Mikrobiolog till Livsmedelsverket

Livsmedelsverket / Kemiingenjörsjobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kemiingenjörsjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Är du intresserad av mikrobiologi, har erfarenhet inom mikrobiologiskt laboratoriearbete och vill bidra till minskad spridning av sjukdomsframkallande mikroorganismer i livsmedel och dricksvatten? Som mikrobiolog i Team Mikrobiologi får du möjlighet att arbeta med mikrobiologiska analyser, både i samband med livsmedelsburna utbrott och i projekt, samt bidra till kunskapsutvecklingen inom området livsmedelsburen smitta.

Team Mikrobiologi

Livsmedelsverkets Biologiavdelning är nationellt kompetenscentrum för livsmedels- och dricksvattenmikrobiologi, GMO, allergener och artidentifiering (till exempel för att avslöja livsmedelsfusk). Team Mikrobiologi är en del av Biologiavdelningen och består av åtta medarbetare. Vårt uppdrag är att ge expertstöd inom området livsmedelsmikrobiologi. Vi tar fram kunskapsunderlag genom kartläggningar av smittsamma bakterier och parasiter i mat och vatten, och utför uppdragsanalyser, samt bidrar med stöd och analyser vid utbrotts utredningar. Vi är också nationellt referenslaboratorium (NRL) för Listeria, E. coli, koagulaspositiva Stafylokocker och Campylobacter, vilket innebär ett nära samarbete med de Europeiska referenslaboratorierna för respektive agens.

Teamets medlemmar leder och deltar i olika typer av beredskaps- och utvecklingsprojekt, där vi tillsammans med andra aktörer bland annat stärker förmågan till provtagning och analys av mikroorganismer i komplexa provtyper.

Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i helt nya lokaler i Uppsala Science Park med möjligheten att få bidra till Livsmedelverkets arbete för säker mat och dricksvatten.

Publiceringsdatum
2021-10-06

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att fylla en nyckelroll som en av teamets experter inom mikrobiologi och livsmedelsburen smitta, med både laborativa och "torra" arbetsuppgifter. Du kommer att bidra till teamets löpande verksamhet, där kartläggningar, utbrottsanalyser, omvärldsbevakning, kvalitetsarbete och metodutveckling är viktiga komponenter. I laboratoriearbetet ligger fokus på mikrobiologiska och molekylärbiologiska analyser för att påvisa smittämnen i mat och dricksvatten, vilka är komplexa och ofta utmanande provtyper.

Teamets arbetsuppgifter utvecklas hela tiden för att anpassas till en föränderlig omvärld, där nya livsmedel eller ändrade förutsättningar för livsmedelsproduktion och försörjning kräver nya åtgärder och analyser för att Sverige fortsatt ska ha säkra livsmedel och dricksvatten.

Du kommer delta i olika projekt samt laborativt analysarbete, både självständigt och i interna och externa samarbeten. Beroende på dina kvalifikationer kan det bli aktuellt att planera, ansöka om och leda projekt i samarbete med till exempel andra centrala myndigheter eller internationella organisationer som arbetar med smitta ur olika perspektiv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom mikrobiologi eller motsvarande samt arbetserfarenhet av mikrobiologiskt och/eller molekylärbiologiskt laboratoriearbete. Forskarutbildning i mikrobiologi eller annat relevant område och erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete, projektledning, och annat myndighetsarbete är meriterande. Du ska kunna kommunicera resultat och annan information i tal och skrift på svenska, samt obehindrat tillgodogöra dig och presentera information på engelska.

Dina personliga egenskaper
Du är driven och har en god förmåga att självständigt planera, sammanställa, och rapportera ditt arbete. Du är analytisk och har ett lösningsorienterat arbetssätt och kan kombinera planerade och oplanerade arbetsuppgifter samt har förmåga att göra omprioriteringar. Du ska kunna samarbeta och skapa goda relationer och nätverk, eftersom det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Vi kommer att lägga stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Folkesson. Representant för SACO är Jonas Ilbäck och för ST Rasmus Grönholm. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 2021-10-27. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med aktuellt diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Område Undersökning och vetenskapligt stöd/Biologiavdelningen

Diarienummer: 2021/04285

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.



Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2021-10-27
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Livsmedelsverket (org.nr 202100-1850)

Jobbnummer
6022260

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: