Handläggare inom nutritionsområdet

Livsmedelsverket / Administratörsjobb / Uppsala
2025-02-14


Visa alla administratörsjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Vi söker dig som fram till februari 2026 vill vara en resurs i Livsmedelsverkets arbete med nutritionsrelaterade lagstiftningsärenden och utveckling av råd och information om livsmedelskonsumtion. Din roll
I rollen hos oss driver du uppdrag och handläggning av nutritionsrelaterade lagstiftningsärenden om exempelvis livsmedel för speciella medicinska ändamål och modersmjölksersättning. Du leder även utvecklingsfrågor inom Nyckelhålet. Dina arbetsuppgifter innebär även att du medverkar i regeringsuppdrag, utvecklar riktlinjer och råd och samverkar med branschföreträdare i aktuella frågeställningar. Du är även en resurs i allmänt förekommande arbetsuppgifter på enheten och samarbetar med dina kollegor. Att företräda myndigheten och vara talesperson i olika sammanhang samt att samverka med olika aktörer ingår också i ditt uppdrag.

Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser samt målgruppers behov. Vidare gör du genomtänkta prioriteringar i arbetet och levererar i enlighet med uppsatta mål. Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv, upprätthåller relevant kompetens och anpassar ditt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar.

Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion
Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion arbetar för en mer hållbar livsmedelskonsumtion hos befolkningen. Enheten ger stöd i form av bland annat råd, riktlinjer och policyer till yrkesgrupper, företag, kontrollmyndigheter och andra organisationer vars arbete berör livsmedel, mat och måltider samt i förlängningen konsumenter. Vi driver många regeringsuppdrag, dels inom livsmedelsstrategin, dels uppdrag i samverkan med andra myndigheter.

Din kompetens
Vi söker dig med akademisk examen där nutrition, kostvetenskap eller närliggande områden utgör en betydande del. Du har aktuell och god generell erfarenhet inom nutrition och matvanor. Det krävs att du har aktuell erfarenhet av att arbeta i projekt och uppdrag inom myndighet eller i privat företag med frågor som rör kost och hållbar livsmedelskonsumtion. Du har även projektledarerfarenhet och är van att hantera ett kommunikativt och utåtriktat arbete. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta i en myndighetsroll, likaså erfarenhet av arbete med framsidesmärkningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete för våra prioriterade målgrupper såsom företag och branschorganisationer. Det är positivt om du har vana att gå igenom stora mängder data såsom skriftliga underlag eller statistik, analysera och sammanfatta vetenskaplig information. Det krävs att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Dina personliga egenskaper
För att lyckas med uppdraget agerar du ansvarstagande, samarbetsinriktat och utvecklande i ditt arbete. Du tar ansvar för verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser samt våra målgruppers behov. Du gör genomtänkta prioriteringar i arbetet och levererar i enlighet med uppsatta mål och tidsplaner. Du bjuder in till och är öppen för samarbeten, idéer och nya perspektiv som förbättrar våra leveranser. Du trivs med att arbeta i team, har hög kompetens i sakfrågorna mat och måltider som du delar med dig av för att stärka vår gemensamma förmåga. Du förmår manövrera i ett stort flöde av arbetsuppgifter då du har förmåga att se såväl helhet som att ha öga för detaljer. Du är van att samarbeta med andra både internt och externt där du nyttjar din förmåga att enkelt och okomplicerat kommunicera vårt uppdrag och våra insatser. Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv, upprätthålla relevant kompetens och anpassar ditt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Britta Ekman. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas . Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2024-02-24. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2025/00912. Ansökan ska vara skriven på svenska.



Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2026 01 31. Heltid.

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet: ROR/HLK

Placeringsort: Uppsala



Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna, var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna.

Varför Livsmedelsverket
Mat och dricksvatten berör alla på ett eller annat sätt och intresset om både livsmedel i sig och Livsmedelsverkets arbete, är mycket stort.

På Livsmedelsverket bidrar vi till att maten och dricksvattnet är säkert för Sveriges konsumenter, till att ingen blir lurad om vad maten innehåller och till en hållbar livsmedelskonsumtion. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning.

På Livsmedelsverket arbetar vi effektivt och kvalitetssäkert och alla medarbetare, ledare och chefer tar gemensamt ansvar för verksamhetens uppdrag och utveckling ur ett helhetsperspektiv. Genom vårt medledarskap främjar vi engagemang och lärande.

Ersättning
Enligt överenskommelse

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2025-02-24
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Livsmedelsverket (org.nr 202100-1850)

Jobbnummer
9167168

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: