Bagerichef
Bröd & Salt Bageri AB / Bagarjobb / Stockholm
2025-12-04
Visa alla bagarjobb i Stockholm,
Solna,
Lidingö,
Sundbyberg,
Danderyd eller i
hela Sverige Visa alla jobb hos Bröd & Salt Bageri AB i Stockholm,
Huddinge,
Uppsala eller i
hela Sverige Bagerichef ansvarar för att leda och utveckla Bröd & Salts bageriproduktion med fokus på kvalitet, produktutveckling och effektiv drift. Rollen äger alla frågor som rör bageriet - från daglig produktion och kvalitetssäkring till utveckling av nya produkter. Bagerichef skapar förutsättningar för ett välmående team och säkerställer att bageriets produkter håller högsta standard.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Drift och produktion
• Leda och samordna bageriets dagliga produktion i skiftverksamhet
• Säkerställa rätt bemanning, kompetens och produktionstakt för bagerilinjen
• Följa upp KPI:er för bageriproduktion, kvalitet och svinn
• Identifiera och åtgärda flaskhalsar i produktionsflöde och utrustning
• Delta i dagliga produktionsmöten och rapportera till produktionschef/platschef
Kvalitet och livsmedelssäkerhet
• Äga och driva kvalitetsfrågor för alla bageriprodukter (bröd, kakor, bullar mm)
• Säkerställa att produktionen följer Bröd & Salts egenkontroll och GFSI-relaterade rutiner
• Ansvara för temperaturkontroller, rengöring, allergenhantering och batchmärkning inom bageriet
• Följa upp avvikelser, initiera korrigerande åtgärder och bidra till ständig förbättring
• Samverka med produktionschef och extern kvalitetsansvarig i tillsyns- och kundfrågor
Produktutveckling
• Driva utveckling av nya bageriprodukter i nära samarbete med ledning
• Testa och implementera nya recept, tekniker och produktionsmetoder
• Säkerställa att nya produkter uppfyller kvalitetskrav och är produktionseffektiva
• Bevaka trender och utveckling inom bageri- och konditoriområdet
Ledarskap och personal
• Leda skiftledare, bagare och konditorer med tydlig kommunikation och uppföljning
• Skapa delaktighet, ansvarstagande och trivsel i bageristeamet
• Säkerställa att alla medarbetare har nödvändig utbildning inom hygien, säkerhet och rutiner
• Hantera bemanningsfrågor, schemaplanering och introduktion av ny personal
• Bygga ett starkt team med fokus på kompetens och hantverkskunnande
Publiceringsdatum2025-12-04Dina personliga egenskaper• Hantverksskicklig med starkt engagemang för produktkvalitet
• Tydlig och engagerande ledare som skapar teamkänsla
• Initiativrik och drivande inom produktutveckling
• Strukturerad med god förmåga att både leda och delta i produktion
• Kommunikativ och trygg i kontakt med både personal och ledning
• Lösningsorienterad med praktisk inställning
Erfarenhet och kompetenskrav
• Minst 5 års erfarenhet från bageri- och/eller konditoriverksamhet
• Meriterande med bageri- eller konditoriutbildning
• Erfarenhet av ledande roll inom livsmedelsproduktion
• Grundläggande förståelse för HACCP, hygien, livsmedelssäkerhet och GFSI-standarder
• God IT-vana (Excel, produktionssystem)
• Flytande svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av produktutveckling och receptarbete är meriterande
Intervjuer sker löpande.
Så ansöker du Sista dag att ansöka är 2026-01-03
Bifoga CV + personligt brev i pdf till ansokan@brodsalt.se
E-post:
ansokan@brodsalt.se Arbetsgivarens referens Arbetsgivarens referens för detta jobb är "Ange BAGERICHEF: som rubrik".
Omfattning Detta är ett heltidsjobb.
Arbetsgivare Bröd & Salt Bageri AB (org.nr 556927-5695)
Jobbnummer 9629312