Chefskonditor/chef Pâtissier
Cheffle AB / Kockjobb / Stockholm
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
Visa alla kockjobb i Stockholm,
Solna,
Lidingö,
Sundbyberg,
Danderyd eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Cheffle AB i Stockholm,
Solna,
Lidingö,
Sundbyberg,
Danderyd eller i
hela Sverige Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
OM ROLLEN
I rollen som Chefskonditor på Grand Hôtel kommer ditt främsta uppdrag bestå i att utveckla ett nytt och innovativt koncept för konditoriavdelningen. Vi kommer tillsammans med dig att göra en storsatsning på vårt konditori vilket innebär att du kommer ha en stor kreativ frihet och ha möjlighet att påverka såväl meny som arbetssätt. Till ditt förfogande har du ett dedikerat team av konditorer som du även har till uppgift att leda, coacha och utveckla under denna resa.
Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:
Kreativt
• Skapande av enastående desserter och bakverk för våra restauranger och evenemang, med fokus på kreativitet, innovation och högsta kvalitet.
• Införliva nya menyalternativ och öka den totala produktiviteten för avdelningen
• Hålla dig uppdaterad inom de senaste trenderna inom konditori och dessertprofessionen
• Producera fantastiska VIP treatments
Personalansvar
• Leda, utbilda och att vara en mentor för konditoriteamet, uppmuntra och motivera teamet för att uppnå kulinarisk kreativitet
• Schemaläggning och personalplanering samt uppföljning och utvärdering av samtliga medlemmar i konditoriet
Övriga ansvarsområden
• Organisera, fördela och följa upp arbetet i konditoriet samt aktivt deltaga i produktionen
• Etablera ett gott samarbete med övriga F&B avdelningar där ni tillsammans arbetar för att skapa fantastiska och minnesvärda gästupplevelser
• Inköp, beställning och inventering av varor
• Säkerställa att avdelningen uppfyller alla miljö och sanitetsstandards (HACCP)
Öga för detaljer och en problemlösare
VEM ÄR DU?
För att passa in i denna roll ser vi att du är:
Kreativ och innovativ: Du är känd för din kreativitet och förmåga att skapa unika och spännande smakkombinationer och presentationer.
En problemlösare med förmågan att arbeta strukturerat och organiserat
Passionerad: Du brinner för konditori och är dedikerad till att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och teknikerna inom branschen.
En lagspelare: Du trivs i en miljö där samarbete är nyckeln till framgång och är redo att samarbeta med vårt köksteam för att skapa fantastiska smakupplevelser.
Diplomatisk och lyhörd och kan interagera med gäster och skapa ett gott samarbete med dina medarbetare
God kommunikations och organisationsförmåga
Vidare ser vi även att du har:
Minst 5 års erfarenhet som konditor: Vi söker en kandidat med en gedigen bakgrund inom konditorikonsten, med bevisad erfarenhet av att skapa högkvalitativa desserter och bakverk.
Tidigare erfarenhet av att arbeta med menyutveckling
Mycket god ledarskapsförmåga: Du är en stark och inspirerande ledare som kan coacha och utveckla vårt konditoriteam för att uppnå utmärkta resultat. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande.
Internationell erfarenhet och formell kulinarisk utbildning är meriterande
Tidigare erfarenhet inom 5 stjärniga internationella etablissemang är starkt meriterande
VI ERBJUDER:
Möjligheten att arbeta på ett av Sveriges mest prestigefyllda hotell och forma dess konditori till något extraordinärt.
Stort kreativ frihet och en utvecklande arbetsmiljö där din passion och skicklighet kommer att uppskattas och belönas.
Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning
Anställningsförmåner inom Grand Group
Lön och tillträde enligt överenskommelse
Om du är redo att ta din konditorikarriär till nästa nivå och vara en del av Grand Hôtels spännande framtid, så ser vi fram emot din ansökan.
Vi längtar efter att välkomna en passionerad Chefskonditor som delar vår vision om att erbjuda enastående gästupplevelser på Grand Hôtel!
Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle idag!
5 års erfarenhet eller mer
Ersättning Fast månads- vecko- eller timlön
Så ansöker du Sista dag att ansöka är 2023-11-01
Klicka på denna länk för att göra din ansökan Omfattning Detta är ett heltidsjobb.
Arbetsgivare Cheffle AB (org.nr 559139-5024)
Arbetsplats AB Nya Grand Hôtel
Jobbnummer 8158416
Observera att sista ansökningsdag har passerat.