Kostekonom Universitetssjukhuset

Örebro läns landsting / Dietistjobb / Örebro
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla dietistjobb i Örebro, Kumla, Hallsberg, Nora, Lindesberg eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Örebro läns landsting i Örebro, Kumla, Hallsberg, Nora, Lindesberg eller i hela Sverige

Lednings- och verksamhetsstöd, LoVS, arbetar med landstingets stödprocesser i områdena Administrativ utveckling och service, Försörjning, Kundtjänst, Landstingsfastigheter, LandstingsIT och Medicinsk Teknik. Förvaltningens uppgift är att stödja och ge service till landstingets ledning och kärnverksamheter. LoVS präglas av stort engagemang för service, samverkan och utveckling av våra arbetsmetoder. Vårt mål är att bli Sveriges bästa serviceorganisation. Våra 750 medarbetare är vår främsta tillgång för att göra ett gott arbete med kunden i fokus.

Område Försörjning består av tre avdelningar kost, städ och transport. Vi bedriver verksamhet på länets tre sjukhus, ett antal vårdcentraler och förvaltningar inom Örebro läns landsting. Område Försörjning består idag av ca 380 medarbetare, varav ca 85 medarbetare arbetar inom kostavdelningen.

Kostavdelningen har ett övergripande mål - att servera landets godaste mat på sjukhus. Vi arbetar med att öka andelen ekologiska måltider tillagade från grunden och utveckla menyer ur ett ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

Publiceringsdatum
2014-02-19

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en ambitiös kostekonom till Örebro läns landsting, med placering i Örebro. Tjänsten innehåller både administrativa och operativa arbetsuppgifter. Ditt uppdrag blir att tillsammans med gruppchefer kvalitetssäkra processer inom kostverksamheten samt att kunna laga god och näringsriktig mat i stora volymer.

I ditt uppdrag ingår att delta i vår länsövergripande menyplaneringsgrupp, där menyer för hela måltidsverksamheten planeras. I dina arbetsuppgifter ingår även HACCP. För dig som ser en utmaning i samspelet mellan kreativitet, nytänkande och traditioner är det här rätt miljö. Uppföljning och kvalitetssäkring av recept, menyer och special koster sker i kostadataprogrammet Matilda.

Vi arbetar med ekologiska och etiska livsmedel och vill utveckla användandet av dessa i produktionen. Vi jobbar aktivt med verksamhetsutveckling och i ditt uppdrag ingår att vara delaktig i dessa processer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kostekonomexamen eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetat som kostekonom eller med liknande arbetsuppgifter och har ett genuint intresse för mat, med sinne för kostekonomi. Du bör ha erfarenhet av att ta fram underlag till utredningar och göra analyser och i detta arbete arbetar strukturerat och målinriktat.

Arbetet kräver god kommunikationsförmåga, engagemang, kreativitet, flexibilitet samt förmåga att lösa dagliga frågor tillsammans med kollegor. Som person är du flexibel och kan självständigt planera din arbetsdag och genomföra dina arbetsuppgifter. Du har en positiv grundinställning och hög arbetsmoral. Goda datakunskaper och dokumenterad erfarenhet av att laga "god mat", ha arbetat med kostdataprogram Matilda samt kostsekonomifrågor är meriterande.

Vår verksamhet är under ständig utveckling och för att kunna bidra till denna utveckling krävs initiativförmåga och vilja till ständiga förbättringar.

Anställningsform:
Tillsvidare

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2014-03-09
Ange följande referens när du ansöker: LoVS:2014:22
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Kontakt
Lundmark, Gun-Inger, Gruppchef 019-6023550
Hagberg, Inger, Gruppchef 019-6026566
Westerlund, Tom, (facklig) SACO 019-6021622
Berglund, Christina, (facklig) Vision 072-2492755

Företag
Örebro läns landsting

Adress
Örebro läns landsting
Box 1613
70116 Örebro

Jobbnummer
1785245

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Örebro läns landsting

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Örebro läns landsting: