Postdoktor i industriell näringslära
Lunds Universitet Institutionen för livsmedelsteknik / Sjuksköterskejobb / Lund
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla sjuksköterskejobb i Lund,
Lomma,
Staffanstorp,
Burlöv,
Kävlinge eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Lunds Universitet Institutionen för livsmedelsteknik i Lund Publiceringsdatum2011-06-23Dina arbetsuppgifterEn post doc sökes till ämnesområdet "Analys av bakteriella lipopolysackarider i relation till inflammation och utveckling av metabolt syndrom" (inom ramen för post doc programmet "Kostprevention av metabola syndromets sjukdomar").
Avsikten med projektet är att analysera mängden LPS i experimentella försök in vivo efter intag av olika "aktiva" kostkomponenter. En modell där låggradig systemisk inflammation induceras via kosten/LPS kommer också att användas. Många av studierna, exempelvis de i måltidsförsök på människa, kommer att bedrivas i samarbete med andra forskargrupper vid enheten och LU.
I arbetet ingår även karakterisering av framför allt olika kostfiberkomponenter, där metodiker som GC, GC-MS, HPLC kommer att användas, liksom analys, enskilt eller i samarbete, av proinflammatoriska komponenter. Bildning av LPS kommer att relateras till mängd kortkedjiga fettsyror (speciellt smörsyra och propionsyra), bakterier i tjocktarmen, och koncentration av proinflammatoriska parametrar i blodet efter intag av pro- och prebiotika och andra odigererbara komponenter som kopplats samman med positiva och negativa effekter på det metabola syndromet.
Önskvärda kvalifikationer
Behörig är den som avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.
Vi söker en person som har disputerat inom området näringslära/fysiologi och innehar god analytisk kompetens inom livsmedelsområdet. Erfarenhet av analys av LPS är starkt meriterande. Ett annat viktigt krav är erfarenhet av olika in vitro och in vivo modeller. Eftersom projektet har en tvärvetenskaplig karaktär kommer stor vikt att fästas vid den vetenskapliga skickligheten inom områdena nutrition, kemi och teknik vid bedömningen, speciellt vad gäller karakterisering och processinducerade reaktioner av kolhydrater, proteiner och polyfenoler. Hänsyn kommer även att tas till hur den sökande kan bedömas stärka och komplettera forskningen vid institutionen samt uppvisa förmåga till självständigt arbete och samverkan med näringslivet. Relevanta industriella erfarenheter är meriterande.
Övrig text
Anställningen tidsbegränsas enligt ett särskilt avtal, Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2008-09-04 (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO).
Postdoktor i industriell näringslära
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för livsmedelsteknik, Lund
Tillträde: 2011-09-15
Diarienummer: LTHPA 2011/470
Enheten för Industriell näringslära och livsmedelskemi tillhör Institutionen för Livsmedelsteknik. Sedan januari 2007 ingår även forskargruppen för Livsmedelshygien i enheten. Enhetens livsmedelsrelaterade näringsforskning syftar till ökad förståelse av livsmedlens inverkan på konsumentens hälsa utifrån fysikaliska, kemiska och biologiska egenskaper.
Lunds universitet eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar alla sökande.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Arbetstider och omfattningVisstidsanställning 6 månader eller längre
Heltid
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år
Tillträde2011-09-15
ErsättningFast lön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2011-08-12
Sista ansökningsdag 2011-08-12
Ansök online: Ansökan sker via företagets webbplats.
Inskickade handlingar återlämnas efter begäran eller gallras, två år efter anställningsbeslutet vunnit laga kraft. Ansökningshandlingar återlämnas inte till den som anställts eller till dem som överklagat anställningsbeslutet.
Ansökan kan tyvärr inte göras via e-post.
KontaktMargareta Nyman, Professor 046-222 45 67,
Margareta.Nyman@appliednutrition.lth.seFacklig kontaktSACO: Mats Cedervall +46 46 222 75 16,
mats.cedervall@eit.lth.seOFR/S: Rita Nilsson +46 46 222 93 62,
st@st.lu.seFöretagLunds Universitet Institutionen för livsmedelsteknik
AdressLunds Universitet Institutionen för livsmedelsteknik
Box 117
22100 LUND
KontaktuppgifterTelefonnummer: 046-2224567
Jobbnummer 970558
Observera att sista ansökningsdag har passerat.