Disputerad chefredaktör, för drift och utveckling av Nutritionsf
Örebro Universitet Enterprise AB / Ekonomichefsjobb / Örebro
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla ekonomichefsjobb i Örebro,
Kumla,
Hallsberg,
Nora,
Lindesberg eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Örebro Universitet Enterprise AB i Örebro Nutritionsfakta.se är en webbaserad partsneutral kunskapsportal med forskarskribenter för saklig samhällsdiskussion om nutrition, mat och hälsa för att förbättra förutsättningarna för en god folkhälsa samt att underlätta för innovationer inom mat-hälsaområdet.
Portalen vänder sig i första hand till personer verksamma inom och intresserade av hälso- och sjukvård, odontologi, kostchefer, företagsverksamma inom livsmedels- och nutritionsområdet samt forskare och studenter inom angränsande områden.
Nu söker vi en chefredaktör med utbildning inom Nutrition, Livsmedelsvetenskap, Kostvetenskap, Livsmedelskemi, Mikrobiologi eller motsvarande för att driva portalen, öka inflödet av relevanta texter, samt för att utveckla våra tjänster för att öka träffytan mot företag, journalister, beslutsfattare, lärare och konsumenter med hälsointresse. Vi har även som ambition att ta fram nya potentiella användningsområden för kunskapsportalens innehåll för att på så sätt öka uppfyllandet av vår övergripande målsättning.
Publiceringsdatum2019-12-22ArbetsuppgifterSom chefredaktör är det du som verksamhetsleder och driver det redaktionella arbetet, tar fram förslag på artiklar och anlitar skribenter till dessa, faktagranskar manus, ansvarar för publicering av material och står som ansvarig utgivare.
Du ansvarar för att kunskapsportalen lever upp till de riktlinjer som satts av Swedish Nutrition Foundation (SNF) och Uppdrag AB för saklighet, partsneutralitet och objektivitet.
Du kommer även att arbeta tillsammans med ett team, bestående av bland annat en vetenskapskommunikatör, för att utveckla Nutritionsfakta.se till att nå nya målgrupper, erbjuda utökade tjänster och bli en ännu mer relevant kunskapskälla för nutrition, mat och hälsa i Sverige.
Tjänsten på 50% av heltid, med en startperiod på sex månader, är placerad i Örebro vid Örebro universitet Holding AB och dess dotterbolag Uppdrag AB.
KVALIFIKATIONER & MERITER
Skall ha bred kunskap och intresse inom nutrition/kostvetenskap.
Skall ha disputerat eller disputera inom kort inom ett för nutrition relevant ämne (t ex kostvetenskap, livsmedelsvetenskap, agronomi, nutrition, mikrobiologi).
Skall ha intresse och dokumenterad erfarenhet i att överföra kunskap inom nutrition.
Meriterande
Tidigare erfarenhet av publicering av populärvetenskapliga texter inom nutrition för konsumenter, företag eller journalister.
Dokumenterad erfarenhet i Project management/Projektledning.
Sista ansökningsdag 2020-01-26
Ansökan skickas till
martin.tverling@oruholding.seBifoga CV med kvalifikationer, två referenser och en kort presentation av dig själv.
Intervjuer sker löpande under januari månad.
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2020-01-31
FöretagÖrebro Universitet Enterprise AB
Arbetsgivarens referens Arbetsgivarens referens för detta jobb är "Chefredaktör Nutritionsfakta".
Omfattning Detta är ett deltidsjobb.
Arbetsgivare Örebro Universitet Enterprise AB (org.nr 556897-5352)
Ansökan E-post:
martin.tverling@oruholding.se Jobbnummer 5017327
Observera att sista ansökningsdag har passerat.