktorsexamen och eventuell övrig vetenskaplig produktion. Ett utvecklat forskningsfokus för hotell- och restaurangbranschen nationellt och internationellt är av betydande vikt för forskningsanknytning och utveckling av institutionens grundutbildning.
Pedagogisk skicklighet
Den pedagogiska erfarenheten ska dokumenteras i en pedagogisk meritportfölj enligt Örebro universitets mall.
Vid bedömning av pedagogisk skicklighet skall hänsyn tas till eventuell erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt av eventuell handledning och examination. Visat intresse för kursutveckling och pedagogiskt utvecklingsarbete är av vikt.
Särskilt meriterande för tjänsten är praktisk erfarenhet av arbete inom hotell- och restaurangbranschen.
Information
Anställningen är tidsbegränsad upp till 24 månader, anställningen består av ca 80 % undervisning och ca 20 % kompetensutvecklingstid (omfattningen kan variera beroende på eventuell finansiering från institutionen). Individuell lönesättning tillämpas.
Närmare upplysningar om anställningen lämnas av proprefekt Åsa Öström, 019-302011, e-post:
asa.ostrom@oru.se eller ämnesföreträdare Inger M. Jonsson, 019-302010, e-post:
inger.m.jonsson@oru.se Så ansöker duDu gör din ansökan på vår hemsida
www.oru.se. Där hittar du även mer information om vad din ansökan bör innehålla.
Sista ansökningsdag är 180702. Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.
Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat
ErsättningIndividuell lönesättning
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2018-07-02
Klicka på denna länk för att göra din ansökanFöretagÖrebro Universitet
AdressÖrebro Universitet
Fakultetsgatan 1
70182 Örebro
KontorsadressFakultetsgatan 1
Jobbnummer 4198091
Observera att sista ansökningsdag har passerat.