Kockar/Kokerska

Guldkant Virestad AB / Kockjobb / Älmhult
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kockjobb i Älmhult, Osby, Östra Göinge, Ljungby, Markaryd eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Guldkant Virestad AB i Älmhult

Publiceringsdatum
2014-06-27

Beskrivning av verksamheten
Guldkant Virestad AB är ett företag som har ambitioner att ge både unga och gamla en riktig matupplevelse med vällagad mat från grunden baserad på råvaror av hög kvalitet. Vi kommer servera lunch till hemtjänsten i Virestads närområde. Det blir frukost, mellanmål, lunch och kvällsmat till serviceboendet på Pehr Hörbergsgården och vi kommer servera lunch till ett stort antal skolbarn. Vi räknar med att vår basverksamhet kommer omfatta 150 - 300 lunchportioner per dag där de äldre får mat 365 dagar om året medan skolbarn får på vardagar när de är i skola och förskola eller på fritids. Vid sidan av vår basverksamhet tittar vi på möjligheter till lunchservering för allmänheten, catering till stora och små fester m.m. Vi som är drivande i företaget ser möjligheter och lösningar före problem. Bara fantasin sätter gränser för våra erbjudande. Vi kommer ha en stor andel ekologiska råvaror men även närodlat/närproducerat och variation efter säsong. Viltkött är en profilering.

Dina arbetsuppgifter
Huvuduppdraget är att ge våra äldre i hemtjänst och på serviceboende samt våra skolbarn god och näringsriktig mat samt en matupplevelse. Utgångspunkten är en hög ambition med allt från råvaror, leverantörer, tillagning och servering eller överlämning till ansvarig personal, men flexibilitet, lyhördhet och anpassning är också viktigt för bra kundnöjdhet.
Det finns kontinuerligt äldre som behöver få specialkost av olika slag. Det gäller att utmana smaklökarna och laga både traditionell husmanskost och mer moderna rätter. Barnen behöver lockas att våga prova olika sorters mat och att det är gott även med sallad och grönsaker. De äldre behöver kanske inte de mest drastiska matutmaningarna, men smakfull mat och aptitretande doft kan få även de som inte brukar äta att bli sugna. Några nyheter då och då kan vara inspirerande även för de äldre.

I arbetsuppgifterna ingår ett gemensamt ansvar för bra och effektiv matlagning med hänsyn både till specialkost, allergier och portionsförpackning till hemtjänst och efterlevnad av rutiner och egenkontroll m.m. Det gäller att ta tillvara på så mycket mat som möjligt och minska spill och mat som behöver slängas. Samtidigt är det viktigt att det alltid finns mat så att det räcker.

Arbetstiderna är i grunden dagtid vardagar och ca var tredje helg. För andra idéer om sidoverksamheter som finns kring catering m.m. kommer det kunna bli aktuellt med involvering av både ordinarie och extra personal utifrån de behov och tider som kan vara aktuella. Det finns stora möjligheter och stor frihet att påverka och bidra till utveckling av verksamheten.

Vad gäller maten till de äldre kommer vi att uppfylla eller överträffa de ambitioner kommunen har i sin kostpolicy. Vi kommer ha en stor andel ekologiska eller kravmärkta råvaror och fisk från fiskrika bestånd men även närodlat/närproducerat och variation efter säsong. Viltkött är en profilering som är såväl ekologiskt, närproducerat och främjande för biologisk mångfald, djurhänsyn och minskad användning av kemikalier. I närheten av Virestad finns relativt goda förutsättningar för närproducerade livsmedel.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker erfaren kockpersonal med god kompetens, kärlek till matlagning och bra råvaror, ett brinnande engagemang, hög samarbetsförmåga och stort kundfokus. Personal skall ha kockutbildning på gymnasienivå samt minst tre års erfarenhet gällande arbete i restaurang/storhushåll. Erfarenhet och utbildning för att laga mat till äldre samt barn i skola och förskola, specialkost och olika allergier är fördelaktigt och goda kunskaper gällande SNR, ESS, SKL, samt gällande livsmedelslagstiftning. Om specialistutbildning gällande specialkoster för äldreomsorg ej finns behöver det genomföras.
Det behövs 1-2 kockar på deltid utöver som komplement till huvudansvarig kock samt kandidater för servering frånvarovik. Det är även önskvärt med erfarenhet från att jobba på restaurang för att på de sätt som går kunna förmedla restaurangkänsla till både barn och äldre på ett sätt som inte alltid är vanligt i dessa verksamheter. De som anställs ska vilja göra det lilla extra för att förhöja upplevelsen för kunden. De kockar som anställs ska ha en vilja att tillföra sina kompetenser till matverksamheten samt driva, utveckla förbättra densamma och skapa något utöver det vanliga. Vi ska få kundnöjdhet genom kvalité, innovation och proffsigt kundbemötande.

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare
Deltid
Kockar/kokerska kommer möjligen anställas i mindre omfattning före övertagande av köket för viss introduktion, utbildning etc för att sedan gå in i deltidstjänster som kan ökas upp efter hand som verksamheten växer.

Tillträde
Sista veckan i september

Ersättning
Fast lön
Fast lön på aktuell tjänsteomfattning, men vid toppar i arbetsbelastningen kan det bli aktuellt att jobba extra och få ut mer i lön.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2014-07-15
Ansökan önskas helst digitalt via email. Förbered för att kunna lämna referenser och dokument som kan styrka de kompetenser, erfarenheter och andra goda kvalitéer redan vid ansökan eller intervju. Vi vill ha en beskrivning av den sökandes ambitioner och drömmar om den matverksamhet som den sökande vill bidra till att utveckla.
Ange följande referens när du ansöker: Kock/kokerska
Ansökan kan skickas till e-postadress: daniel@guldkantvirestad.se

Kontakt
Daniel Uppsäll, 0722-170785

Företag
Guldkant Virestad AB

Adress
Guldkant Virestad AB
Stubbalycke
34373 VIRESTAD

Kontorsadress
Pehr hörbergsvägen 14

Övriga kontaktuppgifter
Telefonnummer: 0722-170785
E-postadress: daniel@guldkantvirestad.se

Jobbnummer
1924569

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Guldkant Virestad AB

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Guldkant Virestad AB: