Universitetslektor i livsmedelsteknik
Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik / Högskolejobb / Lund
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla högskolejobb i Lund,
Lomma,
Staffanstorp,
Burlöv,
Kävlinge eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik i Lund Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 41 000 studenter och 7 500 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.
Inom Lunds universitet finns en unik bredd i livsmedelsforskning, från råvaror till konsument.
Förutom den inomvetenskapliga forskningen blir större tvärvetenskapliga forskningsprogram allt vanligare. Ett flertal program vid LTH är utbildningsprogram med innehåll som har direkt anknytning till produktion av livsmedel. På Institutionen för livsmedelsteknik bedrivs forskning och utbildning i kedjan från råvara till effekter på konsumentens hälsa. Forskningen kännetecknas av en tvärvetenskaplig fokusering på processning med det övergripande syftet att optimera livsmedel för såväl bekvämlighet som konsumentupplevd kvalitet. Grundforskning och tillämpad forskning utförs i tätt samarbete, och ett väl utvecklat samspel med livsmedelsindustrin gör att nya forskningsrön snabbt kan komma till användning i nya processer, tekniker och produkter. Detta samspel är också av stor betydelse för de kvalificerade livsmedelsutbildningar som ges vid institutionen. Vidare finns forskning inom läkemedelsteknologi, som utnyttjar de många gemensamma vetenskapliga grunderna för läkemedel och livsmedel.
Ämnesbeskrivning
Ämnet omfattar experimentella och teoretiska studier utifrån en teknisk, matematisk och naturvetenskaplig grund, för att möta frågeställningar med en relevans för livsmedelsindustrin och andra närliggande branscher samt systemaspekter på livsmedelsproduktion och konsumtion i samhället. Ämnet innefattar den teknikkunskap som behövs för att utforma och optimera utrustning, formuleringar, processer, och system med hänsyn till önskade produktegenskaper, miljö, säkerhet och ekonomi. Livsmedelsteknik är starkt beroende av att kunna underbyggas av statistiska och matematiska beräkningsmodeller.
Publiceringsdatum2017-03-21Dina arbetsuppgifterArbetsuppgifterna innefattar:
- Forskning inom ämnesområdet.
- Undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
- Handledning av examensarbetare och doktorander.
- Arbete med att söka extern forskningsfinansiering.
- Samverkan med industri och samhälle.
- Administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan.
Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor är den som:
- Har avlagt doktorsexamen eller har annan motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen,
- har visat pedagogisk skicklighet,
- och om inte särskilda skäl föreligger har fem veckors högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt har inhämtat motsvarande kunskaper
Övriga krav:
- Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt.
- Visad förmåga att undervisa på grundläggande och avancerad nivå
- Visad förmåga att söka egna externa forskningsanslag
Vid bedömning av de sökande kommer särskild vikt, i lika mån, att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet.
Bedömningsgrunder
Vid anställning som universitetslektor ska följande utgöra grund för bedömning:
- God nationell och internationell nivå som forskare, där kravet på internationell meritering ska bedömas med hänsyn till ämnets karaktär och tradition.
- God pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva, utveckla och leda undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.
- Förmåga att delta i handledning av doktorander i studier till doktorsexamen.
- Förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet.
- Förmåga i övrigt att leda och utveckla verksamhet.
Övriga meriter:
- Erfarenhet av att använda beräkningsverktyg som t ex Matlab
Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning och grundutbildning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.
Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska. Redovisa dina meriter enligt LTHs akademiska meritportfölj, se länk nedan, och ladda upp som PDF-filer i rekryteringssystemet. Läs mer här:
http://www.lth.se/omlth/ledigatjanster/soeka-laeraranstaellning-vid-lth/ Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av
statliga upphandlingsregler.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.
Välkommen med din ansökan!
Varaktighet, arbetstid
100 %. Tillträde: Enligt överenskommelse tillsvidareanställning
ErsättningMånadslön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2017-04-11
Ange följande referens när du ansöker: PA2017/547
Klicka på denna länk för att göra din ansökanFöretagLunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik
AdressLunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik
Box 118
22100 Lund
KontorsadressBox 118
Jobbnummer 3388381
Observera att sista ansökningsdag har passerat.