Vill du jobba med matvanor, livsmedelsdatabasen och vårt livsmed

Livsmedelsverket / Sjuksköterskejobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla sjuksköterskejobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Har du intresse av nutrition och vill bidra till ökad kunskap om livsmedels innehåll och svenska matvanor? Är du van att arbeta med system och databaser kopplade till livsmedel och har god hand om siffror? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedel. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag, här får du möjlighet att påverka. Du kommer in i en spännande tid med intressanta uppdrag och projekt, vi ställer också om till ett mer digitalt arbetssätt och planerar inför nästa års flytt till nya, fräscha lokaler i centrala Uppsala. Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition, ett team med 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanorna i Sverige. Teamet är en del av vår Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att vi i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Publiceringsdatum
2019-08-21

Dina arbetsuppgifter
Primärt kommer du att arbeta med att förvalta, utveckla och underhålla livsmedelssystemet där vi samlar data och verktyg kopplade till bland annat matvaneundersökningar, livsmedelsdatabasen och andra undersökningar inom nutrition. Arbetet innebär att strukturera, tänka ut nya lösningar samt samordna arbetet mellan IT och verksamheten.

Du kommer också att vara delaktig i arbetet med att utveckla och underhålla livsmedelsdatabasen, vilket innebär att göra analysplaner för uppdatering av nya livsmedel, skapa nya funktionaliteter och nya variabler såsom exempelvis nya data kopplade till olika livsmedels klimat- och miljöbelastning. Därtill kommer du att vara delaktig i arbetet med att genomföra, sammanställa och vidareutveckla matvaneundersökningarna som kallas Riksmaten och den webbaserade metoden Riksmaten Flex. Du kommer också att jobba med undersökningar av livsmedelskonsumtion, såsom Matkorgen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning inom nutrition, naturvetenskap, medicinsk vetenskap, livsmedelsvetenskap eller livsmedelsteknologi. Doktorsexamen är en merit. Du har djupa kunskaper om livsmedel, vad maten innehåller och erfarenhet av att arbeta med data om livsmedelskonsumtion. Du har erfarenhet av att arbeta med system och databaser kopplade till livsmedel. Har du arbetat specifikt med livsmedelsdatabasen är det starkt meriterande.

Vi ser gärna att du har arbetat med olika gruppers matvanor, matvaneundersökningar, dess metodik och praktiska genomförande. Det är också bra om du skrivit rapporter, vetenskapliga artiklar samt är van att göra utvärderingar och statistiska analyser. Vana att arbeta digitalt och aktivitetsbaserat är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Körkort är meriterande, då tjänsteresor kan förekomma.

Som person är du självgående och bra på att ta egna beslut. Du bidrar med nya idéer, tar initiativ till förbättringar och är lösningsorienterad. Samtidigt gillar du den förvaltande rollen och att underhålla befintliga system. Din organisatoriska förmåga är god, du har lätt för att planera och arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Du tycker även om att arbeta med siffror och att genomföra analyser och beräkningar. Då arbetet innebär samordning med flera avdelningar behöver du vara flexibel, duktig på att kommunicera och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Södergren. Representant för SACO är Hanna Eneroth och för ST Annelie Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 9 september 2019. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2019/02646

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2019-09-09
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Adress
Livsmedelsverket
Box 622
75126 Uppsala

Kontorsadress
Box 622

Jobbnummer
4849965

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: