Köksbiträde till Rinkeby-Kista
Stockholms kommun / Restaurangbiträdesjobb / Stockholm
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla restaurangbiträdesjobb i Stockholm,
Solna,
Lidingö,
Sundbyberg,
Danderyd eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Stockholms kommun i Stockholm,
Solna,
Sundbyberg,
Järfälla,
Upplands Väsby eller i
hela Sverige Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.
Stadsdelsområdet växer och utbyggnaden medför att vi de närmaste åren kontinuerligt öppnar nya förskolor. Rinkeby-Kista har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar förskolans arbete.
Tjänstebeskrivning Köksmästare
Som köksmästare är du en nyckelperson inom verksamheten med ansvar för maten som tillagas inom hela enheten.
I tjänsten som köksmästare förväntas du kunna laga maten från grunden anpassad för förskolebarn. Du är strukturerad, arbetar självständigt och har god kommunikationsförmåga med pedagoger, barn och föräldrar. Du samarbetar med pedagoger kring den pedagogiska måltiden och förskolans utveckling. Som köksmästare inom förskola är du en del av verksamheten och förväntas delta på arbetsplatsmöten. Ditt huvudsakliga uppdrag är att laga mat och du har ditt köksmästaruppdrag som en del i din tjänst på cirka 5 timmar per vecka. Du kvalitetssäkrar att maten är av hög kvalitet och likvärdig för alla barn.
Du ansvarar för att leda, samarbeta och utveckla arbetet inom enheten. Det är viktigt att du skapar delaktighet och ett gott samarbetsklimat med kockar och köksbiträden inom enheten. Tillsammans med övriga köksmästare, kockar och köksbiträden verkar du för en positiv utveckling av måltiderna inom förskolan. Ditt uppdrag som köksmästare är att på ett inkluderande och pedagogiskt sätt leda det operativa arbetet i köken. Arbetet innefattar även administrativa arbetsuppgifter såsom köksekonomi, inköpsrutiner, matsedelsplanering, fakturahantering, samt inventeringar och kvalitetssäkring utifrån måltidsprocessen. I arbetet ingår även ansvar för egenkontrollsarbete och dokumentation enligt HACCP. Du implementerar förändringar i olika utvecklingsfrågor exempelvis produktionsutveckling, nya produkter, miljöfrågor, livsmedelsverket med mera.
I din ledarroll har du utveckling- och uppföljningsansvar men inget personalansvar. Du rapporterar till närmsta chef som är rektor eller biträdande rektor på förskolan
Tillsammans med andra köksmästare driver du utvecklingen inom stadsdelen framåt. Du jobbar själv i köket för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Du är lösningsinriktad och verkar för alla förskolornas bästa resultat. Det är viktigt att du kan se potentiella synergier och jobbar aktivt med personaloptimering, struktur, planering och inköp
Du ansvarar för logistik och utskick av maten till andra förskolor, samt kommunikation med transportfirman.
Du är behjälplig vid nyrekrytering av kockar och köksbiträden samt ansvarig för introduktion av ny personal. Du arbetar enligt schema som är anpassad utifrån enhetens behov.
Menyer och uppföljningar
Som köksmästare är du ytters ansvariga för menyer inom enheten och förväntas skapa varierande menyer till alla enheter i nära dialog med kockarna. Du näringsberäknar och följer upp måltidernas näringsinnehåll. Du kvalitetssäkrar att menyerna är välkomponerade, rätt tillagade, näringsriktiga och likvärdiga.
Du använder system för beställningar, följa upp sortiment och har kontakt med leverantörer samt underleverantörer. Du verkar för god utveckling och att nya produkter och maträtter får utrymme på menyn.
Följa riktlinjer och sträva mot uppsatta mål
I din tjänst jobbar du utifrån uppsatta mål och riktlinjer och strävar alltid att nå målen på bästa möjliga sätt.
Du följer måltidsstrategin och rekommendationer från Livsmedelsverket samt jobbar hållbart med att minska matsvinn, köpa in rätt råvaror och nå de uppsatta målen för staden.
Du ansvarar för kökets budget och håller dig inom ramarna för denna.
Du ansvarar för att följa upp alla kök inom enheten gällande riktlinjer för hållbarhet, ekonomi och matstrategin.
Kommunikation
Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. I rollen behöver du vara serviceinriktad och bemöta gäster och kollegor på bästa sätt.
Du ansvarar för att lägga upp menyerna på skolplattformen, synliggöra kökens arbete och du använder digitala medier utan hinder. Du presenterar nya maträtter, recept för pedagoger och föräldrar. Du är kommunikativ och lyssnar in barnens tankar och synpunkter för att förbättra måltiderna.
Du leder och skapar matråd i samråd med pedagoger och följer upp dig egna arbete.
Du deltar aktivt i kocknätverk inom enheten och stadsdelen.
Kompetens
Du har flera års erfarenhet av att arbetat som kock samt erfarenhet av arbetsledande position i köket sedan tidigare.
Du ska ha jobbat inom ledande position som köksmästare, souschef eller likvärdigt gärna på förskola/skola.
Du har goda ledaregenskaper och du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.
Du har goda matlagningskunskaper och goda kunskaper och erfarenhet av tillagning av specialkost samt vegetarisk mat.
Du har goda kunskaper i näringslära då du ansvarar för menyskrivning och näringsberäkning av måltiderna.
Du har en kockutbildning på minimum gymnasial nivå, men gärna ser vi att du gillar att förkovra dig och utvecklas.
Du väl insatt i och har arbetat med hållbarhetsfrågor i köket, HACCP och egenkontroll
Vidare har du goda datakunskaper samt goda kunskaper i svenska i tal- och skrift.
Du har goda kunskaper inom ekonomi och har tidigare arbetat med budgetfrågor.
Du ansvarar och gillar att fortbilda dig och gärna delar med av dina erfarenheter och kompetenser till andra kockar och köksbiträden.
Du omvärldsbevakar och ligger i framkant av utveckling och ny forskning inom mat och måltid för förskolan.
Publiceringsdatum2022-06-17Övrig informationUrval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.
Varaktighet, arbetstid
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse Tillsvidareanställning
ErsättningMånadslön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2022-06-30
Klicka på denna länk för att göra din ansökanFöretagStockholms kommun
Arbetsgivarens referens Arbetsgivarens referens för detta jobb är "2022/4622".
Omfattning Detta är ett heltidsjobb.
Arbetsgivare Stockholms kommun (org.nr 212000-0142)
Arbetsplats Stockholms Stad, Rinkeby-Kista SDF, Förskola
Jobbnummer 6751846
Observera att sista ansökningsdag har passerat.