Vill du bidra med vetenskapligt perspektiv till frågor som rör k

Livsmedelsverket / Kemiingenjörsjobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kemiingenjörsjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Har du kunskap om nutritionsfrågor och vill bidra till att åtgärder för att nå hållbara matvanor vilar på vetenskaplig grund? Har du erfarenhet av att granska och sammanställa vetenskapliga studier och förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Varför Livsmedelsverket?
Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedel. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag, här får du möjlighet att påverka. Du kommer in i en spännande tid med intressanta uppdrag och projekt . Vi har nya, fräscha lokaler i Uppsala där vi arbetar aktivitetsbaserat. Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1.

Team Matvaneundersökningar och nutrition
Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition, ett team med runt 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanorna i Sverige. Teamet är en del av vår Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att vi i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Publiceringsdatum
2021-07-16

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att ta fram vetenskapliga underlag inom nutrition, som sedan används som stöd till andra avdelningar som utformar kostråd och arbetar med lagstiftning inom EU- och nationellt. Underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för hållbara matvanor och en hållbar livsmedelskonsumtion. Arbetet innebär att utifrån en frågeställning sammanställa evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Det kan också innebära att göra en del av en kombinerad värdering av risk och nytta med livsmedel.

Du kommer att ge stöd i olika prioriterade uppdrag och frågor inom nutrition, såsom regeringsuppdrag och olika nationella och internationella samarbeten. Därtill kommer du att vara delaktig i arbetet med att sammanställa data från matvaneundersökningarna Riksmaten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorerat inom nutrition, naturvetenskap eller medicinsk vetenskap. Du har djupa kunskaper inom nutrition, nutritionsepidemiologi och metoder för kritisk granskning och bedömning av studier. Du är van att skriva rapporter och vetenskapliga artiklar och är duktig på att sammanfatta komplexa frågor på ett lättbegripligt sätt. Har du arbetat med hållbarhet kopplat till hälsa, eller matvaneundersökningar är det meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten, eftersom vi på avdelningen bland annat kombinerar värdering av positiva och negativa hälsoeffekter av livsmedel. Det är också bra om du är van att göra statistiska analyser av data. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Som person är du självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du har även lätt för att presentera och föra fram budskap. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Hanna Eneroth som är tillgänglig vecka 30 samt från vecka 32. Från och med vecka 33 kontaktar du Carolina Åkerblom. Representant för Saco är Anna Karin Lindroos och för ST Anneli Widenfalk, tillgängliga v 33. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 22 augusti 2021. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2021/02613

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2021-08-22
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Omfattning
Detta är ett heltidsjobb.

Arbetsgivare
Livsmedelsverket (org.nr 202100-1850)

Jobbnummer
5865752

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: