Assisterande Chefskonditor
Cheffle AB / Kockjobb / Stockholm
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla kockjobb i Stockholm,
Solna,
Lidingö,
Sundbyberg,
Danderyd eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Cheffle AB i Stockholm,
Solna,
Lidingö,
Sundbyberg,
Danderyd eller i
hela Sverige Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
ARBETE PÅ GRAND HÔTEL
Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
KONDITORIET
Just nu söker vi efter en assisterande konditorchef till vårt team bestående av sju konditorer och en konditorchef. Vi söker efter dig som har en stor passion för konditor-yrket och som har tidigare erfarenhet av att leda och coacha ett team.
Vårt konditori samarbetar nära med flera av våra andra kök och ansvarar för en mängd olika uppdrag, såsom afternoon tea, upplagda desserter för evenemang med upp till 1500 gäster, samt klassiska desserter till verandans populära team-bufféer. Konditoriet arbetar även i viss utsträckning med specialbeställningar som tårtor och chokladarbeten.
Konditoriers fokus ligger på att kombinera kvalitet och kreativitet för att skapa en upplevelse utöver det vanliga, oavsett storleken på beställningen eller tillfället.
OM ROLLEN
I rollen som assisterande chefskonditor förväntas du ta ett stort operativt ansvar över produktionen för att säkerställa en smidig drift. Du är konditorchefens högra hand när det kommer till menyplanering, schemaläggning samt coachning och stöttning gentemot teamet.
Huvudsakliga ansvarsområden:
1. Kreativitet och innovation: Du förväntas skapa unika och högkvalitativa desserter och bakverk för både restauranger och evenemang. Fokus ligger på kreativitet, innovation och att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna inom branschen.
2. Ledarskap och personalansvar: Rollen inkluderar delat ledarskap och coachning av ett team av konditorer. Du ska vara en mentor och motivera teamet att uppnå kreativitet, samtidigt som du stöttar konditorchefen i schemaläggninging, personalplanering och utvärdering av teammedlemmar.
3. Organisering och samarbete: Förutom att aktivt delta i produktionen, kommer du vara delaktigt i att organisera arbetet i konditoriet, samt samarbeta med andra avdelningar för att skapa fantastiska gästupplevelser. Inköp, beställning och inventering av varor är också en del av arbetsuppgifterna, tillsammans med att säkerställa att avdelningen följer hygien- och säkerhetsstandarder (HACCP).
VI SÖKER DIG SOM ÄR:
Kreativ och innovativ: Du bör vara en person med en passion för att skapa nya och spännande smaker och presentationer.
Strukturerad problemlösare: Du ska kunna arbeta strukturerat och lösa problem effektivt.
Lagspelare och ledare: Du trivs med samarbete och har förmågan att inspirera och utveckla ditt team.
Kommunikativ och diplomatisk: God kommunikationsförmåga och förmåga att bygga goda relationer med gäster och kollegor är viktigt.
Det kommer stundtals att krävas en del flexibilitet och hårt arbete och att vara stresstålig och lösningsorienterad är därför en klar fördel. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt roligt. Då vårt kök består av många olika avdelningar finns goda möjligheter för dig att både utveckla och utvecklas. Arbetstiderna varierar och förläggs till såväl dagtid, kvällar som helger.
Vidare ser vi även att du har:
Minst 6 års erfarenhet som konditor, gärna med erfarenhet av menyutveckling och ledarskap.
Internationell erfarenhet och formell kulinarisk utbildning är meriterande, särskilt om du har arbetat på femstjärniga etablissemang.
VI ERBJUDER:
En möjlighet att arbeta på ett prestigefyllt hotell i Sverige med stor kreativ frihet och möjligheter att forma konditoriet.
En utvecklande arbetsmiljö där ditt arbete uppskattas och belönas, med förmåner inom Grand Group.
Tillsvidareanställning med provanställning på sex månader, lön och startdatum enligt överenskommelse.
Som en del av vår rekryteringsprocess utför vi bakgrundskontroller.
Sista ansökningsdag är 9/11, intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
5 års erfarenhet eller mer
Ersättning Fast månads- vecko- eller timlön
Så ansöker du Sista dag att ansöka är 2024-11-08
Klicka på denna länk för att göra din ansökan Omfattning Detta är ett heltidsjobb.
Arbetsgivare Cheffle AB (org.nr 559139-5024)
Arbetsplats AB Nya Grand Hôtel
Jobbnummer 8947685
Observera att sista ansökningsdag har passerat.