Kock som brinner för måltidsutveckling och matlagning från grund
Da Vinciskolan / Kockjobb / Nacka
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla kockjobb i Nacka,
Kristinehamn,
Karlskoga,
Storfors,
Lekeberg eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Da Vinciskolan i Nacka I rollen som kökschef på Da Vinciskolan har du en central roll i vårt kök beläget i hjärtat av Saltsjöbaden.
Vårt köksteam består idag av fyra medarbetare, varav två erfarna medarbetare med gedigen erfarenhet av konditori, bageri, restaurang och storkök samt två diskare. Vi kompletterar nu detta team med dig själv och ytterligare en deltidskock. Då vårt köksteam inte är så stort, är rollen som kökschef kombinerad med en roll som kock.
Verksamheten omfattar matlagning vardagar åt Da Vinciskolan (en skola och två förskolor ca 300 måltider) och sedan slutet av 2017 restaurangverksamheten i ett 55+boende - där också vårt kök är beläget (primärt ca 70 - 90 middagar inkl á la carte).
I ditt uppdrag är utvecklingen av måltider och matlagning med kunderna i fokus för båda verksamheterna en viktig del.
Utifrån dina kunskaper, erfarenheter och ett brinnande intresse för kvalitativ matlagning som utgår från bra råvaror och matlagning från grunden driver du utvecklingen i samspel med VD och övriga i köksteamet. Du ansvarar för kökets rutiner, bemanning, planering, inköp, leverantörsförhandling, administration och budget samt deltagande i matråd med våra kunder.
Vi ser också att du regelbundet på ett enkelt, men trevligt sätt kommunicerar kring måltiden och köket med verksamheten och våra kunder.
För våra 55+kunder är restaurangen en viktig del i den sociala vardagen, varför ett trevligt och personligt bemötande är lika viktigt som en välsmakande måltid.
I matlagningsmomentet har våra två nuvarande medarbetare huvudfokus på matlagning för barn och elever samt bakning, medan du själv och den andra (deltids-)kocken har huvudfokus på matlagning och servering (ej bordsservering) för våra 55+kunder.
Varannan vecka arbetar du vardagar och slutar mellan ca kl 16 och 19.30. Varannan vecka arbetar du lördag och söndag (ca kl 13.30 - 19.30) samt 2 - 3 vardagar, med sluttid mellan ca kl 16 och 19.30. Ledig helg följs av ledig måndag, vilket innebär 3 dagars sammanhängande ledighet varannan vecka. De exakta arbetstiderna utformar vi gemensamt utifrån din roll som ansvarig för kökets personal och rutiner.
Att arbeta hos oss innebär dagar med engagerad ledning och kollegor, utmaning och utveckling, glädje och god atmosfär.
För oss är det viktigt att mötas som människor där vi värdesätter varandra. Att vi hjälper varandra och tillsammans arbetar för vårt gemensamma uppdrag - att ge alla våra kunder en kvalitativ, välsmakande måltid och ett trevligt bemötande.
Vi söker dig som är erfaren kock och som brinner för välsmakande mat av god kvalitet, lagad från grunden.
Som person är du trygg och stabil med positiv inställning till din omvärld. Du är engagerad, tar initiativ, kan strukturera och har lätt att skapa goda relationer med såväl kollegor som kunder. Du tycker om att komma med nya idéer och driva utvecklingen i köket framåt. Du trivs både med att arbeta enskilt och i samarbete med andra. Både i rollen som ledare och som kock är du prestigelös och tar lika gärna en dialog med VD som med dina medarbetare och kollegor i köket. Du är också öppen och lyhörd för kundernas önskemål och återkoppling.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av både á la carte och storskalig matlagning, men det viktigaste är ditt engagemang och din inställning.
Eftersom ditt arbete inkluderar administration, budget, kommunikation etc är grundläggande datorkunskaper en nödvändighet för tjänsten.
Du behöver kunna tala och förstå svenska bra och kunna uttrycka dig väl i skrift.
Da Vinciskolan är en skola och förskola med hjärtat i konsten och vetenskapen som funnits sedan 1996 i Saltsjöbaden.
Ca 300 barn mellan 1 och 12 år är inskrivna i verksamheten.
Maten har alltid haft en central plats inom Da Vinciskolan. Vi prioriterar närodlade och ekologiska råvaror och använder det i så hög grad som möjligt beroende på tillgång och säsong. Skolmaten utgör en viktig del av barnens måltider under många år. Om de ska växa och utvecklas till välmående unga vuxna, måste vi ta vår del av ansvaret för att den mat vi serverar är hälsosam och näringsrik. Den måste också vara välsmakande så att de vill äta den.
I slutet av 2017 utvecklade vi vår verksamhet med en ny kund som vi erbjuder vi en skräddarsydd middagsmåltid med möjlighet till á la carte, utifrån samma grundläggande matfilosofi.
Vi är en levande arbetsplats som vill ge kunderna det bästa och medarbetarna en trivsam arbetsplats präglad av samarbete och gemenskap.
Varaktighet, arbetstid
Tillsvidareanställning 75 - 100% (enligt överenskommelse). Provanställning tillämpas. Intervjuer sker fortlöpande. Start eller enligt överenskommelse. 80% eller mer
Publiceringsdatum2018-04-30Så ansöker duSista dag att ansöka är 2018-05-31
Ange följande referens när du ansöker: Kökschef
KontaktRitva Karlström
ritva.karlstrom@davinciskolan.comFöretagDa Vinciskolan
AdressDa Vinciskolan
Skyttevägen 18 A
13336 SALTSJÖBADEN
KontorsadressSyrénparken
Jobbnummer 4116634
Observera att sista ansökningsdag har passerat.