Projektassistent vid Livsmedelsteknik

Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik / Högskolejobb / Lund
2020-12-10
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Projektassistent vid Livsmedelsteknik" (publicerad 2021-11-25) ⬅️


Visa alla högskolejobb i Lund, Lomma, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik i Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.




Publiceringsdatum
2020-12-10

Dina arbetsuppgifter
Forskningen fokuserar på att bestämma mikrobiotans sammansättning och kvantifiera utvalda arter i prover från kliniska och experimentella studier samt i livsmedelsprover.

Arbetsuppgifterna omfattar kvantifiering och identifiering av specifika bakteriegrupper genom odling på selektivt medier, kvantitativ PCR och Sanger-sekvensering. Utvärdering av diversiteten i bakteriesamhällen och artidentifiering kommer att analyseras med hjälp av Next Generation Sequencing och bioinformatik. För detektion av toxiner och toxiska gener kommer spektrofotometri och kvantitativ PCR att tillämpas. Arbetsuppgifterna inkluderar även laborativ assistans i kurser.

Kvalifikationer
- Uttagen masterexamen eller motsvarande utbildning med inriktning mot Livsmedelsteknik.
- Mycket god engelska i tal och skrift.
- Kunna hantera och analysera prover med Illumina MiSeq.
- Kunna analysera prover med kvantitativ PCR.
- Kunna hantera Qiime bioinformatic platform.
- Kunna hantera och analysera prover med Sanger sekvensering och BLAST.
- Kunskaper inom mikrobiologiska grundmetoder, så som odling och isolering av bakterier.

Övriga meriter:

- Godkänd och avslutad kurs i probiotika KLGN01.
- God förmåga att skriva vetenskaplig litteratur.
- Pedagogisk erfarenhet.
- Erfarenhet av grundläggande analyser inom livsmedelsvetenskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till exempelvis god samarbetsförmåga, engagemang och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det vetenskapliga arbetet och den forskargrupp som personen ska verka vid.

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning, 1 år, omfattning 50 %.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Varaktighet, arbetstid
50 %. Tillträde: 2021-01-01 Visstidsanställning

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2020-12-28
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik

Arbetsgivarens referens
Arbetsgivarens referens för detta jobb är "PA2020/4017".

Omfattning
Detta är ett deltidsjobb.

Arbetsgivare
Lunds Universitet (org.nr 202100-3211)

Arbetsplats
Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik

Jobbnummer
5482689

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik: