Adjunkt i mat- och måltidskunskap inr nutrition
Högskolan Kristianstad / Högskolejobb / Kristianstad
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla högskolejobb i Kristianstad,
Bromölla,
Sölvesborg,
Hässleholm,
Östra Göinge eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Högskolan Kristianstad i Kristianstad,
Hässleholm,
Simrishamn,
Ängelholm eller i
hela Sverige Högskolan Kristianstad söker
Universitetsadjunkt i mat- och måltidskunskap med inriktning nutrition
(Dnr 1910/221-10)
Mat- och måltidsvetenskap är ett snabbt växande kunskaps- och forskningsområde inom Högskolan Kristianstad. I området ingår livsmedelsvetenskap, nutrition och hälsa, matkultur och kommunikation av mat- och måltider. Hösten 2004 startade ett treårigt tvärvetenskapligt kandidatprogram i mat- och måltidskunskap; gastronomiprogrammet. Kurser med inriktning på hem- och konsumentkunskap inom lärarutbildningen startades våren 2006. För att tillgodose det aktuella intresset för kortare utbildningar erbjuds dessutom fristående kurser och uppdragsutbildningar.
Publiceringsdatum2010-11-03Dina arbetsuppgifterI arbetsuppgifterna ingår undervisning i näringslära på grundnivå inom gastronomiprogrammet, inom lärarprogrammet hem- och konsumentkunskap och även i andra program samt i fristående campus- och internetbaserade kurser och uppdragsutbildningar. I arbetsuppgifterna ingår också planering och utveckling av kurser och kursmaterial i samråd med akademisk ledare och programansvarig samt handledning och projekt på olika nivåer. Andra arbetsuppgifter är medverka i praktiska övningar och laborationer och hantera uppgifter med anknytning till verksamhetsförlagd utbildning.
Behörighet och önskvärda kvalifikationer
Behörig för anställningen är den som har avlagt examen från högskoleutbildning mot det område som anställningen avser eller motsvarande kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.
Meriterande är undervisningserfarenhet på högskolenivå samt erfarenhet av handledning, kursplanering och kursansvar. Erfarenhet av undervisning i kök är meriterande liksom erfarenhet av att utveckla mat- och måltidslösningar (?koncept och produktuveckling?). Magister- eller masterexamen inom det område som anställningen avser är en merit, liksom goda kunskaper i att skriva och undervisa på engelska.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom initiativförmåga, samarbetsförmåga och förmågan att medverka till att skapa en god arbetsmiljö.
Övrig informationTillträde enligt överenskommelse. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald. I Skåne Nordost arbetar vi i ett nätverk för Tandemrekrytering.
Så ansöker duAnsökan (ange dnr) med meritförteckning alternativt CV och ett personligt brev skall senast den 25 november 2010 ha inkommit till Registrator, Högskolan Kristianstad, 291 88 Kristianstad. Övriga handlingar som t ex betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan, tar du med dig vid en eventuell intervju.
Upplysningar om anställningen lämnas av
Jane H. Björkman, personalledare,
jane.bjorkman@hkr.seBitte Müller Hansen, programansvarig,
bitte.muller-hansen@hkr.seMaria Lennernäs, akademisk ledare,
maria.lennernas@hkr.seFackliga företrädare
Helén Persson, SACO/Sulf, 044-20 33 63
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet, 044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-20 32 02
Välkommen med Din ansökan!
Arbetstider och omfattningTillsvidare
Heltid
ErsättningFast lön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2010-11-25
Ange följande referens när du ansöker: Dnr 1910/221-10
Ansökan kan tyvärr inte göras via e-post.
FöretagHögskolan Kristianstad
AdressHögskolan Kristianstad
29188 KRISTIANSTAD
KontorsadressELMETORPSV 15
KRISTIANSTAD
KontaktuppgifterTelefonnummer: 044-203000
Jobbnummer 769367
Observera att sista ansökningsdag har passerat.