Sous Chef

Clarion Hotel Arlanda Airport / Kockjobb / Sigtuna
2012-05-10
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Sous Chef" (publicerad 2014-01-15) ⬅️


Visa alla kockjobb i Sigtuna, Österåker, Håbo, Upplands-Bro, Upplands Väsby eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Clarion Hotel Arlanda Airport i Sigtuna, Uppsala, Stockholm eller i hela Sverige

Clarion Hotel Arlanda Airport byggs i anslutning till Sky City och beräknas vara klart november 2012. Ambitionen är att bli Europas bästa flygplatshotell. Hotellet kommer att ha 414 rum och 40 möteslokaler.

Hotellet kommer att ha 3 olika restauranger varav den mest spektakulära ligger högt upp i hotellet, på 35 meters höjd. Där kommer du att kunna äta en god middag, ta en öl eller en kopp kaffe samtidigt som du njuter av skådespelet från start- och landningsbanan.

Hotellet ingår i hotellkedjan Clarion Hotels.

Hösten 2012 öppnar vi portarna till Nordens närmaste mötesplats. Ett spännande hotell  med en helt ny och unik mötesplats mitt Skandinaviens nav och i direkt anslutning till Sky City på Arlanda. Vi skall tillsammans skriva historia när vi öppnar portarna till Europas bästa flygplatshotell. Vi har en självklar målsättning att Clarion Hotel Arlanda ska ha den absolut bästa personalen och starkaste vinnarkulturen i branschen. Vi söker därför kreativa och personliga talanger som kan leverera en service utöver det vanliga.

Clarion Hotel Arlanda förväntar sig att du genomför ditt arbete med stor passion, personlighet, energi, mod och begeistring. Du uttrycker energi genom ett tydligt och dynamiskt kroppsspråk och en positiv utstrålning. Mod tillkännages genom ägandet av problem och en "våga fråga" attityd. Slutligen ser vi att du är nyfiken och engagerad i allt och alla du möter, vilket summerar begeistring.   

Till hotellet söker vi nu ytterligare en talang: "Sous Chef".

Vågar du anta utmaningen? Vad gör dig till den bästa kandidaten?

Sous chef (SC)rapporterar till Executive chef (EC)

Tjänsten innefattar ansvar för:
•  Leda och fördela arbetet under det dagliga arbetet
•  Att tillsammans med avdelningens personal skapa en oförglömlig upplevelse för hotellets gäster.
•  Resultatansvar för avdelningen

I tjänsten ingår:

BESTÄLLNING / RÅVARUHANTERING
•  Oberoende beställning av varor såväl råvaror som förbrukningmaterial.
•  Ansvarig för mottagande och förvarande av råvaror.
•  Göra stickprov på leverenser i syfte att kontrollera leverantörer samt kvalitet. Vikt och leverans temperatur.
•  Inventering
•  Hantering av varuleveranser och varulager

ADMINISTRATION 
•  Säkerställa produktionen genom att säkerställa korrekt bemanning. Ansvara att egna skift har korrekt bemanning genom att justera grundschemat för de fast anställda samt att identifiera behov av extra personal. Ha en tät dialog med entreprenörsföretag för att optimera bemanning i disk. Alltid ta hänsyn till kollektivavtal och aktuellt affärsläge.  
•  Träning/utveckling av anställda i köket samt ansvar för praktikanter.
•  Komponerande och skrivande av menyer för alla outlets inklusive personalmat.
•  Bistå kökschef med administrativa uppgifter inför månads bokslut.

STÄDNING & HYGIEN
•  Upprätthålla egenkontrollprogrammet genom att följa/uppdatera städrutiner samt dokumentation.
•  Ansvarig för att den dagliga städningen följer städschemat och är i linje med svensk lag. Utföra kontroller av städning efter varje skift.
•  Påtala brister i personlig hygien hos kökspersonal.

MAT PRODUKTION
•  Ansvarar för att ha läst och förstått och utveckla arbetsrutinerna i köket på Clarion Arlanda.
•  Väl insatt i menyer och dryckesutbud.
•  Genomföra banketter/events från planering till utförande.
•  Leda upplagningar / provlagningar samt bistå i upprättande av manualer. Se till att manualer följs och ansvara för att erfoderliga ändringar utförs så att manualerna är korrekta.
•  Delaktig/ansvarig i bufféers utseende och kvalitet, säkerställa att maten står i rätt ordning, serveras vid rätt temperatur och ser presentabel ut under hela serveringsperioden.
•  Leda och fördela arbetet under sitt skift. Vara närvarande i luckan vid a la carté servering, kontrollera  all mat som lämnar köket. Regelbundna kvalitetskontroller genom smakprover.
•  Rapportera funktionsfel, brister på maskinpark till (SC)

INTERN OCH EXTERN KOMMUNIKATION
•  Genomföra breifings före varje skift, överlämna till efterkommande skiftledare muntligt eller skriftligt. Leda köksmötet i frånvaro av kökschef. Kommunikation med leverantörer och entreprenörsföretag. 
•  Kontinuerlig kommunikation med övriga relevanta medarbetare. Ha avstämning med ansvarig för serveringen inför varje serveringstillfälle. (före lunch och före middag samt inför större arrangemang).
•  Vid behov ha kontakt med gäster samt omedelbart hantera klagomål.
•  Hålla högsta service- och kompetensnivå och därmed se till att gästerna alltid blir korrekt bemötta.
•  Medverka till ett positivt arbetsklimat inom den egna samt andra avdelningar.
•  Att vara uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner.
•  Följa företagets policies.
•  Att hela avdelningen aktivt använder hotellets kvalitetssystemet, C2.

RÅVARUKOSTNAD
•  Vara införstådd i hotellets mål beträffande råvarukostnad  samt agerande i enlighet med uppsatta mål.
•  Kontinuerligt driva sitt skift med hänsyn till lönekostnader, råvarukostnader samt övriga kostnader.

ÖVRIGT
•  Behandlar våra gäster och kollegor med respekt.
•  Är uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner
•  Aktivt delta på avdelningsmöten.
•  Aktivt använder hotellets kvalitetssystemet, C2
•  Aktivt använder hotellets kunduppföljningssystem, Loopon
•  Att företagets policies efterlevs så som exempelvis klädpolicy
•  Att ett gott arbetsklimat råder där alla ställer upp för varandra.
•  Att behandla våra gäster och kollegor med respekt
•  Övriga arbetsuppgifter som tilldelats av närmsta ledare.
•  Det är alla medarbetares ansvar att i alla lägen bidra till att gäst/kund eller kollega får bästa tänkbara upplevelse. Ibland innebär det att vi måste lägga vårt eget arbete åt sidan en stund för att stötta kollegor för att gästen ska få en så bra upplevelse som möjligt. Detta prestigelösa samarbete hjälper oss att lyckas i vår ambition att vara Europas bästa flygplatshotell.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publiceringsdatum
2012-05-10

Arbetstider och omfattning
Heltid

Ersättning
Enligt avtal

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2012-06-08
Ansökan kan tyvärr inte göras via e-post.
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Kontakt
Christian Kirchner, +46 703911060

Företag
Clarion Hotel Arlanda Airport

Adress
Clarion Hotel Arlanda Airport
Ringvägen 98 A
19045 Stockholm-Arlanda

Jobbnummer
1239179

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Clarion Hotel Arlanda Airport

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Clarion Hotel Arlanda Airport: