Kostekonom till Region Västernorrland

Region Västernorrland / Kockjobb / Sollefteå
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kockjobb i Sollefteå, Kramfors, Ragunda, Mark, Härnösand eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Region Västernorrland i Sollefteå, Kramfors, Härnösand, Örnsköldsvik, Timrå eller i hela Sverige

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Kök och restauranger ansvarar för måltidsservice inom Region Västernorrland. Vi har kök och restaurangverksamhet både i egen och extern regi. På sjukhusen i Sollefteå och Sundsvall har vi våra produktionskök för patientmåltiderna.

Nu söker vi en kostekonom till vår verksamhet. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort bestäms enligt överenskommelse och kan vara i antingen Sundsvall, Sollefteå eller Örnsköldsvik.

Brinner du för offentlig måltid? Då kan det vara dig vi söker!

Vi söker dig som har en stor passion för mat och vill göra måltiden till dagens höjdpunkt för våra matgäster. Vi önskar att du delar vår syn att hållbarhet, kvalitét, personlig service är viktiga frågor och att du vill bidra i utvecklingen av vårt måltidskoncept. Här erbjuds du ett roligt och utmanande arbete i ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat med möjlighet för dig att utvecklas.

ROLLEN SOM KOSTEKONOM

I rollen som kostekonom arbetar du övergripande med måltidsplanering tillsammans med verksamheternas medarbetare. Arbetet består till stor del av måltidsplanering i vårt kostdatasystem Matilda och du arbetar bland annat med matsedels- och receptplanering som närings- och kostnadsberäknas. Du kommer också arbeta med kvalitetssäkring, drift och utveckling i systemet. Du leder vår måltidsgrupp som består av köksmästare och kockar som tillsammans med dig säkerställer att gästerna serveras en god och näringsrik kost som håller hög och jämn kvalitét oavsett var i regionen måltiden äts. Att utveckla måltider och recept samt provtillagning och tester av nya livsmedel ingår också i arbetet.

Du arbetsleds av kostutvecklare där ni har ett tätt samarbete och din närmaste chef är verksamhetschef. Dina övriga kollegor i verksamheten är medarbetare i produktionsköken såsom köksmästare, kockar, köksbiträden och enhetschefer. Alla är en viktig resurs i arbetet att nå mål och resultat, därför är det viktigt att du kan leda och engagera medarbetarna i detta arbete.

Du arbetar med förvaltning och uppföljning av livsmedelsavtalet och arbetar strategiskt med val av livsmedel så vi når våra mål med en budget i balans, vilket innebär att du har ett ekonomiskt ansvar. Genom att ta fram och analysera statistik jobbar du mot ständiga förbättringar med ett regionövergripande perspektiv.

Tjänsten innehåller även andra arbetsuppgifter inom kostområdet exempelvis delaktig vid upphandling och avtalsvård av befintliga avtal, livsmedelshygien, utbildning och utveckling inom kostområdet och samarbeten med spetskompetens från andra verksamhetsområden förekommer.

Vi söker dig som är utbildad kostekonom/kostvetare eller har annan kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst ett års erfarenhet av arbete inom offentlig kost- och måltidsverksamhet och du har tidigare arbetat med menyplanering och kostdatasystem. Har du tidigare erfarenhet av arbete med livsmedelsavtal och/eller patientkost är det meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift och du kan tala, läsa och skriva engelska. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Som person är du handlingskraftig och tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete självständigt på ett effektivt sätt. Du styrs av mål- och resultat i dina prioriteringar, planering och agerande. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet och kommunicerar med andra på ett lyhört och tydligt sätt. Vidare är du trygg, lugn och stabil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du tydliggör och genomför fattade beslut på ett förtroendefullt sätt och skapar delaktighet hos medarbetarna, kunden och gästen. Du driver verksamhetsarbetet på ett säkert sätt enligt rådande lagstiftning och riktlinjer.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ersättning
Månadslön.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2024-02-11
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Arbetsgivarens referens
Arbetsgivarens referens för detta jobb är "80:2024:14".

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Region Västernorrland (org.nr 232100-0206)

Körkort
För detta jobb krävs körkort.

Arbetsplats
Region Västernorrland

Kontakt
Verksamhetschef
Anna Malmros
anna.malmros@rvn.se
+4660181529

Jobbnummer
8403471

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Region Västernorrland

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Region Västernorrland: