F&B Manager till Hjortviken Country Club

ESS Hotel Group AB / Kockjobb / Härryda
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kockjobb i Härryda, Lerum, Partille, Bollebygd, Mölndal eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos ESS Hotel Group AB i Härryda, Göteborg, Falkenberg, Landskrona, Malmö eller i hela Sverige

Är du Västsveriges bästa F&B Manager?

Vill du vara med från början i skapandet av en unik destination, Hjortviken Country Club?

Det är inte ofta möjligheten dyker upp, och inte på ett sådant här ställe. ESS Group är nya ägare till Hjortviken Country Club, som idag är stängt för totalrenovering och ombyggnation. Vi planerar att slå upp portarna till en helt ny destination i januari 2025. En destination Sverige aldrig tidigare skådat. I Hindås natursköna utkanter med utsikt över Västra Nedsjön, endast 25 minuter från Göteborg.

VD är rekryterad och har tidigare drivit vår härliga destination Falkenbergs Strandbad, Hotel Pigalle & Hotel & Ristorante Bellora. Nu behöver vi hitta hans högra hand, som är med i skapandet av Hjortviken Country Club i helt ny skepnad och gör det till en helt unik destination.

När destinationen står klar kommer det att finnas två restauranger som var och en kommer ta emot drygt 100 gäster per sittning. Båda med respektive uteserveringar. Vi kommer att ha sex barer varav en i vårt orangerie med pool. Vi bygger 8 större och 2 mindre konferensrum som har plats för fikaserveringar. Ena rummet agerar även festlokal. Restaurangerna kommer att ha helt olika koncept. Möten, bröllop, fester och event kommer vara en del i vårt DNA. Mat & dryck är alltid en central del av ESS destinationer. Rollen som F&B Manager är nyckelroll i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Vi behöver hitta dig som kan leda hela denna satsning - allt ifrån att låta koncepten få liv till att rekrytera ett team på nära 100 medarbetare. Du behöver självklart vara duktig inom mat, dryck och service men allra viktigast är att du är en inspirerande och tydlig ledare som kan lyfta blicken, måla upp riktningen, få ditt team med dig - och i bakgrunden ha koll på siffrorna. Du behöver stå bakom och personifiera våra värderingar - professionell, passionerad, lekfull och personlig.

Är detta du?

Om rollen:

F&B Manager ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Du kommer att ha flera direktrapporterande avdelningar och du kommer att ansvara för bl a budget och kvalité i våra kök, matsalar, bankett och alla härliga barer. Du ska ansvara för kvalitetssäkring av mat, dryck och service. Målet är att skapa stamgäster genom hög kvalitet och personlig service.

Du kommer att börja lite mer än ett halvår innan destinationen slår upp portarna för gäster. Under pre-opening perioden kommer du att arbeta väldigt nära VD samt kollegor som arbetar centralt för ESS Group. Grundkoncepten arbetas fram av ESS. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att genomföra dem i praktiken samt att rekrytera och planera inför den kommande driften.

Om dig:

Du trivs med arbete i en fartfylld miljö där vi jobbar med intentionen att vara en avslappnad hemmamiljö för våra gäster. Du delar vår glädje & passion för mat, dryck och service.

Vi vill jobba med en schysst ledare, en genuin person och modig förebild för våra hjältar som ser till att skapa magiska gästupplevelser varje dag. Hos oss är det konstant högt tempo, och din förmåga att leda och prioritera kommer att bli avgörande. Vår målsättning är att du ska le och ha ett sunt mindset och när du avslutar din arbetsdag, ska du ha en skön känsla i magen att ditt team fixar resten, eller festen. Du är ledaren som tränar, coachar och lyfter ditt team till att bli starkt och framgångsrikt!

Vi älskar din kreativitet och drivkraft och förutsätter att du ser teamet som ditt bästa verktyg för att lyckas. Hos oss är det människorna som gör skillnad, därför letar vi efter en stark karaktär med sprudlande energi. Det är din personlighet, ditt ledarskap och din vilja att vara en del av något större som kommer att vara avgörande. Rollen kommer att kräva både mod, engagemang och massor av energi.

Viktiga delar i det dagliga arbetet:

Du bör vara god ledare, men även operativ och kreativ - med känsla och intresse för helhetsupplevelsen. Som F&B Manager ser du över den dagliga driftsplaneringen, har en hög närvaro i driften och fördelar din arbetstid för att alltid hålla dig uppdaterad på upplevelsen i samtliga restauranger och barer. Syftet med det operativa arbetet är att kvalitetssäkra, erbjuda ett synligt ledarskap och själv uppleva produkten för att kunna fatta rätt beslut framåt. Din kreativa sida är med och skapar hållbara och spännande F&B upplevelser, hittar samarbeten och kompletterar den ordinarie verksamheten med både enskilda och återkommande event.

Din känsla och intresse för helhetsupplevelsen är viktig, då du i rollen kommer att säkerställa kvalitet på både mat, dryck, musik, ljud, ljus och service - där allt måste lira och harmonisera med varandra för att skapa den ultimata gästupplevelsen.

Du kommer att mätas på NMI (nöjd medarbetar index), NPS (gästupplevelse) och finansiellt resultat (intäkter och kostnader) både på din egen enhet och totalt på destinationen. Du kommer att arbeta både med budget, prognoser, affärsplaner, prissättning och SOP (standard operating procedures) samt säkerställa efterlevnad av dessa.
Vi älskar att se rätt personer växa in i stora roller, men dessa saker ser vi som grundläggande för att lyckas i rollen som F&B Manager:

• 5 års erfarenhet i en ledande position inom F&B

• Erfarenhet av att leda ledare

• Dokumenterad erfarenhet av att ha utvecklat en verksamhet (vi söker inte en förvaltare)

• Mycket god förståelse för hur man etablerar en hög servicenivå och hur det påverkar helhetsupplevelsen

• Erfarenhet av att ansvara för lönsamhet - budget, prognoser och uppföljning

• Gedigen erfarenhet från hotell & restaurangbranschen som innefattar en eller flera ledande befattningar på större anläggningar

Några personliga egenskaper som vi värdar högt är att du:

• Är självständig, utåtriktad, har en egen drivkraft och arbetar strukturerat

• Har en djup och bred kunskap inom mat, dryck och restaurang/hotell

• Kan zooma ut och se helheten

• Är coachande - ger kontinuerlig och personlig feedback på beteenden

• Håller hög kvalitet i både din verbala och skriftliga kommunikation

• Är prestigelös, engagerad och ansvarstagande

• Drivs av att utveckla både dig själv, dina medarbetare och verksamheten

• Älskar möten med andra människor och brinner för att inspirera

• Prioriterar "rätt" och arbetar insiktsbaserat och långsiktigt

• Är resultatdriven, kostnadsmedveten och lösningsorienterad

• Har en god samarbetsförmåga

Vi går igenom ansökningarna löpande. Sista ansökningsdatum är 21/11 2023.

Prel. startdatum, Maj 2024.

Länk ...

Ersättning
Lön enligt överenskommelse

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2024-04-18
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
ESS Hotel Group AB (org.nr 556710-8047), http://www.essgroup.se

Arbetsplats
ESS Group

Jobbnummer
8227809

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från ESS Hotel Group AB

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos ESS Hotel Group AB: