Laboratorieingenjör till enheten för mikrobiologi

Livsmedelsverket / Laborantjobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla laborantjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Har du erfarenhet av klassisk mikrobiologi och vill arbeta med frågor som bidrar till att vi i Sverige har säkra livsmedel? Sök tjänsten som laboratorieingenjör på Livsmedelsverket idag!Om enheten för mikrobiologi
Enheten för Mikrobiologi är nationellt kompetenscentrum för livsmedels- och dricksvattenmikrobiologi. Vi tar fram kunskapsunderlag genom kartläggningar av smittsamma bakterier och parasiter i mat och vatten, utför uppdragsanalyser, samt bidrar med stöd och analyser vid utbrottsutredningar. Vi är också nationellt referenslaboratorium (NRL) för Listeria, E. coli, koagulaspositiva Stafylokocker och Campylobacter. Enheten har dessutom uppgiften att stödja laboratorier nationellt och internationellt, genom att organisera kompetensprövningar och tillhandahålla referensmaterial för mikrobiologiska livsmedels- och dricksvattenanalyser. Vi tillverkar själva prover med frystorkade bakterier och mögel, samt distribuerar dessa till laboratorierna. Tillsammans med enheten för Molekylärbiologi ansvarar enheten för Nationellt beredskapslaboratorium för mikrobiologiska dricksvattenanalyser (NBV).

Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i fina lokaler i Uppsala Science Park. I vårt hus arbetar vi aktivitetsbaserat. Här får du möjligheten att bidra till Livsmedelverkets arbete för säker mat och dricksvatten.

Publiceringsdatum
2023-05-02

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta laborativt med analyser, metodutveckling och metodvalidering inom enhetens arbetsområden. Du kommer framförallt att arbeta med analys av bakterier i livsmedel och dricksvatten med hjälp av odlingsbaserade metoder och PCR. En uppgift kan vara att delta i analys av livsmedelsburna utbrott, samt delta i arbetsuppgifter knutna till det nationella beredskapslaboratoriet (NBV). I dina arbetsuppgifter kan det också ingå tillverkning, kontroll och utskick av mikrobiologiska referensmaterial samt blandningar för kompetensprövningar. Ansvar för viss laboratorieutrustning ingår också i tjänsten.

Arbetet passar dig som både trivs med att arbeta självständigt och vill utvecklas tillsammans med dina kollegor vid enheten. Livsmedelsverket är ett ackrediterat laboratorium enligt ISO 17025 och 17043, vilket ställer höga krav på att ditt arbete håller god kvalitet och utförs enligt givna riktlinjer och rutiner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har aktuell laborativ yrkeserfarenhet med en akademisk examen inom mikrobiologi eller angränsande område, alternativt som biomedicinsk analytiker. Har du mångårig yrkeserfarenhet med rätt inriktning kan den bedömas likvärdig. Erfarenhet av självständigt arbete med klassiska mikrobiologiska metoder är ett krav. Det är meriterande om du har arbetat med mikrobiologiska analyser av livsmedel eller vatten alternativt andra komplexa provtyper. Det är också bra om du har arbetat med molekylärbiologiska metoder som t ex PCR. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete i ackrediterad verksamhet. Goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska är ett krav.

Dina personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du trivs med laborativt arbete och har god förmåga att planera dina arbetsuppgifter. Som person är du noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta, att du passar in i enhetens öppna arbetsklimat och skapar laganda. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och kan kombinera både planerade och oplanerade arbetsuppgifter på ett positivt sätt. Du har bra förutsättningar att hantera arbetstoppar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Sitell. Representant för Saco-S är Monica Ricão Canelhas och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2023-05-21. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer 2023/01958. Ansökan ska vara skriven på svenska.

Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare/ Heltid. Bekväm arbetstid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Tillträde: 1 september 2023 eller enligt överenskommelse.

Organisationstillhörighet: Avdelningen för laborativ undersökning och analys/Enheten för mikrobiologi

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell
intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om företaget
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2023-05-21
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Livsmedelsverket (org.nr 202100-1850)

Jobbnummer
7718325

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: