Teamchef till nutritionsteamet
Livsmedelsverket / Sjuksköterskejobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla sjuksköterskejobb i Uppsala,
Östhammar,
Sigtuna,
Österåker,
Håbo eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala,
Sigtuna,
Heby,
Tierp,
Sala eller i
hela Sverige Vi söker dig som har goda kunskaper i nutrition och matvanor i Sverige. Är du van att ta egna initiativ, är effektiv och drivs av att engagera medarbetare? Vill du vara med och utveckla Risk- och nyttoavdelningen på Livsmedelsverket? Då kan detta arbete som teamchef vara något för dig.
Avdelningens uppgift
Risk- och nyttovärderingsavdelningen är en tvärvetenskaplig avdelning med experter inom nutrition, toxikologi, mikrobiologi och matvaneundersökningar. Vi utarbetar risk- och nyttovärderingar och andra kunskapsunderlag inom våra expertområden som underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, regelarbete och för den riskbaserade kontrollen. Arbetet kan innebära att göra sammanvägningar av riskfaktorer och nyttofaktorer, t.ex. genom att använda systematiska litteraturstudier. Vi följer också noggrant hur matvanor utvecklas och hur trenderna i konsumtionen av livsmedel förändras.
Ditt uppdrag
Som teamchef kommer du ha personalansvar med arbetsmiljöansvar och genomföra medarbetarsamtal och lönesättande samtal med cirka 12 sakkunniga medarbetare som har fokus på matvanor, exponering och nutrition. Vi söker en person som kan leda och utveckla teamet samt sätta och styra mot uppsatta mål i samklang med avdelningens och verkets mål. Du ska också vara en resurs i teamets gemensamma arbete och du kommer ansvara för några av de uppdrag som tilldelas teamet.
Som chef för teamet tar du ansvar och samordnar arbetet med att ta fram nyttovärderingar och olika vetenskapliga underlag t.ex. frågor rörande näringsinnehåll i livsmedel inför Livsmedelsverkets beslut om berikning och kostråd. I uppgifterna ingår även utveckling av metoder inom nyttovärdering, ansvar för arbetet med att kartlägga och tillhandahålla information om näringsinnehåll för svenska livsmedel (livsmedelsdatabasen), insamling av data inklusive biomonitorering och analyser av matvaneundersökningar samt matkorgsstudier.
Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar aktivt till avdelningens utveckling och dess bidrag till Livsmedelsverkets mål. Du bidrar till avdelningens samarbeten med EFSA, systermyndigheter i andra EU länder samt med nordiska länder. Du upprätthåller goda relationer med personal på alla nivåer samt interna kunder som är beroende av avdelningens vetenskapliga underlag.
Publiceringsdatum2018-01-19KvalifikationerVi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning, som t ex nutritionist. Det är meriterande om du har en doktorsexamen med inriktning mot folkhälsa eller epidemiologi. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som chef eller med arbetsledning. För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda kunskaper i Officepaketet.
Som person har du en god organisatorisk förmåga och är målfokuserad. Ditt arbetssätt är strukturerat, noggrant och du eftersträvar kvalitet och dokumentation. Du drivs av att engagera medarbetare och har ett intresse för att leda och utveckla människor. Teamet har många samarbeten och uppdrag både inom och utanför Livsmedelsverket, det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande och internationellt samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Per Bergman. Representant för SACO är Mikaela Bachmann och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista dag att ansöka är 2018-02-11
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast
Område/avdelning: Risk och nyttovärderingsavdelningen
Diarienummer: 2018/00450
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat
ErsättningMånadslön
Så ansöker duSista dag att ansöka är 2018-02-11
Klicka på denna länk för att göra din ansökanFöretagLivsmedelsverket
AdressLivsmedelsverket
Box 622
751 26 Uppsala
75126 Uppsala
KontorsadressBox 622
751 26 Uppsala
Jobbnummer 3915079
Observera att sista ansökningsdag har passerat.