Doktorand i Livsmedelshygien
Lunds universitet, LTH, Inst. för processteknik och tillämpad biovetenskap / Högskolejobb / Lund
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla högskolejobb i Lund,
Lomma,
Staffanstorp,
Burlöv,
Kävlinge eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Lunds universitet, LTH, Inst. för processteknik och tillämpad biovetenskap i Lund Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Avdelningen för livsmedel och läkemedel bedriver forskning och undervisning med relevans för livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin och andra närliggande branscher. Vi erbjuder en stark forskningsmiljö med god forskningsinfrastruktur inkluderat en enhet för utvärdering av livsmedel via humanförsök och pilothall för livsmedelsforskning. Vår verksamhet har tydlig koppling till Agenda 2030, framför allt hållbar konsumtion och produktion samt människors hälsa.
En viktig del av vår strategi är samarbete med industri, omgivande samhälle och andra forskargrupper både i Sverige och internationellt.
Beskrivning av arbetsplatsen
Detta projekt är ett samarbetsprojekt mellan Avdelningen för livsmedel och läkemedel, PLE och Enheten för gastroenterologi, Institutionen för kliniska vetenskaper.
Positionen är placerad vid Avdelningen för livsmedel och läkemedel där forskning och utbildning utifrån en teknisk och naturvetenskaplig grund bedrivs, för att möta frågeställningar med relevans för samhället.
Du kommer att vara en del av forskningsgruppen livsmedelshygien som arbetar med metoder för identifiering av bakterier och klarlägger dessa bakteriers roll i livsmedel och för människors hälsa, med huvudsakliga forskningsområden inom tarmhälsa kopplat till livsmedel med hälsomervärden. Forskningen som bedrivits i gruppen har varit banbrytande inom utveckling av probiotika och gruppen har ett nära samarbete med sjukvård, industri och akademi. Undervisningen på avdelningen är knuten till specialiseringar och program inom livsmedel och läkemedel.
Ämnesbeskrivning
Kandidaten kommer att antas till forskarutbildningsämnet Livsmedels- och Formuleringsteknik. Detta forskarutbildningsämne omfattar experimentella och teoretiska studier utifrån en teknisk och naturvetenskaplig grund, för att möta frågeställningar med relevans för livsmedels-och läkemedelsindustrin samt aspekter på livsmedelsproduktion och konsumtion i samhället. Detta projekt kommer inriktas mot forskningsaspekten livsmedelshygien.
Publiceringsdatum2024-05-17Dina arbetsuppgifterHuvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.
Maten och dess innehåll av mikroorganismer påverkar tarmfloran och därmed vår hälsa. Detta är dock ett förhållandevis nytt forskningsområde med många kunskapsluckor. Som doktorand i livsmedelshygien kommer du, med hjälp av dina handledare, att planera och utföra experiment, med målsättningen att utöka kunskapen och förståelsen inom forskningsområdet.
Arbetsuppgifterna innefattar att:
Genomföra humanstudier samt in vitro-studier med ett simulerat tarmsystem.
Optimera starterkulturer för fermentering av växtbaserade livsmedel.
Utvärdera hälsoeffekter av växtbaserade livsmedel, speciellt med avseende på tarmen och immunförsvaret.
Identifiera mikrofloran i humana prover samt i livsmedel med hjälp av PCR-baserade metoder såsom Sanger sekvensering, Next Generation Sequencing och bioinformatik.
Kvantifiera mikroorganismer via qPCR, flödescytometri och odling.
Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har
avlagt examen på avancerad nivå eller
fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
Kraven på särskild behörighet för Livsmedels- och Formuleringsteknik uppfyller den som har:
minst 60 högskolepoäng inom ämnesområdet för utbildning på forskarnivå varav minst 30 högskolepoäng i form av kurser på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet och ett fördjupningsarbete om 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för forskningsämnet, eller
specifik examen t ex civilingenjörsexamen, magisterexamen eller annan jämförbar examen med relevans för ämnesområdet.
För mer information besök
https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:725993/Välkommen med din ansökan!
LTH - Lunds Tekniska Högskola - är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare - varav många verkar inom världsledande profilområden - omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi - till nytta för världen.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Ersättning Månadslön
Så ansöker du Sista dag att ansöka är 2024-06-09
Klicka på denna länk för att göra din ansökan Arbetsgivarens referens Arbetsgivarens referens för detta jobb är "PA2024/1628".
Omfattning Detta är ett heltidsjobb.
Arbetsgivare Lunds Universitet (org.nr 202100-3211)
Arbetsplats Lunds universitet, LTH, Inst. för processteknik och tillämpad biovetenskap
Jobbnummer 8686185
Observera att sista ansökningsdag har passerat.