Universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap

Högskolan Kristianstad / Högskolejobb / Kristianstad
2018-06-08
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap" (publicerad 2024-10-07) ⬅️


Visa alla högskolejobb i Kristianstad, Bromölla, Sölvesborg, Hässleholm, Östra Göinge eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Högskolan Kristianstad i Kristianstad, Hässleholm, Simrishamn, Ängelholm eller i hela Sverige

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet. Våra ledord är närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt.



Mat- och måltidsvetenskap är ett snabbt växande kunskaps- och forskningsområde vid Högskolan Kristianstad.

Mat- och måltidsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne med estetiska inslag. Undervisning och forskning bedrivs inom områdena livsmedelsvetenskap, nutrition och hälsa samt matkultur och kommunikation av mat- och måltider. Hösten 2004 startade ett treårigt kandidatprogram i mat- och måltidskunskap, Gastronomiprogrammet, och våren 2017 startades ett nätbaserat magister program på engelska. 2006 startade också inriktningen hem- och konsumentkunskap inom lärarutbildningen. (Denna utbildning ingår dock inte i huvudområdet, min notering) Utgångspunkten i utbildning och forskning är att förena vetenskaplighet, hantverk och kreativitet för fördjupad ämneskunskap med fokus på "Mat för många" och "Gastronomi i vardagen".

Publiceringsdatum
2018-06-08

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår handledning i praktik och teori, undervisning, examination samt planering och utveckling i första hand på kurser inom gastronomiprogrammet, magisterprogram inom Mat och måltidsvetenskap samt ämneslärarutbildningen med inriktning mot hem- och konsumentkunskap inom Fakulteten för Naturvetenskap. Vidare ingår arbetsuppgifter kopplat till verksamhetsförlagd utbildning och samverkan med omgivande samhälle.

Undervisning inom andra utbildningsprogram liksom i fristående kurser kan förekomma.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer
Magisterutbildning eller högre akademisk utbildning är normalt ett krav. Behörig är den som dels har visat pedagogisk skicklighet i högskoleverksamhet, dels har avlagt relevant yrkesexamen, har motsvarande kompetens eller har annan yrkesskicklighet som är av relevans med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Den sökande bör ha breda, gedigna och aktuella kunskaper inom rubricerade ämnesområde och ha god förmåga att möta nya arbetsuppgifter inom fältet. Meriterande är erfarenhet av utbildnings- och projektuppdrag, undervisning om matlagning i storkök, erfarenhet av sensorisk laboration och analys samt produktutveckling. Sökande av befattningen förutsätts fungera väl i sammanhang där samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. God förmåga till kommunikation och undervisning på svenska och engelska är en förutsättning för arbetet.

Övrig information
Vikariat på 50 % t o m 2019-06-30. Tillträde enligt överenskommelse. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Vanligtvis tillämpas provanställning. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Tjänsten kan gå att kombinera med den utannonserade deltidstjänsten som laboratorietekniker inom kök och sensorik, dnr P2018-3711-126.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Så ansöker du
Du söker denna anställning genom att gå in på www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2018-06-19. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Varaktighet, arbetstid
50 %. Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Visstidsanställning

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2018-06-19
Ange följande referens när du ansöker: P2018-3711-127
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Kontakt
Karin Wendin, prodekan 044-250 38 28
Viktoria Olsson, programområdesansvarig 044-250 38 17

Företag
Högskolan Kristianstad

Adress
Högskolan Kristianstad
Elmetorpsv. 15
29188 Kristianstad

Kontorsadress
Elmetorpsv. 15

Jobbnummer
4194917

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Högskolan Kristianstad

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Högskolan Kristianstad: