Food & beverage Manager

Piteå Stadshotell AB / Kockjobb / Piteå
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kockjobb i Piteå, Luleå, Älvsbyn, Boden, Skellefteå eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Piteå Stadshotell AB i Piteå

Publiceringsdatum
2022-10-18

Om företaget
Piteå Stadshotell är ett 4-stjärnigt cityhotell i centrala Piteå, och invigdes 1906, vi har en anrik miljö med ett modernt utbud och de 94 hotellrummen har olika karaktär. Hit kommer de som vill ha ett trevligt boende med närhet till shopping, restauranger och nattliv. Vi är en naturlig mötesplats för såväl turister, affärsresenärer som pitebor. Vårt fokus är personligt bemötande och gästnöjdhet.
Fiore Mangia e Vino är en del av Piteå Stadshotell. Här finns ca 240 sittplatser i restaurangen, festvåning för ca 200-300 sittande gäster. Då vi har nattklubb på 2 plan rymmer vi ca 1000 dansanta gäster.
Fiore Mangia e vino bjuder på svensk husmanskost med en liten twist till lunch och till kvällens a la carte så är det vårt italienska kök som gör menyn. Vi har fokus på hög kvalitet när det gäller både service och mat. Vi lägger stolthet i att laga mat från grunden med svenska och italienska råvaror av toppklass där vi tar tillvara på vad varje årstid har att erbjuda. För oss är hållbarhetsfrågor viktiga.
Vi serverar boende gäster med frukost och konfererande gäster med förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och middag. Vi har också många á la cartegäster till lunch och middag. I festvåningen firas det ofta bröllop eller bemärkelsedagar, när den inte används för företagsevent. För större sällskap erbjuder vi specialkomponerade menyer samt arrangemang.
Service för oss på Piteå Stadshotell innebär alltid att vara det självklara valet för våra gäster, med detaljer i fokus, kreativitet och spontanitet. Ett hotell där våra medarbetare trivs och vill fortsätta utmanas och utvecklas i litet som stort. Tillsammans skapar vi stämning och atmosfären som präglar vistelsen för alla våra gäster och kollegor.
Vi söker Food & Beverage Manager till Piteå Stadshotell
På Fiore arbetar alla tillsammans för att skapa en gästupplevelse i världsklass under gästens hela vistelse. Som Food & Beverage Manager är du den som motiverar, driver, utvecklar och engagerar alla i teamet att ta ett stort eget ansvar för att förbättra arbetssätt och service i takt med att omvärlden förändras. Vi är nämligen övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens, som vi överträffar gästens förväntningar och vi får även väldigt roligt på jobbet!
Vad innebär rollen som Food & Beverage Manager?
I rollen som Food & Beverage Manager har du det övergripande ansvaret för att
säkerställa en gästupplevelse i världsklass i vår mat- och dryckesmiljö.
Det innebär att du tillsammans med ditt team säkrar en hög servicenivå både gällande bemötande och kvalitet samt ett erbjudande som möter gästens behov.
Du leder och utvecklar verksamheten och medarbetarna utifrån företagets strategi, mål och lokala förutsättningar. Du har en passion för service och genom ditt ledarskap inspirerar och motiverar du dina medarbetare samt skapar förutsättningar för att ni tillsammans ska skapa enastående gästupplevelser.
Du är även en del av den dagliga driften och du ansvarar för att planera och bemanna utifrån verksamhetens behov. Total ansvar för det ekonomisk lönsamhet samt inventeringar. Du ingår i hotellets ledningsgrupp vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor har ett övergripande ansvar för hela hotellet.
F&B; där du har det övergripande ansvaret för att frukostupplevelsen håller världsklass gällande både bemötande och kvalitet. Det innebär att tillsammans med ditt team säkra en hög servicenivå samt ett erbjudande som möter gästens behov.
Servering; där du har det övergripande ansvaret för att ge våra gäster en fantastisk mat- och dryckesupplevelse i vår restaurang. Det innebär att du tillsammans med ditt team säkrar en hög servicenivå samt ett erbjudande som möter gästens behov
Dryck kreation; där du har det övergripande ansvaret för att ge våra gäster en fantastisk barupplevelse. Det innebär att du tillsammans med ditt team säkrar en hög servicenivå samt ett erbjudande som möter gästens behov.
Mat kreation; där du har det övergripande ansvaret att säkerställa en gästupplevelse i världsklass i våra mat- och dryckesmiljöer. Det innebär att du tillsammans med ditt team säkrar en hög servicenivå samt ett erbjudande som möter gästens behov.


Vem är du?
Du ser positivt på förändringar och har förmågan att leda andra genom dem, är flexibel och har lätt att se lösningar och att skapa relationer. Du är en ledare, som ser det som självklart att vara närvarande på olika tider och dagar samt har ett helhetsperspektiv i allt du gör. Du ser till nyttan av samarbete, att ge regelbunden feedback och är kommunikativ i din ledarstil. Du planerar din tid och jobbar målmedvetet mot kort- och långsiktiga mål. Du har tidigare erfarenhet från att leda andra i en liknande roll samt relevant utbildning och erfarenhet inom servicebranschen. Du har god administrativ förmåga, erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljning samt god vana att arbeta i olika systemstöd. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Vi tror att du som söker är en trygg ledare med erfarenhet som chef med bakgrund från likvärdiga roller på hotell eller större restaurangverksamheter.
Du är en bred generalist med kunskap från både bar, kök, servering och att driva verksamheter framåt.
Du drivs av samarbete både inom och mellan avdelningar samt tar fullt ägandeskap inte bara för ditt område, utan för hela gästupplevelse.
Du är en nyckelperson där också förutsättningen för att allting skall flyta smidigt inom och emellan avdelningarna. Där du skapar förutsättningarna för dina avdelningar och medarbetare att lyckas.
Du har hög ekonomisk kompetens för restaurangdrift och är van att arbeta med prognoser, resultatanalys & implementering av strategier såväl som att aktivt bidra i strategiska diskussioner inom ditt specialistområde.
Du förstår vad bra service innebär men också hur du kan tjäna pengar och utveckla din verksamhet i ständig förnyelseprocesser.
Konceptansvar för hela F&B på hotellet och säkerställer att vi lever efter de satta koncept



Information om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Alla ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - och bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Piteå stadshotell.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2022-11-17

Adress
Piteå Stadshotell AB
Olof Palmes Gata 1
94133 Piteå

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Piteå Stadshotell AB (org.nr 556577-8312)
Olof Palmes Gata 1 (visa karta)
941 33  PITEÅ

Ansökan
E-post: sofia.hortlund@piteastadshotell.com

Jobbnummer
7085615

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Piteå Stadshotell AB

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Piteå Stadshotell AB: