Kvalitet- och Laboratoriesamordnare på Gotland

Foodmark AB / Hälsoskyddsjobb / Gotland
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla hälsoskyddsjobb i Gotland, Västervik, Valdemarsvik, Oskarshamn, Borgholm eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Foodmark AB i Gotland, Nyköping, Sundbyberg, Haninge, Sundsvall eller i hela Sverige

Foodmark AB är en av Sveriges ledande livsmedelsproducenter med huvudkontor i Sundbyberg och egen tillverkning i Sverige. Foodmarks affärsidé är att utveckla och marknadsföra kylda, tillagade färskvaror med hög kvalitet under starka varumärken som Fjällbrynt, Rydbergs, Lohmanders, Delikatessfabriken samt Jensens såser.

Foodmark ingår i livsmedelskoncernen Agra AS som är ett expansivt norskt familjeföretag. Agra har funnits i över 130 år och har verksamheter i Norge, Danmark och Sverige. Koncernen omsätter knappt 5 miljarder SEK, varav Foodmark står för ca 1 miljard. Foodmark har ca 250 anställda beroende på säsong och inom företagets kultur strävar vi ständigt efter att kunna erbjuda vår personal möjligheter att utveckla sina färdigheter och göra framsteg inom företaget eller koncernen.

Vi söker en engagerad kollega för rollen som Kvalitets- och Laboratoriesamordnare vid vår produktionsanläggning i Klinte. Som Kvalitets- och Laboratoriesamordnare kommer du inte bara vara ansvarig för att utföra operativt kvalitetsarbete och driva verksamhetens livsmedelssäkerhetsarbete framåt utan även vara en viktig del av fabrikens ledningsgrupp.

Grunden i Foodmarks varuförsörjningsorganisation består av tre produktionsanläggningar i Sverige. Dessa är belägna i Haninge, Klinte och Vidsel, enheterna stöttas upp av centrala funktioner som QEHS, Teknik och Logistik. Rollen tillhör QEHS-organisationen och rapporterar till chefen för QEHS.

Din roll

Ditt dagliga arbete är kopplat mot att säkerställa att våra produkter uppfyller och överträffar högt ställda kvalitetskrav. Detta innebär att du kontinuerligt utvecklar och ta fram nya rutiner, instruktioner och processer för verksamheten. Du är fabrikens givna livsmedelssäkerhetsexpert och leder HACCP-arbetet med professionalism och entusiasm. Kvalitets- och Laboratoriesamordnaren ansvarar för de dagliga sensoriska kontrollerna av de produkter vi producerar och säkerställer att analyser och tester utförs enligt plan med hög precision och effektivitet.

Verksamheten är BRC certifierad, som Kvalitets- och Laboratoriesamordnare är det du som aktivt arbetar för att fördjupa fabrikens kunskap och arbetssätt kopplat till standarden. Du kommer delta i Internrevisioner på Foodmarks samtliga fabriker, ta emot revisorer och inspektörer från såväl regionen som från vårt tredjepartsrevisionsorgan.

I rollen kommer du också att vara en nyckelperson i utvecklingen och implementeringen av vår verksamhetsstyrning för QEHS. Detta inkluderar att analysera trender, identifiera områden för förbättring och säkerställa att vår produktportfölj håller högsta möjliga standard. Genom att vara aktivt involverad i strategiska beslut kommer du att vara en drivkraft för att säkra vår plats som branschledande livsmedelsproducent.

Sammanfattning av arbetsuppgifter:

• Ansvara för den dagliga driften av laboratoriet genom att utföra sensoriska bedömningar och skicka produktprover på mikrobiologisk analys

• Genomföra rotorsaksanalyser, utreda, dokumentera och följa upp fabrikens reklamationer och kvalitetsavvik

• Utveckla och implementera framåtriktade kvalitetssystem och processer

• Samordna och leda kvalitetsinspektioner och revisioner

• Ansvara för, och leda fabrikens HACCP-arbete

• Hålla i utbildningar i hygien och kvalitetsrutiner

• Delta och lokalt driva områden ur Foodmarks verksamhetsstyrning för QEHS

• Delta i projekt och säkerställa att livsmedelssäkerhet står i fokus under projekterings- och implementationsfasen

• Ansvara för fabrikens kemikalieförvaltning

Som medlem i fabrikens ledningsgrupp kommer du att vara en nyckelperson i strategiska diskussioner och beslut. Du förväntas vara en bro mellan kvalitetsfunktionen och ledningsgruppen i fabriken. Detta kräver starka egenskaper inom kommunikation och en förmåga att presentera komplex information på ett begripligt sätt. Ditt engagemang kommer att bidra till högt fokus på kvalitetsperspektivet i verksamheten.

I ditt dagliga arbete kommer du att kombinera ett operativt fokus på genomförande med ett strategiskt tankesätt. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt.

Vem söker vi?

Du är en person som har en stark förmåga att motivera och samordna grupper och individer. Det är naturligt för dig att arbete självständigt, ta initiativ och uppnå resultat. Du har en hög servicekänsla och det är självklart för dig att hoppa in där det behövs. I rollen är det viktigt att du är bra på att prioritera, vara prestigelös, lösningsorienterad och kan enkelt växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Eftersom Foodmark har volymvariationer under året är det viktigt att du är flexibel och trivs med att arbeta i en snabb och föränderlig miljö.

Kvalifikationskrav:

• Relevant högskoleutbildning inom livsmedelsteknik/mikrobiologi/biokemi/naturvetenskap eller liknande område.

• Erfarenhet av HACCP-arbete och vidareutveckling av HACCP-program.

• Erfarenhet av arbete inom livsmedelsindustrin.

Vi lägger stor vikt vid rätt personlighet. Vi söker dig som;

• Har hög integritet och kan stanna upp och tänka igenom ett beslut innan det ska tas.

• Är passionerad för kvalitet och strävar efter kontinuerlig förbättring.

• Har en stark analytisk förmåga och kan fatta välgrundade beslut.

• Trivs med att samarbeta och är en engagerad lagspelare.

• Har god kommunikationsförmåga.

Vad kan vi erbjuda?

• En spännande arbetsplats med mycket på gång.

• Ett härligt team med högt i tak och stort engagemang.

• Ett självständigt arbete där du har möjlighet till att påverka.

Vi tror att vår positiva atmosfär kommer att ta fram det bästa i dig. Du kommer också till ett företag som har många möjligheter, är marknadsledande och har flertalet välkända varumärken.

Ansökan och kontakt

Om du vill ta möjligheten att gå med i vårt team, skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi utför urval och intervjuer löpande, vi vill dock ha din ansökan senast 22 januari.

För mer information om tjänsten kontakta QEHS-chef Manella Jönsson på 0708- 50 20 02

Ersättning
Lön enligt överenskommelse

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2024-06-26
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Foodmark AB (org.nr 556528-1374), http://www.foodmark.se

Arbetsplats
Foodmark

Kontakt
Manella Jönsson
manella.jonsson@foodmark.se

Jobbnummer
8377471

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Foodmark AB

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Foodmark AB: