Universitetslektor i måltids- och restaurangvetenskap
Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet / Högskolejobb / Umeå
2017-11-17
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Universitetslektor i måltids- och restaurangvetenskap" (publicerad 2018-06-20) ⬅️
Visa alla högskolejobb i Umeå,
Vännäs,
Nordmaling,
Vindeln,
Robertsfors eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet i Umeå,
Haparanda eller i
hela Sverige Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Restauranghögskolan söker en universitetslektor i Måltids- och restaurangvetenskap.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid (100 %) under perioden 180101-181231 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 171205.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av kursansvar, genomförande av undervisning, examination och utvärdering av kurser. Följande kurser berörs: Fältstudiemetoder i tillämpad gastronomi 7,5 hp avancerad nivå, kursen examensarbete 15 hp på avancerad nivå samt metodkursen MRV 2 15 hp. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att delta i handledning av uppsatser samt för övrigt delta i verksamhetens pedagogiska verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka som operativt ansvarig i ett projekt där en systematisk kunskapsöversyn av måltids- och gastronomisk forskning skall genomföras, analyseras och skriftligt rapporteras. Vissa kurser ges på engelska. Arbetet innebär också deltagande i enhetens pedagogiska utvecklingsarbete samt deltagande i grupper som arbetar med utveckling av utbildning och utbildningskvalitet. Visst arbete med utveckling av forskarutbildning, utbildning på avancerad och forskning ingår. Andra administrativa uppdrag kan ingå.
Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor i måltids- och restaurangvetenskap är den som avlagt doktorsexamen inom ett för Restauranghögskolan relevant område eller motsvarande och har visat pedagogisk skicklighet.
Bedömningsgrunder
Du har dokumenterad pedagogisk erfarenhet från universitetsundervisning och högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande. Om motsvarande kunskaper åberopas skall en redogörelse över vad som åberopas som motsvarande göras. Du har också dokumenterad erfarenhet från utveckling av nät- och distansbaserade kurser, genomförande samt examination och utvärdering av dessa, samt kunskap om användning av digitala verktyg i undervisningen.
Du har även god erfarenhet av handledning av uppsatser och studentprojekt i samverkan med lärare från annan forskningsbakgrund. Du har erfarenhet av att undervisa på engelska. Vidare krävs det att den sökande i samverkan med andra involverade genomför, dokumenterar, analyserar och diskuterar samt rapporterar resultatet från en systematisk granskning av måltids- och gastronomisk forskning. Avrapportering skall ske genom författandet av manus till en vetenskaplig artikel och en populärvetenskaplig rapport.
Du har i din forskning och forskarutbildning knutit an till måltidskontext som till exempel måltidskonsumtion. Du har goda kunskaper om fältstudiemetod/etnografisk metod och måltidskultur och hur detta kan omsättas i ovan nämnda kurser inom ämnet måltids- och restaurangvetenskap samt undervisningserfarenhet inom området. Meriterande är högskolepedagogisk utbildning med inriktning mot digitala verktyg i pedagogiska sammanhang eller motsvarande.
Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar här.
Övriga önskvärda kvalifikationer
Som person är du serviceinriktad, kan avläsa behov, tar gärna egna initiativ och du kan arbeta självständigt. Du är utåtriktad och har god förmåga att samarbeta med andra individer och grupper såväl inom som utanför universitetet. Du skall obehindrat kunna tala och skriva på engelska.
Publiceringsdatum2017-11-17Så ansöker duDu ansöker via det elektroniska rekryteringssystemet Varbi senast 171205. Särskilda anvisningar för innehållet i ansökan om anställning återfinns på Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida, här.
•
Mer om oss
Restauranghögskolan erbjuder utbildning inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap genom det treåriga Gastronomiprogrammet med två inriktningar och ett flertal fristående kurser. Utbildningen är mångdisciplinär och samverkan sker kontinuerligt med aktörer nationellt och internationellt. Utbildning på avancerad nivå och forskningsverksamhet inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap är under utveckling för att inom en snar framtid kunna bedriva forskarutbildning. Restauranghögskolan har sedan 2012 genomfört ett genomgripande utvecklings- och förnyelsearbete. För mer information, gå in på vår hemsida här och på vår facebooksida.
Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Varaktighet, arbetstid
100%. Tillträde: 180101 eller enligt överenskommelse Visstidsanställning
ErsättningMånadslön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2017-12-05
Ange följande referens när du ansöker: AN 2.2.1-1988-17
Klicka på denna länk för att göra din ansökanKontaktUte Walter,
ute.walter@umu.se 090-786 71 91, 072-516 71 91
FöretagUmeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet
AdressUmeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet
Umeå universitet
90187 Umeå
KontorsadressUmeå universitet
Jobbnummer 3809582
Observera att sista ansökningsdag har passerat.