1:e Kock
Region Gotland, Köksområde Visby 5 / Chefsjobb / Gotland
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla chefsjobb i Gotland,
Västervik,
Valdemarsvik,
Oskarshamn,
Borgholm eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Region Gotland, Köksområde Visby 5 i Gotland Som en del av Region Gotland utvecklar och erbjuder serviceförvaltningen effektiva tjänster inom ekonomi, HR, IT, telefoni, städ, transport, varu- och måltidsförsörjning samt medborgarservice. Våra cirka 530 medarbetare månar om kvalitet och service gentemot våra kunder, vilka i huvudsak är regionens andra förvaltningar.
Regionens måltidsförsörjning söker nu en 1:e kock till tillagningsköket i Södervärnskolan. Köket är ett av 26 tillagningskök inom regionen. Skolrestaurangen tillagar ca 1200 portioner varav ca 300 portioner serveras på plats och ca 900 portioner distribueras till skolor och förskolor inom området. I Södervärns skolrestaurang arbetar en 1:e kock, två kockar och två köksbiträden. Till köket hör även tre mottagningskök med sammanlagt fem köksbiträden.
Södervärnskolan är en 7-9 skola där schemalagd undervisning kombineras med flexibla projektarbeten och teman för att ge kunskap, färdigheter och social kompetens.
Publiceringsdatum2015-11-26ArbetsuppgifterVi har en pensionsavgång och söker därmed en medarbetare som 1:e kock till Södervärnskolans restaurang. Som 1:e kock leder du och fördelar arbetet inom den dagliga driften inom ditt ansvarsområde och du ser till att verksamheten arbetar på ett ekonomiskt och rationellt sätt, utifrån gällande förutsättningar.
Du ska tillsammans med övriga medarbetare i ett bra samarbete förbereda, tillaga, distribuera och servera måltider. Ett gemensamt ansvar är att produktionen genomförs på ett säkert, ekonomiskt och effektivt sätt. Utifrån gällande meny och avtal ansvarar du för beställning, mottagning, förvaring av råvaror och andra förbrukningsvaror.
Du sätter dig in i och följer regelverket, som exempel att tillse efterlevnaden av olika mål och policy samt att följa egenkontrollprogram och maskininstruktioner samt använder vårt kostprogram Aivo till bland annat recept och portionsredovisning. Du deltar och genomför olika uppföljningar av verksamheten inom ditt ansvarsområde som exempelvis ekonomi, förbättrar rutiner, vikarieanskaffning samt en del annan administration till exempel fakturagranskning.
Du är inte främmande för att delta i arbetsrotation och kan tänka dig göra alla sysslor som förekommer såväl inom köksområdet men även i ett annat kök.
Du har ansvarskänsla och en stark nöjdhet för det ni serverar. Tillsammans med den övriga personalen skapar du god kontakt med matgästen genom att exempelvis vara ute i restaurangen och prata med eleverna och bidrar till en trevlig måltidsupplevelse.
I arbetet kan ingå att delta i olika projekt för utveckling av hela avdelningens verksamhet.
Om det av någon anledning inte är produktion under lov i Södervärnskolans kök så arbetar du i ett annat kök inom regionen.
KvalifikationerVi söker dig som har tydligt kundfokus och kan tillföra nytänk och engagemang till vår verksamhet. Vi ser gärna att du har en dokumenterad restaurangutbildning - 3-årigt gymnasium inriktning restaurang och måltidsservice, KY-utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer är likvärdig samt att du har jobbat minst ett år i någon form av arbetsledande ställning.
Du ser matlagning som en konstform, du har goda matlagningskunskaper samt kompetens kring olika matlagningsmetoder, specialkoster och då inriktningen är att öka ekologiskt, närproducerat och att mer mat lagas från grunden så är kunskaper om råvaror och dess användande i matlagning och olika matlagningsmetoder nödvändigt.
Du tycker att det är roligt med personalledning, du är bra på att planera och utforma arbetet, du har kunskap om administration, egenkontrollprogram, datorvana, förbättringsarbeten och ekonomi.
Du är en person som kan se helheten och kan utveckla och inspirera arbetskamraterna för förbättring och utveckling av verksamheten.
Körkort erfordras.
ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för person med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.
Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Varaktighet, arbetstid
Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2016-02-15 .
ErsättningEnligt avtal.
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2015-12-27
Ange följande referens när du ansöker: A516865
Klicka på denna länk för att göra din ansökanKontaktMarika Bergstén Undvall, Enhetschef 0498-269447
FöretagRegion Gotland, Köksområde Visby 5
AdressRegion Gotland, Köksområde Visby 5
Region Gotland
62181 Visby
KontorsadressVisborgsallén 19 Visby
Jobbnummer 2547029
Observera att sista ansökningsdag har passerat.