Förste kock

Region Gotland, Köksområde 1 / Chefsjobb / Gotland
2019-03-21
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Förste kock" (publicerad 2020-07-10) ⬅️


Visa alla chefsjobb i Gotland, Västervik, Valdemarsvik, Oskarshamn, Borgholm eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Region Gotland, Köksområde 1 i Gotland

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Avdelning måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser. Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Till Solklintsköket söker vi nu en förste kock.
Solklintsskolans kök är ett produktionskök för skola, förskola och äldreboende.
Totalt lagar köket 550 portioner varje dag till dessa kunder.
Dessutom lagas ca 500 portioner kyld mat till ordinärt boende varje vecka.


Publiceringsdatum
2019-03-21

Arbetsuppgifter
Arbetet som förste kock består av att utifrån direktiv och riktlinjer leda och fördela den dagliga driften med att förbereda, distribuera och servera måltider med kvalitet. Enligt uppdraget ansvarar förste kocken för att verksamheten arbetar på ett säkert, ekonomiskt och effektivt sätt. Förste kocken är en viktig roll för att vi ska kunna leverera mat och måltider med god kvalitet till våra medborgare. Maten ska vara näringsriktig, säker och hållbar och serveras på ett tilltalande sätt i en trivsam miljö.

Du ansvarar för den dagliga samordningen för planering, produktion, pack, leverans och servering. Vi vill att du aktivt bidrar till förbättringar och utveckling av måltidsprocessen. Du blir ett stöd till enhetschefen, är behjälplig vid vikarieanskaffning och i vissa fall deltar du i projekt och utvecklingsarbeten. Du arbetar enligt beslutade riktlinjer och det är viktigt för oss att följa regelverk och förhålla oss till egenkontrollprogrammet och verksamhetssystem.

Du ska vara positivt inställd till arbetsrotation inom kök, köksområde och avdelning. Då vi ständigt strävar efter förbättring och utveckling kan andra arbetsuppgifter tillkomma utifrån din kompetens och verksamhetens behov.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har tydligt kundfokus och kan tillföra nytänk och engagemang till vår verksamhet. Vi söker en person med dokumenterad restaurangutbildning, tex 3-årig gymnasieutbildning inriktning restaurang och måltidsservice, KY-utbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av att leda produktion. Vi vill att du har goda matlagningskunskaper och ett antal års erfarenhet av arbete i storkök och erfarenhet av arbete med specialkost. Du behöver ha livsmedelskunskap och kunskap om egenkontrollprogram, datorvara samt kunskap om ekonomi.

För att klara av uppdraget så ser vi att det är viktigt att du som person har en positiv inställning och är serviceinriktad med kund och gästfokus och att du är självgående och strukturerad. Du behöver ha förmågan att prioritera bland uppgifterna utifrån rådande behov. Då inriktningen är att öka ekologiskt, närproducerat och att mer lagas från grunden så är kunskaper om råvaror och dess användande i matlagning och olika matlagningsmetoder önskvärt. Du är en person som kan se helheten och kan utveckla och inspirera arbetskamraterna för förbättring och utveckling av verksamheten.

Vi vill att du har B-körkort.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Varaktighet, arbetstid
Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde 2019-06-03 eller enligt överenskommelse. .

Ersättning
Enligt avtal.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2019-04-07
Ange följande referens när du ansöker: A861378
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Kontakt
Camilla Karlsson 0498-269468

Företag
Region Gotland, Köksområde 1

Adress
Region Gotland, Köksområde 1
Region Gotland
62181 Visby

Kontorsadress
Visborgsallén 19 Visby

Jobbnummer
4682199

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Region Gotland, Köksområde 1

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Region Gotland, Köksområde 1: