Köksansvarig, kock

Stiftelsen Tobiasgården / Kockjobb / Kungälv
2025-10-29


Visa alla kockjobb i Kungälv, Göteborg, Partille, Lerum, Mölndal eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Stiftelsen Tobiasgården i Kungälv

Tobiasgården söker en kock och köksansvarig för vår verksamhet!
Stiftelsen Tobiasgården är en idéburen verksamhet vars syfte är att ge stöd och service till personer inom personkrets 1, enligt LSS; utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Stiftelsen bedriver Daglig Verksamhet för sammanlagt tolv deltagare, samt två gruppbostäder med dygnet-runt-omsorg för sju av deltagarna. Stiftelsen vilar på en antroposofisk grund med helhetsperspektiv, där miljö, rytm och sammanhang spelar en viktig roll för den individuella upplevelsen.
Tobiasgårdens verksamhet är belägen på ett mindre lantbruk i Kareby och med socialterapeutisk metod skapar vi begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet för den enskilde individen. Vi arbetar med ett holistiskt perspektiv, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi verkar i en stimulerande miljö med antroposofisk design och arkitektur som kombineras med ett ekologiskt lantbruk och biodynamisk odling.
Gården, som är omgiven av natur, åkrar och betande kor, är centrum för vår dagliga verksamhet och skapar naturliga och meningsfulla arbetsuppgifter i våra olika verkstäder.
Vad vi söker
Vi söker nu en kreativ kock/köksansvarig med kunskap om vegetarisk matlagning och som har ett hållbarhetstänk i matlagningen. Vi använder oss av ekologiska och biodynamiska råvaror, företrädesvis egenproducerade. Vi odlar grönsaker samt har köttproduktion på gården.
Arbetet innebär att, tillsammans med deltagare i den Dagliga Verksamheten, tillaga lunch för alla som arbetar under veckodagar. Det är ca 25 personer som äter måndag till fredag.
Köksbyggnaden är också centrum för samverkan. Där möts vi för samlingar och annan samvaro, förmiddagsfika och lunch.
Vi vill att lokalen ska vara vacker och ha ett sinnligt intryck i linje med övrig inomhus miljö på Tobiasgården. Detta ansvarar du för tillsammans med verksamhetens kreativa verkstad. Det innebär bla att vårda växter och övrigt i lokalen.
Du ansvarar även för:
• Planering av måltider
• Beställningar av livsmedel och hygienartiklar
• Städ av kök och matsal samt dekoration av matsalen
• Städ av hall samt kontorsrum
• Daglig rengöring av hygienutrymmen
• Rengöring av maskiner och inventarier
• Tvätt och strykning
• Att upprätthålla livsmedelssäkerhetsstandard
• Arbetsmiljö i köket inklusive riskanalyser

Vi ser gärna att du är utbildad kock och därutöver har erfarenhet av människor med funktionsvariationer.
Vi föreställer oss att du är en lugn, flexibel, stresstålig och kreativ person och att du har ett genuint intresse av att tillaga kost av de råvaror som finns på gården samt, avseende de inköp som behöver göras, har insikt i verksamhetens hållbarhetspolicy.
Du ska kunna samverka med gårdspersonalen som odlar/sköter om det som sedan serveras på bordet samt med de två boendena vad gäller beställningar. Du har också en god förmåga att skapa en god atmosfär i köket vilket ger goda förutsättningar för samarbetet med DV-deltagarna.
Du behärskar svenska språket i tal och skrift och du har körkort.
Välkommen med din ansökan till Stiftelsen Tobiasgården,
tobiasgarden@tobiasgarden.se
www.tobiasgarden.se

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2025-11-28
E-post: tobiasgarden@tobiasgarden.se

Arbetsgivarens referens
Arbetsgivarens referens för detta jobb är "kökstjänst".

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Stiftelsen Tobiasgården
Vegestorp 250 (visa karta)
442 93  KAREBY

Körkort
För detta jobb krävs körkort.

Arbetsplats
Stiftelsen Tobiasgården

Kontakt
Marie Lundberg
marie.lundberg@tobiasgarden.se
0760212050

Jobbnummer
9580250

Prenumerera på jobb från Stiftelsen Tobiasgården

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Stiftelsen Tobiasgården: