Universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap
Örebro universitet / Högskolejobb / Örebro
2016-07-11
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap" (publicerad 2020-10-07) ⬅️
Visa alla högskolejobb i Örebro,
Kumla,
Hallsberg,
Nora,
Lindesberg eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Örebro universitet i Örebro,
Karlskoga,
Hällefors,
Karlstad,
Stockholm eller i
hela Sverige Örebro universitet är ett modernt och framstående lärosäte med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla. Vi har professionsutbildningar som tillhör landets bästa och ett av våra mål är att universitetet ska vara en attraktiv arbetsplats där medarbetare känner glädje och stolthet. Här finns cirka 1 200 anställda och 17 000 studenter.
Restaurang- och hotellhögskolan söker en universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap med inriktning professionellt matsalshantverk.
Publiceringsdatum2016-07-11Om företagetRestaurang- och hotellhögskolan (RHS) Campus Grythyttan är en dynamisk och spännande institution vid Örebro universitet. Vår ambition är att följa med i tiden och fokusera på att ligga steget före. Vid institutionen bedrivs undervisning på grundnivå med fyra kandidatprogram, samt även utbildning på avancerad- och forskarutbildningsnivå. I ämnet Måltidskunskap och värdskap förenas de olika kunskapsformerna hantverks/yrkeskunskap, estetisk gestaltning och teori/vetenskap. Den teoretiska ramen för utbildning och forskning präglas av "the Five Aspects Meal Model" (FAMM).
Tre av våra fyra kandidatprogrammen har en tydlig professionsinriktning mot hotell- och restaurangbranschen och institutionen har som tradition och mål att ha en nära samverkan med branschen. Vi söker nu en adjunkt med engagemang och kunskap för att stärka upp vår bemanning i våra program Sommelier och måltidskreatör samt Hotell och värdskap.
Ämnesområde
Ämnesområdet för anställningen är måltidskunskap och värdskap.
Dina arbetsuppgifterI arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning samt examination i kurser på grundnivå. Undervisningsuppdraget är företrädelsevis inom programmen Sommelier och måltidskreatör samt inom Hotell och värdskap. Tjänsten inbegriper även planering och utvärdering av programmens kurser samt tillhörande kursmaterial. Undervisning i närliggande kurser och program kan förekomma inom ramen för tjänsten. Andra förekommande arbetsuppgifter är planering och utförande av förekommande event som institutionen driver och medverkar i. Administration och egen kompetensutveckling ingår därutöver i tjänsten.
Vidare ingår i tjänsten:
tillämpad praktisk undervisning i matsalshantverk med kompletterande teoretiska föreläsningar,
undervisning riktad mot service och ledarskap inom besöksnäringen med kompletterande teoretiska föreläsningar i arbets- och organisationspsykologi - grupprocesser och ledarskap i organisationer,
upprätthålla och vidareutveckla Restaurang- och hotellhögskolans kontakter med restaurang- och hotellbranschen såväl nationellt som internationellt.
Behörighet
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som visat pedagogisk skicklighet samt avlagt relevant akademisk examen på lägst magisternivå (eller motsvarande). Annan teoretisk kompetens tillsammans med relevant erfarenhet från ämnesområdet kan prövas motsvara akademisk examen.
Generellt behörighetskrav för anställning som lärare vid Örebro universitet är högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckors utbildning. Motsvarande kunskaper kan prövas vara förvärvade på annat sätt.
Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder för en anställning som universitetsadjunkt ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Lika stor omsorg ska ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden. Den pedagogiska skickligheten och de pedagogiska meriterna ska vara väl dokumenterade i en meritportfölj.
Vid bedömning av pedagogisk skicklighet skall hänsyn tas till erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination. Som allmän bedömningsgrund gäller att ha den förmåga och lämplighet som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.
Meriterande för tjänsten är:
gedigen arbetslivserfarenhet från arbete i ledande befattningar inom hotell- och restaurangbranschen,
erfarenhet av undervisning inom områden som är relevanta för tjänsten,
mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt på såväl svenska, franska och engelska.
För fullständig annons: Se
www.oru.se/ledigajobbVaraktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat
ErsättningMånadslön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2016-07-29
Klicka på denna länk för att göra din ansökanFöretagÖrebro Universitet
AdressÖrebro Universitet
Fakultetsgatan 1, Örebro
70182 Örebro
KontorsadressFakultetsgatan 1, Örebro
Övriga kontaktuppgifter Jobbnummer 2948546
Observera att sista ansökningsdag har passerat.