Mikrobiolog som vill bidra till minskad livsmedelsburen smitta

Livsmedelsverket / Biologjobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla biologjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Är du en positiv person som har erfarenhet inom mikrobiologi och/eller molekylärbiologi och vill bidra till minskad spridning av sjukdomsframkallande bakterier i livsmedel och vatten? Har du erfarenhet av att arbeta med mikrobiologisk diagnostik? Som laborativ mikrobiolog i Team Mikrobiologi får du möjlighet att arbeta med analysarbete, både i samband med livsmedelsburna utbrott och i projekt, och att bidra till kunskapsutveckling inom området livsmedelsburen smitta.

Team Mikrobiologi

Livsmedelsverkets Biologiavdelning är nationellt kompetenscentrum för livsmedels- och dricksvattenmikrobiologi, GMO, allergener och artidentifiering. Team Mikrobiologi, som är en del av Biologiavdelningen, består av 8 medarbetare. Vårt uppdrag är att ge expertstöd inom området livsmedelsmikrobiologi, framförallt när det gäller analyser och i samband med utbrottsutredningar. Vi tar fram nya kunskapsunderlag genom kartläggningar, utbrottsanalyser, och andra undersökningar. Teamet ansvarar för Livsmedelsverkets analyskapacitet för livsmedels- och dricksvattenburen smitta som orsakas av bakterier eller parasiter. Vi är också nationellt referenslaboratorium (NRL) för Listeria, patogena E. coli, koagulaspositiva Stafylokocker och Campylobacter.

Publiceringsdatum
2019-04-11

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en mikrobiolog som kommer att arbeta som expert samt delta i teamets analysarbete i olika sammanhang. Rollen kan vara kopplad till olika agens (tex Campylobacter) eller analysmetodik (tex helgenomsekvensering). Huvudfokus ligger på två områden: (i) säkert dricksvatten, vilket inkluderar intern samverkan på Livsmedelsverket, kontakt med bransch och experter, samt utförande av vattenanalyser, och (ii) labbverksamhet kopplad till analyser vid misstänkt livsmedelburen smitta. Du kommer att vara inblandad i olika former av löpande verksamhet (kvalitetsarbete, kartläggningar, utbrottsanalyser m.m.), i olika projekt och i att söka externa medel. Dessutom kommer du att ansvara för planering, genomförande och rapportering av analysarbete, både självständigt och i samarbete med övriga medarbetare i teamet.

Vi kan erbjuda en trevlig och lärorik arbetsmiljö med möjligheten att få insikt i och bidra till myndighetens samhällsnyttiga arbete.

Kvalifikationer
Magisterexamen i mikrobiologi eller motsvarande samt erfarenhet av mikrobiologiskt och/eller molekylärbiologiskt arbete på labb är ett krav, gärna rörande analys av sjukdomsframkallande bakterier i livsmedel, dricksvatten, foder eller miljöprover. Doktorsexamen inom relevant område är meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att självständigt planera och rapportera laborativt arbete, samt sammanställa och skriva rapporter. Det är meriterande om du har fördjupad kunskap om livsmedelsburna bakterier eller dricksvattenmikrobiologi och dricksvattenbranschen. Har du dessutom erfarenhet av helgenomsekvensering och bioinformatisk bearbetning av sekvenseringsdata är detta också meriterande. Andra egenskaper av värde inkluderar erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete, projektledning, att söka externa medel, och även kunskap om och förtrogenhet med statistik analys. Du behöver vara flytande i svenska, både i tal och i skrift, samt även obehindrat kunna tillgodogöra dig och presentera information på engelska.

Som person krävs att du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Kombinationen av planerade arbetsuppgifter och oplanerade händelser kräver flexibilitet och förmåga att göra omprioriteringar. Dessutom är förmågan att skapa relationer och nätverk viktig, både inom och utanför Livsmedelsverket. Det är avgörande att du kan leverera resultat enligt våra instruktioner och procedurer. Du bör vara analytisk och ha ett lösningsorienterat arbetssätt. Tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Romanico Arrighi, 018-265 58 19. Representant för SACO är Jonas Ilbäck och för ST Christina Martin. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 2019-05-06. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Område Undersökning och vetenskapligt stöd/Biologiavdelningen

Diarienummer: 2019/01501

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2019-05-06
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Adress
Livsmedelsverket
Box 622
75126 Uppsala

Kontorsadress
Box 622

Jobbnummer
4727846

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: