Menyplanerare till Måltidservice
Sundbybergs Stad / Ekonomiassistentjobb / Sundbyberg
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla ekonomiassistentjobb i Sundbyberg,
Solna,
Danderyd,
Stockholm,
Lidingö eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Sundbybergs Stad i Sundbyberg,
Solna,
Stockholm eller i
hela Sverige Här på Måltidservice tillagar vi 6000 måltider varje dag till förskolor, skolor, LSS och äldreomsorg. Vi har 25 tillagningskök och 15 mottagningskök, ca 65 heltidsanställda medarbetare gör detta möjligt.
Vår vision är att laga den mest hållbara och goda måltiden möjligt. Vi strävar alltid efter att hitta den bästa råvaran till våra måltider och ha ett nära samarbete med vår matleverantör. Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla och skapa våra måliter och menyer tillsammans med oss på måltidservice. Du kommer att ha ett nära samarbete med måltidschefen och våra tre områdeschefer samt ingå i ledningsgruppen.
Som menyplanerare ansvarar du för att utveckla och underhålla recept, menyer och matsedlar med hjälp av kostplaneringssystemet Mashie. I din tjänst ingår även att tillsammans med dina kollegor följa upp tillagningsprocessen, samt att säkerställa att god kvalitet hålls i produktionen. Du kommer även att vara aktivt delaktig i de möten som kostsamverkan genomför internt och externt, likaså delta vid våra livsmedelsupphandlingar.
Dina arbetsuppgifter som menyplanerare blir huvudsakligen att skapa, redigera, kostnadsberäkna, säsongsanpassa menyerna. Menyerna ska följa SLVs riktlinjer för skola och äldreomsorg. Det finns i dagsläget fyra menyer och alla råvaror till måltiderna ska köpas från upphandlad leverantör. Måltider och menyer ska skapas utifrån stadens mål för ekologiska- och närproducerade produkter och ska följa den kostnadsberäkning som är framtagen tillsammans med ekonomiansvarig.
Temaveckor ska vara en del av årliga menyer, till exempel kulturella, svensk husman, vegetarisk, rotfruktsveckor och dylikt. Du ansvarar för menygruppen som består av ansvariga kockar från alla kök. Ni har regelbundna möten, där menyer diskuteras och idéer till nya rätter är i fokus. Ditt mål är att skapa säsongsanpassade menyer året om.
Du ska också ta fram statistik från Mashie cirka en gång per månad, vara Mashie-support och utbilda köken samt samarbeta med måltidschefen gällande kommande livsmedelsupphandling.
Vi vill att du är utbildad kostekonom eller motsvarande erfarenhet inom kost, samt att du har några års erfarenhet som menyplanerare. Vi vill även att du har tidigare erfarenhet och goda kunskaper i kostplaneringssystemet Mashie, då det är ett verktyg du kommer använda kontinuerligt. Vi ser också att du har mycket goda kunskaper inom special- och konsistensanpassad kost. Erfarenhet från kök och eller administration inom storhushåll, gärna skola och äldreomsorg. Utbildning inom specialkost, storhushåll och HACCP är meriterande, likväl om du är utbildad kock eller kallskänka.
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid, arbetstid måndag till och fredag. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 22 maj, 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Välkommen med din ansökan!
Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat
Publiceringsdatum2019-05-08ErsättningMånadslön.
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2019-05-22
Klicka på denna länk för att göra din ansökanKontaktAnette Appelgren, Måltidschef
anette.appelgren@sundbyberg.se 08-706 6887
Facklig kontaktperson, Nås via kommunens växel 08-706 80 00
FöretagSundbybergs stad
AdressSundbybergs stad
Östra Madenvägen 4
17292 Sundbyberg
KontorsadressÖstra Madenvägen 4
Jobbnummer 4775583
Observera att sista ansökningsdag har passerat.