Chef till Team Risk/nyttohantering och miljö

Livsmedelsverket / Kemiingenjörsjobb / Uppsala
2021-08-02
Observera att sista ansökningsdag har passerat.
➡️ Klicka här för den senare publicerade platsannonsen "Chef till Team Risk/nyttohantering och miljö" (publicerad 2021-11-19) ⬅️


Visa alla kemiingenjörsjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Har du ett sant intresse att leda ett team som analyserar och riskhanterar frågor om säkra och hållbara livsmedel? Som arbetar för att främja omställningen till ett hållbart livsmedelssystem? Sök tjänsten som Teamchef för team Risk/nyttohantering och miljö. Teamet arbetar för att nå en hållbar livsmedelskonsumtion och för att Sverige fortsatt ska ha säker mat och bra dricksvatten. Livsmedelsverket har sedan årsskiftet toppmoderna lokaler där vi arbetar aktivitetsbaserat, i hjärtat av innovativa Uppsala Science Park.

Team Risk/nyttohantering och miljö

Teamet har som huvuduppgift att arbeta med risk-och nyttohantering i frågor som rör säkra livsmedel och hållbar livsmedelskonsumtion inom områdena toxikologi, mikrobiologi, allergi och miljö. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället. Den risk- och nyttohantering som utförs av teamet är den extra pusselbiten som behövs när lagstiftning och kontroll behöver kompletteras med exempelvis ett råd. Teamet ansvarar även för Livsmedelsverkets arbete med miljöfrågor och klimatanpassning inom livsmedelssektorn, samordnar avdelningens kvalitetsarbete och medverkar i arbetet med civilt försvar. Teamet ansvarar också för Livsmedelsverkets Upplysningstjänst.

I teamet, som tillhör avdelningen Hållbara matvanor, arbetar idag åtta personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, där vi medverkar till säkra livsmedel samtidigt som vi driver omställningen till en hållbar livsmedelskonsumtion.

Publiceringsdatum
2021-08-02

Dina arbetsuppgifter
Som teamchef leder du både det dagliga och det strategiska arbetet i teamet tillsammans med medarbetare. Vi söker en person som kan leda och utveckla såväl teamets arbete som de individuella teammedlemmarna. Du sätter mål och styr arbetet mot dem i samklang med avdelningens och Livsmedelsverkets mål att uppnå en hållbar livsmedelskonsumtion som bidrar till god, jämlik hälsa och till att miljökvalitetsmålen nås.

Som teamchef har du personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetarna i teamet. Du granskar och godkänner hanteringsrapporter inför publicering, och företräder Livsmedelsverket i frågor inom ansvarsområdet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och medverkar aktivt i avdelningens utveckling och dess bidrag till Livsmedelsverkets mål.

Du bidrar till avdelningens samarbeten med andra myndigheter i framför allt Sverige och Norden, men även andra EU-länder. Nätverket är brett, du utvecklar och vårdar våra goda relationer med kollegor och externa samarbetspartners inom myndigheter, vård, näringsliv och akademin.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig universitets- eller högskoleexamen samt har arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av ämnesområdena mikrobiologi, toxikologi, biologi, allergi, miljö, nutrition, agronomi. Det är meriterande om du har en doktorsexamen inom teamets ansvarsområde. Du ska ha erfarenhet av arbete med att analysera, tolka och omsätta information från vetenskapliga underlag. Därför är det meriterande att du har erfarenhet av konsekvensbedömningar. Erfarenhet av personalansvar och verksamhetsstyrning är också meriterande. För tjänsten krävs att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du utåtriktad och kommunikativ. Ditt arbetssätt är strukturerat och strategiskt och du eftersträvar kvalitetssäkrade arbetsflöden. Du drivs av att engagera medarbetare och har ett intresse för att utöva ett ledarskap som utvecklar medarbetare. Teamet har många samarbeten och uppdrag både inom och utanför Livsmedelsverket. Det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande och samverkan med intressenter utanför myndigheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svensk medborgare:

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Därför måste du vara svensk medborgare.

Övrig information
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Britta Ekman. Representant för SACO är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via växel, tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 2021-08-23

Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Avdelningen Hållbara matvanor

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/02750

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2021-08-23
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Livsmedelsverket (org.nr 202100-1850)

Jobbnummer
5881296

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: