Risk- och nyttovärderare - mikrobiologi

Livsmedelsverket / Kemiingenjörsjobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kemiingenjörsjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Vill du vara med och bidra till vårt viktiga arbete för att ingen ska bli sjuk av maten eller dricksvattnet? Är du intresserad av riskvärdering och vill arbeta vetenskapligt med frågor som kommer till nytta för alla i Sverige? Då kan det här jobbet vara något för dig! Vi erbjuder ett varierat arbete i en stimulerande arbetsmiljö. Välkommen med din ansökan!Varför Livsmedelsverket
Engagemanget för mat och dricksvatten är idag stort och de frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centrala för ett hållbart samhälle. Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedelsfrågor. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag.

Avdelningen för risk- och nyttovärdering
Avdelningen består av tre enheter, biologiska faror, toxikologi och nutrition, med ca 35 medarbetare. På avdelningen arbetar vi tillsammans med att göra risk- och nyttovärderingar, ta fram olika kunskapsunderlag samt genomföra undersökningar om matvanor och livsmedel. Dessa utgör viktiga vetenskapliga underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, lagstiftning och för den riskbaserade livsmedelskontrollen. Du kommer att tillhöra Enheten för biologiska faror med 6 engagerade medarbetare som har en stor samlad kompetens och erfarenhet inom området livsmedelsmikrobiologi och hälsorisker med livsmedelsburna patogener.

Din roll
Du kommer att utvärdera, sammanställa och presentera vetenskapliga underlag om olika mikroorganismer i livsmedel, inklusive dricksvatten. Fokus för rollen är riskvärdering av livsmedelsburna bakterier, virus och parasiter. Ytterligare områden där frågor kan bli aktuella är till exempel antibiotikaresistens, mykotoxiner, tarmfloran, eller potentiella nya faror. Statistik och modellering är viktiga arbetsverktyg i rollen. Du kommer också vara delaktig i enhetens omvärldsbevakning och förbättringsarbete. Arbetet ger även möjlighet att arbeta i nationella och internationella nätverk och vetenskapliga grupper.

Din kompetens
Vi söker dig med akademisk examen inom mikrobiologi och det är meriterande med forskarexamen. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att skriva och presentera vetenskapliga rapporter och underlag samt ha god förmåga att söka, kritiskt granska och sammanfatta vetenskaplig information. Kunskap och erfarenhet inom livsmedels-­mikrobiologi, statistik och modellering (prognosmikrobiologi, riskvärdering, R eller annan motsvarande programvara) är meriterande för tjänsten. Likaså är det meriterande att ha erfarenhet av myndighetsarbete. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper
Som person är du ansvarsfull och har ett gott omdöme. Du är flexibel och lösningsorienterad. Arbetsuppgifterna kräver ett noggrant och strukturerat arbetssätt samt förmåga att arbeta självständigt och slutföra uppgifter. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, lätt för att samverka med experter inom olika kompetensområden och gärna delar med dig av din expertkunskap. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Christina Lantz. Representant för Saco-S är Åsa Svanström och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2024-04-10. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/01370. Ansökan ska vara skriven på svenska.

Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet: Avdelningen för risk- och nyttovärdering, Enheten för biologiska faror

Placeringsort: Uppsala

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna och var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Ersättning
Fast lön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2024-04-10
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Livsmedelsverket (org.nr 202100-1850)

Jobbnummer
8558367

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: