Forskare i Livsmedelshygien
Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik / Högskolejobb / Lund
2021-12-29
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Forskare i Livsmedelshygien" (publicerad 2022-07-05) ⬅️
Visa alla högskolejobb i Lund,
Lomma,
Staffanstorp,
Burlöv,
Kävlinge eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik i Lund Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Publiceringsdatum2021-12-29Dina arbetsuppgifterForskningen omfattar identifiering och kvantifiering av mikroorganismer i probiotiska produkter samt metodutveckling för kvalitetssäkring av produkterna och utvärdering i experimentella studier.
Arbetsuppgifterna innefattar:
• Forskning inom Livsmedelshygien: Det laborativa arbetet utgörs av konventionella odlingsmetoder, PCR baserade metoder, datahantering och analys av mikroorganismers enzymatiska kapacitet. Arbetsuppgifterna innefattar även genomförande av experimentella studier samt litteraturstudier och vetenskaplig sammanställning.
• Handledning av examensarbetare.
• Samverkan med näringsliv.
Krav för anställningen
• Avlagd doktorsexamen.
• Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
• Mycket goda kunskaper inom mikrobiologi.
• Kunskaper inom mikrobiologiska grundtekniker, så som odling och isolering av bakterier.
• Kunna analysera prover med kvantitativ PCR.
• Kunna analysera prover med Sanger sekvensering.
• Kunna analysera prover med HPLC.
• Erfarenhet av biokemiska analysmetoder för att detektera specifika egenskaper hos mikroorganismer.
• Erfarenhet av utveckling av metoder för identifiering av mikroorganismer baserat på deras specifika egenskaper.
Godkänd och avslutad utbildning i försöksdjursvetenskap.
• Erfarenhet av forskning med inriktning mot tarmflora och probiotika.
• God förmåga att skriva vetenskaplig litteratur.
Meriterande för anställningen
Godkänd kurs i probiotika, t. ex. KLGN01.
Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.
AnställningsvillkorTidsbegränsad anställning 6 månader, 100%.
Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:
• Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
• En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max tre sidor).
• Kontaktuppgifter till minst två referenser.
• Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.
AnställningsvillkorUniversitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Varaktighet, arbetstid
100. Tillträde: Enligt överenskommelse Visstidsanställning till
ErsättningMånadslön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2022-01-12
Klicka på denna länk för att göra din ansökanFöretagLunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik
Arbetsgivarens referens Arbetsgivarens referens för detta jobb är "PA2021/4226".
Omfattning Detta är ett heltidsjobb.
Arbetsgivare Lunds Universitet (org.nr 202100-3211)
Arbetsplats Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik
Kontakt Åsa Håkansson
+46462224889 Jobbnummer 6215732
Observera att sista ansökningsdag har passerat.