Doktorand I Livsmedelsteknologi Teklgf01
Lunds Universitet - Lunds Tekniska Högskola / Kemiingenjörsjobb / Lund
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla kemiingenjörsjobb i Lund,
Lomma,
Staffanstorp,
Burlöv,
Kävlinge eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Lunds Universitet - Lunds Tekniska Högskola i Lund Publiceringsdatum2010-03-25Dina arbetsuppgifterVi söker en forskarstuderande för att utveckla processteknik som möjliggör att känsliga växtvävnader klarar infrysning. Arbetet ingår i ett europeiskt projekt (7:e ramprogrammet, tema KBBE-2009-2-2-03): Processing raw material into excellent and sustainable end products while temaining fresh. Projektkoordinator är företaget FeyeCon i Nederländerna. Projektgruppen består vidare av universita degli Studi di Trento, italien, universitet i Zagred, Kroatien, SIK, Sverige samt VNK i Nederländerna. Arbetsuppgifter är vakuumimpregnering, pulserade elektriska fält (PEF) och frysning blir de huvudsakliga enhetsoperationer som studeras i projektet. Mikroskopi såväl som växtfysiologiska metoder används för att få kunskap om de mekanismer som möjliggör att växnad överlever.
Behörighet
För behörighet att antas som forskarstuderande i Livsmedelsteknologi krävs att studenten avlagt examen på avancerad nivå med ett innehåll som är relevant för forskarutbildningsämnet. Vidare krävs studier på avancerad nivå inom ämnen relevant för forskarutbildningsämnet (såsom civilingenjörsexamen i kemiteknik, bioteknik, ekosystemteknik) eller examen där personerna förvärvat likvärdiga kunskaper. Slutligen krävs att studenten bedöms ha den förmåga som behövs för att klara utbildningen.
Dispens från behörighetskraven kan ges av styrelsen för LTH.
Bedömningsgrund
Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig densamma. Bedömningen av förmågan enligt första stycket sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå. Härvid beaktas särskilt följande:
1. Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet. Dessa kan visas genom bilagda handlingar och en eventuell intervju.
2. Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem. Bedömningen kan exempelvis ske utifrån examensarbetet och en diskussion kring detta vid en eventuell intervju.
3. Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation
4. Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, t ex yrkeserfarenhet.
Erfarenhet av självständigt laboratoriearbete är en nödvändighet, och erfarenhet av PEF, mikroskopi och -omics är ett plus. Eftersom projektet innebär omfattande internationellt samarbete måste den sökande vara villig att resa. Utmärkt förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift är en förutsättning.
För mer information om Enheten för livsmedelsteknologi se
http://www.food.lth.se/Lunds universitet eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar alla sökande.
Arbetstider och omfattningVisstidsanställning 6 månader eller längre
Heltid
Tidsbegränsad anställning
TillträdeSnarast enligt överenskommelse
ErsättningFast lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2010-04-16
Ansök online! Vid ansökan till läraranställningar skickas publikationer till: Registrator, Lunds universitet, Box 117, 221 00 LUND (leveransadress för paket: Lunds universitet, Registrator, Paradisgatan 5C, 223 50 LUND). Diarienummer ska anges i samband med handlingar som skickas via post.
Diarienummer: LTHPA 2010/54
KontaktFederico Goméz, forskarassistent, 046-2229817,
federico.gomez@food.lth.seFacklig kontaktOFR/S Rita Nilsson, 046-2229362,
rita.nilsson@stu.lu.seSACO Mats Cedervall, 046-2227516,
mats.cedervall@eit.lth.seFöretagLunds Universitet - Lunds Tekniska Högskola
AdressLunds Universitet - Lunds Tekniska Högskola
Box 118
22100 LUND
KontorsadressKårhuset, John Ericssonsv 3
KontaktuppgifterTelefonnummer: 046-2220000
Faxnummer: 046-2220411
Jobbnummer 615149
Observera att sista ansökningsdag har passerat.