Klimatanpassning - klimatets påverkan på livsmedelssektorn - Livsmedelsverket - Organisationsutvecklarjobb i Uppsala
Klimatanpassning - klimatets påverkan på livsmedelssektorn
Livsmedelsverket / Organisationsutvecklarjobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Visa alla organisationsutvecklarjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala

Vill du aktivt bidra till att rusta Sverige för kommande klimatförändringar? Vi söker dig som med en bred utgångspunkt kan identifiera hur troliga förändringar i klimatet påverkar livsmedelssektorn i Sverige.

Publiceringsdatum
2018-04-27

Om tjänsten
Livsmedelsverket arbetar i konsumenternas intresse för säkra livsmedel, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor. Myndigheten har även ett särskilt ansvar för det nationella miljömålsarbetet inom livsmedelssektorn och ett nationellt samordningsansvar för dricksvattenfrågor och då bland annat med fokus på anpassningar till klimatets förändring.

Under 2018 har Livsmedelsverket tagit fram en handlingsplan för hur myndigheten behöver rusta sig för de klimatförändringar som kan komma bli verklighet. Du kommer att ingå i ett team och arbeta med ett projekt som fortsätter Livsmedelsverkets långsiktiga arbete med klimatanpassning av myndigheten till ett förändrat klimat. Arbetet innebär bland annat att sammanställa omfattande textmaterial, genomföra enkätundersökning och anordna workshops inom området klimatförändringar som påverkar livsmedelskedjans olika delar. Arbetet kommer att ske både internt och externt med myndigheter och olika aktörer i livsmedelskedjan.

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet av arbete inom livsmedelssektorn, gärna i kombination med erfarenhet av miljö- och/eller klimatarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med hur klimatförändringar påverkar livsmedel och livsmedelsförsörjning. Du har minst en högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.

Som person är du en engagerad, initiativrik och drivande som kan arbeta självständigt och med god samarbetsförmåga. Du är effektiv och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen. Vidare ska du vara strukturerad och har erfarenhet av komplexa frågeställningar som ska mynna ut i sammanfattade texter. Du är även kommunikativ i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.



Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Rickard Bjerselius. Representant för SACO är Christina Lantz och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 14 maj 2018

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 9 månader.

Tillträde: Snarast, men senast 15 juni 2018.

Område/avdelning: Område för Undersökning och vetenskapligt stöd/Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2018/01596

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.



Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2018-05-14
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Adress
Livsmedelsverket
Box 622
75126 Uppsala

Kontorsadress
Box 622

Jobbnummer
4113736

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Sökord


Prenumerera
Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: