1:e kock

Region Gotland / Kockjobb / Gotland
2022-03-31
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "1:e kock" (publicerad 2023-12-05) ⬅️


Visa alla kockjobb i Gotland, Västervik, Valdemarsvik, Oskarshamn, Borgholm eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Region Gotland i Gotland, Oskarshamn eller i hela Sverige

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.



Vilka är vi?
Avdelning måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser.

Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Köksområde 2 ligger i Visby och utgörs av Strandgärdet, det stora produktionsköket på lasarettet, samt ett serveringskök på Gråbo seniorboende. Här lagar vi mat 365 dagar om året och vi levererar måltider till våra kunder på sjukhuset och inom äldreomsorgen. Här görs också kylda portioner till ett äldreboende och vi levererar även varma måltider till våra två externa restauranger.

Till Strandgärdet söker vi nu en 1:e kock!

Publiceringsdatum
2022-03-31

Arbetsuppgifter
Som 1:e kock leder och fördelar du det dagliga arbetet i köket och ser därmed till att vi varje dag tillagar måltider av hög kvalitet. Du ansvarar för den dagliga produktionen, vilket innebär att säkerställa bemanning, beställningar, inventering och fakturering och att vi följer lagar och förordningar samt uppsatta rutiner och policys.

Utöver ansvaret för produktionen arbetar du tillsammans med våra kollegor för att upprätthålla och utveckla en väl fungerande måltidsorganisation där vi når verksamhetens mål. Våra kunder består av andra verksamheter inom Region Gotland och tillsammans med dem strävar vi ständigt efter utveckling och förbättring av måltidsservicen till våra gäster. Som 1:e-kock utgör du ett viktigt stöd till enhetschefen i dessa utvecklingsarbeten. Detta gäller både miljön i våra restauranger och måltiderna som når våra gäster på lasarettet och inom äldreomsorgen.

I den administrativa delen av tjänsten ser du över och utvecklar rutiner och arbetssätt i köken och deltar aktivt i avdelningens olika utvecklingsarbeten. I din roll som 1:e kock ingår att främja rotation inom både kök, köksområde och avdelningen.

Vem är du?
Vi vill att du har en dokumenterad kock- och/eller köksmästarutbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du behöver också ha ett antal års erfarenhet av en ledande position i kök. B-körkort är ett krav.

Vi ser det som fördelaktigt om du har erfarenhet från både offentliga kök och från restaurangbranschen. Erfarenhet av kostdataprogrammet Matilda eller liknande system är ett plus i kanten, likaså erfarenhet av att laga specialkost.

Vi söker en person med ett strukturerat arbetssätt som kan organisera arbetet i ett storkök. Du behöver vara trygg i din roll som arbetsledare och känna dig bekväm med att ha en tydlig, närvarande och aktiv roll i verksamheten som helhet. Det är mycket viktigt att du har ett gediget måltidsintresse där du ser dina möjligheter att arbeta för helheten, både för våra kunder och för våra medarbetare genom att du visar ett intresse för deras frågeställningar och behov.

Här krävs både flexibilitet och servicekänsla och att du är en person som alltid sätter verksamhetens mål i fokus, samtidigt som du strävar efter att skapa en god stämning på arbetsplatsen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrig information
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Varaktighet, arbetstid
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse Tillsvidareanställning

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2022-04-17
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
REGION GOTLAND

Arbetsgivarens referens
Arbetsgivarens referens för detta jobb är "2022/427".

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Region Gotland (org.nr 212000-0803)

Körkort
För detta jobb krävs körkort.

Arbetsplats
Regionstyrelseförvaltningen, Måltid, Köksområde 2

Kontakt
Sofie Leksäther
0498268680

Jobbnummer
6493706

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Region Gotland

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Region Gotland: