Kökschef Oljebaren

Oljebaren / Optikerjobb / Stockholm
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla optikerjobb i Stockholm, Solna, Lidingö, Sundbyberg, Danderyd eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Oljebaren i Stockholm

Som kökschef på Oljebaren kommer du att samarbeta med krögaren med utformandet av menyer och val av råvaror. I arbetet ingår preparering, tillagning, inköp och allmänt ansvar över köket parallellt med matlagning under service. Vi lägger stor vikt vid bra råvaror och att allt tillagas från grunden, jobbar mycket med bar- & smårätter utöver varmrätterna och inriktningen är vällagade, klassiska bar- och bistrorätter med sydeuropeisk inspiration. I och med att det är en liten och överskådlig restaurang är det ett behagligt (dock stressigt emellanåt) och otvunget samarbete mellan alla som jobbar på restaurangen, kök som servis - ingen hierarki/översitteri/sexism etc etc. Oljebarens motto är att servera riktigt god mat och dryck i en välkomnande atmosfär, från en trivsam arbetsplats!

Som kökschef på Oljebaren bör du ha flera års erfarenhet som à la carte-kock, och gärna tidigare erfarenhet av arbetet som kökschef (med allt vad det innebär med personalansvar, köksekonomi och logistik mm). Det allra viktigaste är goda kunskaper i restaurangmatlagning (gärna med förkärlek för det sydeuropeiska köket och klassisk bistromat!), kreativt sinne och säsongstänk på menyn, men samtidigt god samarbetsförmåga och tillagning av redan fastställda "klassiker". Man kan även tänka sig en erfaren kock som är sugen på att lära sig arbetet som kökschef efterhand, med stöd och vägledning av krögaren. Det finns stora utvecklingsmöjligheter på Oljebaren för dig som redan behärskar à la carte-matlagning, är kreativ, lugn, stresstålig, pedagogisk, inte rädd för att ta i och med rätt personlighet.

Oljebaren är en välbesökt kvarterskrog i Vasastan, som drivs av ett familjeföretag, med båda krögarna på plats. Namnet "Oljebaren" stammar från "olivolja" + "bar", och var från början både butik och servering. Numera finns endast en hylla med några få utvalda favoritoljor till försäljning, men fortfarande samma förkärlek till produkten, som används flitigt i såväl kök som i restaurangen. På senare år har restaurangen även fått en mer levande bardel, med cocktails, flera hantverksöl på fat, hela vinlistan på glas och även livemusik av olika sorter. Det har medfört ett större utbud av barrätter på menyn, vilka serveras både som barsnacks, förrätter och tapas. Visionen är att våra gäster ska serveras riktigt god mat och dryck i välkomnande och varm atmosfär, där personalen trivs att arbeta.

Varaktighet, arbetstid
Tillträde september 2018 med rekrytering under juni 2018

Publiceringsdatum
2018-05-09

Ersättning
Enligt överenskommelse

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2018-06-08
Ange följande referens när du ansöker: Kökschef

Kontakt
linda bjurenstedt linda@oljebaren.com

Företag
Oljebaren

Adress
Oljebaren
Dianavägen 33 3TR
11542 Stockholm

Kontorsadress
Torsgatan 48 B BV

Jobbnummer
4136607

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Oljebaren

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Oljebaren: