Köksmästare/projektledare

Sörmlands Museum / Kockjobb / Nyköping
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kockjobb i Nyköping, Oxelösund, Trosa, Gnesta, Flen eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Sörmlands Museum i Nyköping, Gnesta eller i hela Sverige

Sörmlands museum söker en köksmästare och projektledare för en ny verksamhetsgren kring mathantverk där navet är museets nya bistro i Nyköping.

Som en integrerad del med museets övriga verksamhet kring lärande, skapande, historia, konst och slöjd, ska den nya restaurangverksamheten ha fokus på mathantverk från jord till bord och åter till jord, hållbar utveckling, hälsa, skapande och kunskapsförmedling för och med många människor. Och samtidigt ska bistron ge rika matupplevelser och vara en attraktiv mötesplats. Verksamheten är under uppbyggnad och är inledningsvis under fyra år ett projekt underställt länsmuseichefen. Därefter görs en utvärdering kring driftsform.

Projektledaren för restaurang och mathantverk är adjungerad i museets ledningsgrupp. Projektledaren har budget- och verksamhetsansvar liksom personalansvar.

Vi söker en positiv och engagerad person med intresse av samarbeten över genregränser. Självklart med stort matkunnande, passion för själva matlagningen och stor erfarenhet av och intresse för att arbeta med närodlat, ekologiskt och hållbart. Bred erfarenhet av att skapa nya koncept och leda restaurangverksamhet med ekonomi, planering och personalledning är också en förutsättning.

Att sätta gästernas helhetsupplevelse i centrum och bidra till att museets vision att vidga vyer och väcka engagemang även uttrycks i museets bistro är basen.

Vi söker en driven person som tycker om att laga mat samt har förmåga att se helheten i ett kök. Du har köksmästarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Minimum sex års erfarenhet av restaurang och minst fyra års erfarenhet i en arbetsledande position. Erfarenhet av konceptutveckling är en förutsättning.

Ett genuint intresse för lokala råvaror och hållbarhet är ett krav. Du har bra ledarskaps-, kommunikations-, organisations- och relationsfärdigheter. Erfarenhet inom livsmedels, kostnadskontroll, hygienregler och normer (HACCP).

Du har god förmåga att leda en grupp, engagera samt motivera dina kollegor. Du kan planera, organisera och strukturera ditt och gruppens arbete i samverkan med andra delar av museet. Du är flexibel och kan snabbt hitta lösningar på uppkomna situationer. Intresse för samarbeten med andra enheter och verksamhetsområden. Självklart är du serviceinriktad och har drivet att vilja hjälpa andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I höst öppnar Sörmlands museum i nytt hus. Det blir en spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla. Med plats för utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer. Det blir också produktions- och arbetslokaler för museets omfattande verksamhet runt om i hela Sörmland.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Varaktighet, arbetstid
Provanställning de första 6 månaderna. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Publiceringsdatum
2018-02-27

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2018-03-20
Ange följande referens när du ansöker: Köksmästare/projektledare
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Kontakt
Christer Eklund
Karin Lindvall

Företag
SÖRMLANDS MUSEUM

Adress
SÖRMLANDS MUSEUM
BOX 314
61126 NYKÖPING

Kontorsadress
Tolagsgatan 8

Jobbnummer
3989340

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Sörmlands Museum

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Sörmlands Museum: