Kökschef
Bröd & Salt Bageri AB / Kockjobb / Stockholm
2025-12-04
Visa alla kockjobb i Stockholm,
Solna,
Lidingö,
Sundbyberg,
Danderyd eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Bröd & Salt Bageri AB i Stockholm,
Huddinge,
Uppsala eller i
hela Sverige Kökschef ansvarar för att leda och utveckla Bröd & Salts köksproduktion med starkt fokus på produktutveckling och kvalitet. Rollen äger kökets produktion av färdiglagad mat, catering och salladsbarer som levereras till 28 butiker i Stockholm samt enheter i Göteborg och Uppsala. Kökschef driver utvecklingen av nya rätter och koncept samtidigt som kvalitet, effektivitet och livsmedelssäkerhet säkerställs i den dagliga produktionen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Produktutveckling
• Driva utveckling av nya rätter, koncept och menyer i nära samarbete med ledning och kunder
• Testa och implementera nya recept anpassade för stordriftsproduktion
• Säkerställa att nya produkter uppfyller kvalitetskrav och är produktionseffektiva
• Bevaka trender inom måltidsbranschen och utveckla sortiment efter kundefterfrågan
• Anpassa koncept för olika butiker och regioner (Stockholm, Göteborg, Uppsala)
Kvalitet och produktion
• Äga och driva kvalitetsfrågor för alla köksprodukter (färdigmat, catering, salladsbarer)
• Leda och samordna kökets dagliga produktion i delvis skiftverksamhet
• Säkerställa rätt bemanning, kompetens och produktionstakt
• Följa upp KPI:er för köksproduktion, kvalitet och svinn
• Identifiera och åtgärda flaskhalsar i produktionsflöde
• Delta i dagliga produktionsmöten och rapportera till produktionschef/platschef
Livsmedelssäkerhet
• Säkerställa att produktionen följer Bröd & Salts egenkontroll och GFSI-relaterade rutiner
• Ansvara för temperaturkontroller, rengöring, allergenhantering och batchmärkning
• Följa upp avvikelser, initiera korrigerande åtgärder och bidra till ständig förbättring
• Samverka med produktionschef och extern kvalitetsansvarig i tillsyns- och kundfrågor
• Säkerställa korrekt hantering genom hela kylkedjan till butik
Ledarskap och personal
• Leda kockar och produktionspersonal med tydlig kommunikation och uppföljning
• Skapa delaktighet, ansvarstagande och trivsel i köket
• Säkerställa att alla medarbetare har nödvändig utbildning inom hygien, säkerhet och rutiner
• Hantera bemanningsfrågor, schemaplanering och introduktion av ny personal
• Bygga ett starkt team med fokus på kulinarisk kompetens och kvalitetsmedvetande
Publiceringsdatum2025-12-04Dina personliga egenskaper• Kulinariskt skicklig med starkt engagemang för mat och produktkvalitet
• Kreativ och initiativrik inom produktutveckling
• Tydlig och engagerande ledare som skapar teamkänsla
• Strukturerad med förmåga att balansera innovation med drift
• Kommunikativ och trygg i kontakt med både personal och ledning
• Lösningsorienterad med praktisk inställning och stordriftsfokus
Erfarenhet och kompetenskrav
• Genomgången kocklinje eller motsvarande 5 års yrkesverksam erfarenhet
• Erfarenhet av ledande roll inom stordrift med 10-15 medarbetare
• Erfarenhet från centralkök, catering eller liknande produktion med distribution
• Grundläggande förståelse för HACCP, hygien, livsmedelssäkerhet och GFSI-standarder
• God IT-vana (Excel, produktionssystem)
• Flytande svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av menyplanering, receptutveckling och kostnadskalkyler är meriterande
Så ansöker du Sista dag att ansöka är 2026-01-03
Bifoga CV + personligt brev i pdf till ansokan@brodsalt.se
E-post:
ansokan@brodsalt.se Arbetsgivarens referens Arbetsgivarens referens för detta jobb är "Ange KÖKSCHEF: som rubrik".
Omfattning Detta är ett heltidsjobb.
Arbetsgivare Bröd & Salt Bageri AB (org.nr 556927-5695)
Jobbnummer 9629306