Team Mat och Måltider söker förstärkning

Livsmedelsverket / Kemiingenjörsjobb / Uppsala
2021-08-12
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Team Mat och Måltider söker förstärkning" (publicerad 2023-02-17) ⬅️


Visa alla kemiingenjörsjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Team Mat & måltider!

Team Mat & måltider

Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor, här arbetar idag 9 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.

Du kommer att ingå i Livsmedelsverkets team Mat och måltider på avdelningen för Hållbara matvanor. Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att de som äter sämst, och främst att barn och unga ska få bättre förutsättningar till hållbara och hälsosamma matvanor. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.

Publiceringsdatum
2021-08-12

Dina arbetsuppgifter
Vi driver bland annat ett nationellt nätverk för bra matvanor och ett nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi ansvarar för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag, som matsvinn, minskad salt och sockerinnehåll i livsmedel, nyckelhålet och hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi deltar också i många projekt med andra aktörer. Mycket av vårt arbete är utåtriktat och bedrivs i nära samarbete med andra aktörer både nationellt och internationellt. Vi för också en kontinuerlig dialog med livsmedelsbranschen.

Du kommer att delta i teamets olika arbetsuppgifter och ha egna ansvarsområden. I arbetsuppgifterna kan bland annat ingå att planera och leda projekt, planera och genomföra olika kommunikativa insatser, sprida kunskap om bra matvanor, ta fram texter och material samt vara med och arrangera och delta i möten och träffar över hela landet för att stödja och inspirera beslutsfattare och olika yrkesgrupper. Du kommer troligtvis också att ansvara för något av Livsmedelsverkets många regeringsuppdrag. Du har din arbetsplats i Uppsala och behöver vara beredd på att det kan bli en del resor i tjänsten.

Kompetensprofil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis nutrition, kostvetenskap, folkhälsovetenskap eller närliggande områden samt arbetslivs- och forskningserfarenhet inom nutrition, matvanor och livsmedelskonsumtion med ett folkhälso- eller samhällsekonomiskt perspektiv. Det är önskvärt att du har doktorsexamen då tjänsten ställer krav på att kunna analysera vetenskapliga underlag och leda projekt. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och känna dig bekväm med att arbeta med webb och sociala medier. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha kontakt med media samt projektledning inom antingen stat, kommun, region eller privat sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska beräkningar och konsekvensutredningar, eller social ojämlikhet i hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Som person har du god samarbetsförmåga och kan inspirera andra. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande, internationellt samarbete och kommunikativt och utåtriktat arbete. Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 2021-09-06

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Område/avdelning: Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2021/03150

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2021-09-06
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Livsmedelsverket (org.nr 202100-1850)

Jobbnummer
5900655

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: