Adjungerad universitetsadjunkt i Kost- och måltidsvetenskap
Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet / Högskolejobb / Umeå
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla högskolejobb i Umeå,
Vännäs,
Nordmaling,
Vindeln,
Robertsfors eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet i Umeå,
Haparanda eller i
hela Sverige Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en adjungerad universitetsadjunkt med inriktning mot kreativ matlagning.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (30-49%) med tillträde snarast och tom 210228 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 200115.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning inom de professionsnära inslagen inom Kostvetarprogrammet samt Gastronomiprogrammets inriktningar kreativ matlagning och värdskap.
I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande, utvärdering och rapportering av undervisning i kurser och program med särskilt fokus på Gastronomiprogrammet.
Undervisningen omfattas främst av praktiska moment men även föreläsningar, seminarier, handledning och teoretiska examinationer i form av PM och rapporter ingår. Undervisningen kommer främst att omfatta ämnesområden relaterade till måltidsservice med produktion och grundläggande gastronomi med fokus på praktiskt matlagningshantverk.
Behörighet
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.
Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen.
Särskild vikt kommer att läggas vid prövningen av de erfarenhetsbaserade och fördjupade kunskaperna om råvaror samt fördjupade färdigheter i matlagningstekniker och måltidsservice.
Dokumenterad erfarenhet av måltidsservice för många samt personer med olika behov och arbete med hållbar utveckling samt erfarenhet av praktisk undervisning eller handledning i kök är meriterande.
Dokumenterad erfarenhet och kunskap i allmänna livsmedelssäkerhetskrav, livsmedelshygien samt kostnadsberäkning inom måltids- och restaurangkontext är meriterande.
God administrativ förmåga är meriterande. En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.
Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar
https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/universitetsforvaltningen/personalenheten/regler-och-riktlinjer/vid-anstallning/anstallningsordning-dnr-fs-1.1-1672--18-fran-2019-07-01.pdf. Om anställningen
Den som anställs som adjungerad universitetsadjunkt ska ha sin huvudsakliga yrkesverksamhet utanför högskolan. Innan anställningen ingås ska en skriftlig överenskommelse om villkoren för anställningen mellan universitetet och huvudarbetsgivaren upprättas. En förutsättning för anställningen är således att huvudarbetsgivaren tillåter den sökande att adjungeras med en omfattning på 30-49% vid universitetet.
Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 200115. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
Mer om oss
Institutionen för Kost- & måltidsvetenskap; Institutionen för Kostvetenskap och Restauranghögskolan kommer från och med den 1 januari 2020 bilda en gemensam institution, med ett 30-tal medarbetare. Vi utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- & måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Besök gärna våra hemsidor för ytterligare information; till Restauranghögskolan,
https://www.umu.se/restauranghogskolan/ och till Kostvetenskap,
https://www.umu.se/institutionen-for-kostvetenskap/. Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Varaktighet, arbetstid
30-49%. Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse Visstidsanställning
Publiceringsdatum2019-12-18ErsättningMånadslön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2020-01-15
Klicka på denna länk för att göra din ansökanFöretagUmeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet
Arbetsgivarens referens Arbetsgivarens referens för detta jobb är "AN 2.2.1-1864-19".
Omfattning Detta är ett deltidsjobb.
Arbetsgivare Umeå Universitet (org.nr 202100-2874)
Arbetsplats Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet
Jobbnummer 5008046
Observera att sista ansökningsdag har passerat.