Restaurangchef Engsholms Slott

Mässrestauranger AB / Kockjobb / Södertälje
2025-02-24


Visa alla kockjobb i Södertälje, Salem, Ekerö, Nykvarn, Botkyrka eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Mässrestauranger AB i Södertälje, Stockholm, Sigtuna, Malmö eller i hela Sverige

Efter 30 år Hemma på Slottet har en av våra hörnpelare och restaurangchef valt att prova något annat. Vi söker därför hennes efterträdare till denna unika och roliga tjänst.
Vissa av oss har varit här i 35 år, andra bara något år. Det som förenar oss är vår passion för människor, möten, platsen och värdskap. Att ge vår gäst en härlig slottsupplevelse.
Är du en person med gedigen restaurangkunskap, som älskar gastronomi och drycker. Som ser helheten, skapar och bidrar med en totalupplevelse för gästen och har förmågan att förmedla ett värdskap i världsklass. Då kanske du är rätt person
Engsholms Slott är mycket mer än ett hotell, konferens och restaurang. Det är en unik destination där vi vill att våra gäster ska känna sig som hemma. Vi som jobbar här är engagerade i platsen, våra kollegor och våra visioner för framtiden.
Engsholms Slott är också en arbetsplats som fokuserar på hållbarhet - från råvaror och inköp till hur vi arbetar i organisationen. Det ställer också höga krav på alla, och att alla har omtanke, för såväl varandra, platsen och vår planet. Här ska du trivas med dina arbetsuppgifter, kollegor och omgivningen.
Nu söker vi en Operativ restaurangchef med dryckesansvar till vår restaurang, matsal och konferens.
Rollen:
Arbetsuppgifterna i denna tjänst spänner över stor bredd. Det är högt och lågt om vart annat. Som slottsmedarbetare med huvudansvar för matsal & konferens på Engsholms Slott ansvarar du för att gästens måltidsupplevelser, såsom för- & eftermiddagsfika, lunch, middag (konferens- & weekendgäster) samt konferensrummen. Tjänsten är uppdelad i flera delar.
Matsalsarbete för såväl konferensgäster, weekendgäster, bröllop och event. Därtill kommer även viss barkunskap och kunskap för vin och övriga drycker. Du kommer skapa vinlistor, vinpaket och tillsammans med vår vd ansvara för dryckessortimentet till våra olika målgrupper. Konferens Vår största målgrupp gäster är konferensgäster. Du organiserar och möblerar rummen, dukar, serverar fm- och em kaffe, lunch och middag. Dukar ut och städar efter att gästen åkt.
Slottet är din arbetsplats och här finns många salonger och ytor som behöver kärlek och omtanke, samt en sväng med dammsugaren då och då. Tjänsten skiftar beroende av årstid och gäster. Ibland är fokus på vardagar med konferens, ibland weekend med firande privatgäster. Då och då abonneras slottet för
stora fester, event och bröllop. I december välkomnar vi gäster till vårt hemlagade julbord och på sommaren njuter semesterfirare av slott, hav och park eller besöker vårt sommarcafé.
Som du förstår behöver du ha förmåga och tycka det är roligt att hålla många bollar i luften. Arbetet är mycket variationsrikt och delvis fysiskt krävande. Du måste ha erfarenhet av restaurang och liknande arbetsuppgifter eller besitta god simultan förmågan att klara av flera moment samtidigt. Värdskapet står alltid i centrum och gästens upplevelse.
Du är en problemlösare och behöver många gånger tänka utanför "boxen". Struktur är också viktigt i denna tjänst. Tjänsten är förlagd till dag/kväll måndag - fredag, samt ca varannan helg.
Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Matsal & Konferens
• Planering och iordningställande av konferenslokaler
• Välkomnande av gäster
• Servering, plock o disk av konferensfika i salonger
• Dukning, servering och diskning av lunch i matsalen
• Dukning, servering och diskning av middag i matsalen
• Viss barservering av enklare drinkar
• Bongning av drycker etc
• Uppsikt och service till gäster även i övriga hus såsom relax & paviljong
• Planering och genomförande av bröllop/event etc
• Arbetsledning av timanställda servis
Samordning och planering
• Planering i samarbete med bokning och kök
• Daglig planering av din avdelning i samarbete med närmaste kollegorna
• Ha en kontinuerlig dialog med ägare & kollegor

Publiceringsdatum
2025-02-24

Kvalifikationer
• Gymnasieutbildning,
• Eftergymnasial utbildning inom restaurang
• Minst några års erfarenhet av restaurang & hotell
• Gärna några års erfarenhet i ledande befattning
• Dryckesutbildning så som sommelier
• God datorvana och erfarenhet av Officepaketet
• B-körkort är ett krav


Vi önskar att:
• Bor i närområdet
• Du trivs med att arbeta med många projekt samtidigt
• Du har god förmåga att analysera och prioritera
• Du är duktig på att leda och motivera dig själv och i ett team
• Du har lätt för att nätverka och samarbeta
• Du är fysiskt stark
Vi erbjuder:
En unik arbetsmiljö i en av Sveriges vackraste matsalar, slott och plats. En arbetsplats på landet nära stan där vi kollegor tycker om varandra och våra gäster på riktigt. En arbetsplats med fokus på hållbarhet. Ett otroligt vackert slott, samt fantastiska gäster och kollegor. Vi är såväl Svanen- som KRAV-certifierade. Vi har en familj som ägare sen snart 40 år, som värnar såväl människor som fastigheterna, platsen och inte minst gästupplevelsen.
Vi har kollektivavtal och erbjuder anställningsvillkor med ett flertal förmåner för våra medarbetare.
Villkor Vi arbetar med årsarbetstid. Tjänsten är 100% på ett år. Har du frågor om tjänsten? Kontakta Kerstin Johansson, kerstin@engsholm.se
Vill du vara en del av ett engagerat team? Välkommen med din ansökan!

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2025-03-17
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Mässrestauranger AB (org.nr 556367-0347)
Mörkö (visa karta)
153 93  MÖRKÖ

Körkort
För detta jobb krävs körkort.

Arbetsplats
Engsholms Slott AB

Jobbnummer
9184803

Prenumerera på jobb från Mässrestauranger AB

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Mässrestauranger AB: