Livsmedelsverket söker en mikrobiolog inom området livsmedelsmyk

Livsmedelsverket / Biologjobb / Uppsala
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla biologjobb i Uppsala, Östhammar, Sigtuna, Österåker, Håbo eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Livsmedelsverket i Uppsala, Sigtuna, Heby, Tierp, Sala eller i hela Sverige

Är du mikrobiolog och intresserad av att arbeta med mikrobiologisk riskvärdering och kunskapsuppbyggnad kring mögelsvampar och mykotoxiner? Då kan det här vara jobbet för dig! Vi söker nu en engagerad medarbetare som vill arbeta med mikrobiologiska risker kopplade till säkra livsmedel, dricksvatten och matsvinn. Här får du arbeta med engagerade kollegor i en stimulerande arbetsmiljö som präglas av ett vetenskapligt förhållningssätt!

Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Risk- och nyttovärderingsavdelningen är en tvärvetenskaplig avdelning som består av tre team med experter inom mikrobiologi, nutrition och toxikologi. Avdelningens fokus är att göra risk- och nyttovärderingar, ta fram olika kunskapsunderlag samt göra undersökningar om matvanor och livsmedel, som underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, lagstiftning och för den riskbaserade livsmedelskontrollen.

Du kommer att tillhöra team Biofaror, som är en del av Risk- och nyttovärderingsavdelningen, och arbeta på vårt huvudkontor i Uppsala. I dagsläget är vi sju personer i teamet.

Publiceringsdatum
2019-03-05

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att utvärdera, sammanställa och presentera vetenskapliga underlag inom området mikroorganismer i livsmedel, inklusive dricksvatten, med särskilt fokus på mögelsvampar och mykotoxiner. I dessa uppgifter ingår att utföra mikrobiologiska riskvärderingar inklusive exponeringsuppskattningar, bedömningar av biologiska bekämpningsmedel, kunskapsuppbyggnad och metodutveckling. Du kommer också vara delaktig i teamets omvärldsbevakning och förbättringsarbete. Arbetet ger möjlighet att arbeta i nationella och internationella nätverk och vetenskapliga grupper.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och goda kunskaper i mikrobiologi , gärna med doktorsexamen. För att lyckas i rollen behöver du ha kunskaper om mögel- och jästsvampar samt mykotoxiner, liksom erfarenhet av att skriva och presentera vetenskapliga rapporter och underlag. Kunskap och erfarenhet inom livsmedel­s­mikrobiologi, primärproduktion och riskbedömning av mykotoxiner är meriterande för tjänsten. Du bör också ha god förmåga att söka, kritiskt granska och sammanfatta vetenskaplig information. Likaså ser vi positivt på om du har erfarenhet av myndighetsarbete. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person är du ansvarfull och har ett gott omdöme. Arbetsuppgifterna kräver ett noggrant och strukturerat arbetssätt samt förmåga att arbeta självständigt och slutföra uppgifter. Det är viktigt att du har ett lyhört förhållningssätt och god samarbetsförmåga, du har också lätt för att samverka med människor inom olika kompetensområden och delar gärna med dig av din expertkunskap. Vid förändrade omständigheter har du förmåga att ställa om och göra nya prioriteringar. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Roland Lindqvist. Representant för SACO är Hanna Eneroth och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel med tel. 018-17 55 00.

Sista dag att ansöka är 2019-03-25, ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2019/01034

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Referenser, betyg och intyg som styrker din ansökan ska tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Varaktighet, arbetstid
Heltid/ Ej specificerat

Ersättning
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2019-03-25
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Företag
Livsmedelsverket

Adress
Livsmedelsverket
Box 622
75126 Uppsala

Kontorsadress
Box 622

Jobbnummer
4650531

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Livsmedelsverket

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Livsmedelsverket: